Jó példát mutatni a szegénységből való kilépésre, elsősorban a pék és a cukrász mesterség által. Ez a legfőbb célja a Sütni Jó Alapítványnak, amely a Borsod vármegyei Hernádnémetiben segíti a hátrányos helyzetű gyerekeket.
2023-03-23 |
A program célja, hogy a használt, fáradt olaj ne a lefolyóba kerüljön, hanem a szelektív gyűjtőedényekbe. A most kihelyezett tartályokba PET palackban vagy befőttes üvegben lehet majd elhelyezni a fáradt olajat.
2022-04-22 |
A kezdeményezés a Mátészalkai Sütőipari Kft-től indult, ők a pékszakmát szerették volna népszerűsíteni a gyerekek körében, de időközben kitört a háború. Ezért úgy döntöttek, ne csak a sütésben résztvevő diákok kóstolhassák meg az általuk készített péksüteményeket, hanem felajánlják azt jótékony célra. A részletekről Szabó Mónika, a mátészalkai családi vállalkozás egyik tulajdonosa mesélt.
2022-03-31 |
A járvány miatti intézkedések alatt szabadságon lévő Galamb Alex szerette volna valahogyan lefoglalni a Hernádnémetiben élő hátrányos helyzetű gyerekeket, hiszen nekik sem működött az iskola és az óvoda. Így hívta el a sütőszakkörbe őket. Első körben a 6 és 16 év közöttieket invitálta meg a saját háza konyhájában kialakított sütödébe.
0:00
0:00
2020-06-19 |
Manapság a kenyeret és a pék árut leginkább a boltban vásároljuk, pedig az otthon és kovásszal készült kenyérnek nincs párja. A kovászt az emberiség több ezer év óta ismeri és használja kenyérsütéshez. A múltban az asszonyok nagy becsben tartották, sőt a házasulandó lányok ezt vitték magukkal az új házba. A kenyér vagy kalács tésztáját lazítja, buborékossá és kellemesen savanykás ízűvé teszi. Tartósítja is a benne természetesen keletkező ecetsavnak köszönhetően, így az több nap után is ugyanolyan finom, rugalmas és ízletes marad.
0:00
0:00
2020-02-10 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt