Pintér Sándor belügyminiszter MINISZTERI ELISMERŐ OKLEVELET adományozott Bakosné Vass Krisztinának, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda, iskolavédőnőjének az egészségügy területén végzett kimagasló szakmai munkája elismeréseként.
2022-12-16 |
Okostelefont és számítógépet kaptak a debreceni védőnők Debrecen Önkormányzatától. Így egy telefonos alkalmazás segítségével otthonról is el tudják végezni a munkájukat, ezzel minimálisra csökkentve a személyes érintkezések számát. A Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet 93 védőnővel látja el a feladatát. Rádiónknak Papp Csaba, az Egészségügyi és Szociális Bizottság alelnöke nyilatkozott.
2020-04-09 |
Lélekanya díjat kaptak a meddőség elleni küzdelmet nyíltan felvállaló nők, köztük egy ongai védőnő is. Orosz-Karászi Zsuzsanna orvosi műhiba áldozata lett, 27 évesen azt mondták neki, soha nem lehet gyereke. Egy későbbi sikeres műtét után azonban újra megcsillant a remény, férjével azóta sem adják fel, mert hisznek a gyermekáldásban. A fiatal védőnő „Bátorság" kategóriában vette át a díjat a fővárosi díjátadón, vele beszélgetünk.
0:00
0:00
2019-11-06 |
Évek óta azért küzdöttek a védőnők, hogy ők is kerüljenek be az egészségügyi szakdolgozói bértábla hatálya alá, amely júliusban megtörtént. Ez a gyakorlatban fizetésemelést jelent a védőnők 90 százalékának, így augusztusban már a megemelt fizetést kaphatták meg. Magyarországon jelenleg 400 betöltetlen védőnői állás van, a legtöbb Kelet-Magyarországon. A részletekről a Magyar Védőnők Egyesületének elnökét, Csordás Ágnes Katalint kérdeztük.
2019-08-16 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt