Tizenegy tonna – körülbelül kétezer zsáknyi - hulladéktól szabadította meg a Bodrogot a negyedik alkalommal megrendezett Bodrogi PET Kupa mintegy 150-160 fős mezőnye. A versengést a BarlangÁszok csapata nyerte.
2023-09-08 |
A tavalyihoz képest kétszer annyi csapat és résztvevő indult útnak a negyedik alkalommal elkezdődött Bodrogi PET Kupán, hogy Olaszliszkától Tokajig megtisztítsa a Bodrogot a hulladéktól – hangzott el a csütörtöki megnyitón Olaszliszkán. Ez, mint kiderült, tíz csapatot és mintegy kétszáz résztvevőt jelent, ami abszolút csúcs a Bodrogi PET Kupa négyéves történetében
2023-09-01 |
Májustól a Maroson is gyűjti a hulladékot a Tiszai PET Kupa, amely 10 év alatt több mint 300 tonna hulladéktól mentesítette a magyarországi folyókat. Küldetése Molnár Attila Dávid PET admirális, a PET KUPA ötletgazdájának elmondása szerint, a Tisza árterének megtisztítása az ott lerakódott – főként ukrán és román eredetű – szennyeződéstől, amelynek legnagyobb hányadát a PET-palackok teszik ki.
2023-03-10 |
A különleges létesítményt a PET Kupa álmodta meg, amit az egyebek mellett kompok és hajók felújításával is foglalkozó Bamli Művek szakemberei, valamint sok önkéntes és szakember épített meg, valamint állított össze. A vízi jármű a jövőben a műanyag hulladék újrahasznosításának körforgását bemutató szemléletformáló eszközként működik tovább.
2022-11-08 |
Ezúttal Cigánd és Tiszadada közötti, mintegy 86 folyamkilométeren tisztítják meg a folyót a hulladéktól a versenyző csapatok. A nyitó ünnepséget a Cigánd melletti Tisza-parton rendezték meg.
2022-08-02 |
10 éves a PET Kupa környezetvédelmi akció, amelynek célja élő vizeink védelme, a vízi sportok népszerűsítése és a közösségépítés. Idén nyáron is vízre szállnak a PET kalózok és az önkéntesek, hogy megtisztítsák a Felső-Tiszát, a Tisza- tavat és a Bodrogot a műanyagoktól. Bódiszné Hajnal Alíz PET Kupa önkéntessel és helyi koordinátorral az idei versenyről, az akció során kialakult nemzetközi együttműködésről, és az ennek nyomán megvalósuló oktatási projektekről beszélgetünk.
2022-02-16 |
Az ország talán legismertebb civil környezetvédelmi és szemléletformáló mozgalmának versenyző csapatai a sárospataki-várral szemközti fövenyről kezdték meg vasárnapig tartó útjukat Bodrogkeresztúrig.
2021-09-12 |
A konténerből kialakított, hajó alakú szerkezet arra szolgál, hogy a gyermekeknek játékos és szórakoztató módon mutassa be a vízpartokról, árterekről, élővizekből, árokpartokról összegyűjtött műanyag hulladék újra felhasználását. Erre egy sikeres pályázat révén nyílt lehetőség. A programról először Tamás Zsolt projektvezetőt hallják
2021-06-04 |
A PET Kupa szervezői az elsősorban a kárpátaljai területekről származó – főleg műanyag – palackokat és más kidobott használati tárgyakat gyűjtötték ki erre a célra átalakított hajójukkal, a Peti-vel.
2021-01-31 |
A csapatot már a Tisza felső szakaszának megtisztításáról ismerhetik hallgatóink, 8 éve gyűjtik a szemetet a Tisza árteréből, amelynek jelentős részét a folyó Ukrajnából hoz hazánkba.
2020-10-09 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt