A Tiszántúli Református Egyházkerület május 21-én megtartotta közgyűlését a Debreceni Református Nagytemplomban. A járványügyi szabályokat betartva 123-an tanácskoztak: Fekete Károly elnökségi beszámolója után elfogadták a 2021. évi költségvetést, és személyi kérdésekben is döntöttek. A részletekről Fazakas Gergely Tamás világi főjegyző beszél.
2021-05-26 |
Nemzetközi tapasztalatokat vitattak meg Debrecenben az EUREGA projekt keretében. Az ülésen holland, finn, spanyol, ír, görög és román partnerek osztották meg jó gyakorlataikat a Hajdú-Bihar megyei csoporttal. Az EUREGA projekt a gasztronómiai értékekre, a kulturális örökség megőrzésére és hasznosítására illetve továbbfejlesztésére alapozva támogatja a megye fejlődését.
2019-09-20 |
2019 Zwingli év, ugyanis 1519. január elsején prédikált először az addig római katolikus pap és ez után tért át a reformátori életre, tevékenységre. Éppen ezért Zwingli Ulrich életéről és munkásságáról tartott előadást a Doktorok Kollégiuma Plenáris Ülésén a grémium elnöke, Bölcskei Gusztáv, akivel az elfeledett reformátorról és örökségéről Buzás Bori beszélgetett.
2019-08-30 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt