A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetését adták át Csomós Józsefné nyugalmazott gönci református lelkipásztornak, amint arról már híreinkben beszámoltunk. Az elismerést, a miniszterelnök előterjesztésére, csaknem négy évtizedes lelkészi és hitoktatói szolgálatáért, valamint Gönc város közösségi életében vállalt aktív szerepéért kapta.
2021-06-11 |
Mikos Borbála, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának orvosigazgatója kapta idén a Dizseri Tamás szeretetszolgálati díjat. Az elismerést minden évben – idén már tizenhetedik alkalommal – olyannak ítélik oda, aki a Bethesda Kórház 2003-ban elhunyt főigazgatójának lelkületével, példamutatóan szolgálja a beteg, elesett emberek ügyét, egyszerre gyógyítva szeretettel azok testét és lelkét.
2021-06-10 |
Bódi Zoltán tűzoltó alezredes, a Miskolci Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályvezetője három évtizedes kimagasló szakmai munkája elismeréseként 2020-ban az „Év tisztje” kitüntetésben részesült a hatósági feladatokat ellátók kategóriában. A tűzoltó hivatás nem volt kérdés a számára, hiszen a családjában és rokonságában hárman is tűzoltóként szolgáltak- fogalmazott rádiónknak Bódi Zoltán tűzoltó alezredes.
0:00
0:00
2021-05-01 |
Váradi Judit zongoraművész, művészeti menedzser, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar egyetemi docense, a Partiumi Keresztény Egyetem Művészeti Karának óraadója, a Debreceni Egyetem, illetve Debrecen város kulturális életét gazdagító több évtizedes koncertszervezői tevékenysége, valamint jelentős oktatói munkája és szakmai közéleti szerepvállalása elismeréseként a legmagasabb állami kitüntetések egyikét, a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapta a közelmúltban.
2021-04-16 |
A Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottsága DAB Plakett-díjjal ismerte el Fazakas Sándor a Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanszékvezető tanárának, a Doktori Iskola vezetőjének tudományos és tudományszervező munkásságát.
2021-03-12 |
Tizenharmadik alkalommal adták át a Mazsaroff-díjat a Miskolci Galériában. A díj célja, hogy anyagi és erkölcsi támogatást nyújtson olyan tehetséges, fiatal képzőművészeknek, akik alkotópályájuk elején állnak és kötődnek elsősorban Miskolc városához, vagy a megyéhez, illetve a régióhoz. Az idei elismerést Gulyás Andrea Katalin képzőművész kapta.
2021-02-19 |
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház 2020. december 5-én, az Önkéntesség Világnapja alkalmából díjjal ismerte el a megyében kiemelkedő tevékenységet végző önkénteseket. „Az év Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkéntese 2020” díjat hárman érdemelték ki. A címre a megyében működő civil, for- és nonprofit szervezetek, a megyében működő intézmények, a helyi önkormányzatok polgármesterei valamint magánemberek is beküldhették ajánlásaikat. A szakmai zsűri elé számos jelölés érkezett, ennek alapján hozták meg döntésüket. A díjról, és az önkéntes munka fontosságáról Jernei Péterrel, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház irodavezetőjével beszélgettünk.
2020-12-16 |
A Buday Barnabás evangélikus esperes, Madaras Péter, a Cine-fest programigazgatója, valamint Szolyák Péter, a Herman Ottó Múzeum igazgatója alkotta zsűri dönti majd el a beérkezett jelölések közül, ki az a három személy, aki az év Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkéntese elismerésben részesül. A javaslatokat november 30-áig várják. További részletek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szakmai vezetőjétől, Jernei Pétertől.
2020-11-27 |
Győri Tibor, a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium igazgatója kapta idén az Anyanyelvünkért és Széphalomért Díjat. Az elismerést hagyományosan a magyar nyelv napján adják át Széphalmon. Idén erre a járványügyi helyzet miatt nem volt lehetőség. A díjról, a díjazottról, és a nyelvmúzeum levélíró pályázatának győzteseiről Nyiri Pétert a múzeum igazgatóját kérdeztük.
2020-11-22 |
A miskolci önkormányzat elismerő oklevélben részesítette Duberné Dunaveczki Évát, a Magyar Vöröskereszt miskolci Hajléktalanokat Gondozó Központjának intézményvezetőjét. Az elismerést a Szociális Munka Ünnepén a városházán vette át a humanitárius szervezet intézményvezetője az elmúlt két évtizedben végzett folyamatos és odaadó munkájáért, amelyet a szociálisan rászoruló és magára maradt emberekért végez.
2020-11-19 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt