Hála-gála címmel a borsod megyei egészségügyi dolgozóknak ad hangversenyt a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány és a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Az augusztus 28-i koncerten a közönség is meghallgathatja az ifjú miskolci tehetségeket, akik a napokban nyári táborban töltik idejüket, készülve a koncertre.
2021-07-15 |
Az első világháborús távol-keleti hadifogságról tartott előadást Sátoraljaújhelyen Mati Márton történész. Az eseménysorozat első előadásán, melyet a Zemplén a Magyarságért Alapítvány szervezett a Japán és a Szibériai hadifogolytáborok mindennapi életéről, a kutatás során fellelhető forrásokról, a nagy háború magyar hadifoglyainak sorsáról hallhattak a jelenlévők. Az előadás után Jászter Beáta beszélgetett Mati Márton történésszel
2021-07-09 |
Júliustól újra látogatható lesz Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn a Mandala Nyár programsorozata, amely idén is kiváló előadásokat ígér. Többek között Bereczki Zoltánt, Mikó Istvánt is láthatják majd a kultúra iránt érdeklődök, de nem maradnak el természetesen a saját és a vendégelőadások sem.
0:00
0:00
2021-06-18 |
A jelenkori magyar irodalom legizgalmasabb szerzőinek és fiatal alkotóinak műveiből összeállított ötállomásos turné öt különböző színházi produkcióval több helyszínen járt Győrött, Szegeden, Miskolcon, Szolnokon és Székesfehérváron Tallián Mariann és Lázár Balázs közreműködésével.A színészekkel Tallián Mariannal és Lázár Balázzsal az előadás előtt beszélgettünk
0:00
0:00
2021-06-15 |
Nyíregyházán három éve van lehetősége a gyermekeknek ellátogatni a Vasutas Művelődési ház NépmesePontjára, ahol számos mesei élményelemmel várják a legkisebbeket és tanulókat is. A Hetedhét Mesevilág NépmesePonton egy különleges mesevonaton is utazhatnak az érdeklődők. Kácsor-Ignácz Gabriella intézményvezetőt hallják.
2021-06-01 |
Második alkalommal szervezte meg a Kollégiumi Könyvtári Napokat a közelmúltban a Tiszántúli Református Egyházkerület Nagykönyvtára. Az előadások között minden korosztály megtalálhatta a számára legérdekesebbet. A gimnazistáknak a tanulás megtanulásáról tartott előadást Kovács Csilla.
2020-10-29 |
Ismeretlen Trianon címmel tartott előadást Sátoraljaújhelyen a Kazinczy Múzeumban Ablonczy Balázs történész, a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, a Trianon 100 munkacsoport vezetője.
2020-07-19 |
Csíksomlyó és Esztergom után augusztus 26-án Debrecenben is bemutatják a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közös produkcióját, a Csíksomlyói passió szabadtéri változatát - jelentették be a szervezők. Az előadás három alapra, a csíksomlyói iskoladrámákra, Szőcs Géza passiószövegére és a Berecz András által gyűjtött népénekekre és mesékre épül.
2020-06-24 |
Emlékezet és felejtés a magyar kommunista diktatúra történetében címmel tartott előadást a kollégiumi esték sorozatban Földváryné dr. Kiss Réka történész, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága elnöke a Sárospataki Református Teológiai Akadémián.
2020-02-18 |
Az első világháború során a harcoló felek kötelékeiben több millió állat teljesített szolgálatot. Többségüket szállításra vagy üzenetek továbbítására használták, de volt, hogy a katonák egyszerűen csak remek társra leltek bennük. A kutyákat és a macskákat a lövészárokban nagy számban előforduló patkányok elfogására képezték ki, az ausztrálok kengurut vittek magukkal kabalaállatként Egyiptomba, az amerikai katonák majmokat tartottak, a britek pedig a lóhiány miatt elefántok segítségével szántottak.
2020-02-14 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt