Téglás Dezső nyugalmazott cigándi iskolaigazgatóval, citeratanárral beszélgetünk abból az alkalomból, hogy Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozott számára a köztársasági elnök. A beszélgetést citeramuzsika színesíti.
2023-09-29 |
A Hajdú-Bihari Termékdíjat immár második alkalommal hirdette meg a vármegye önkormányzata. A szakavatott zsűritagok szeptember 15-ig várják a mezőgazdasági, élelmiszeripari kézműves termékeket. A cél, hogy létrejöjjön egy igazi márka és a termékek a gyártótól közvetlenül a fogyasztókhoz kerüljenek.
2023-09-07 |
A tavaly az ország három legjobbja közé választották az irodát, amely több, mint 11 ezer érdeklődőt fogadott. Mint azt Kupcsik Sarolta irodavezető elmondta: megnövekedett a szlovák turisták száma, de volt már ausztrál és uruqayi vendégük is.
2023-07-21 |
Rekordszámú, 257 tételt neveztek a borászok a Sárospataki Hegyközség idei, immár 21. borversenyére. Jarecsni János, a hegyközség elnöke a Sárospataki Borfesztivál keretében megtartott esemény megnyitóján elmondta: a pataki a térség egyik legjelentősebb borversenyévé nőtte ki magát, amelyre a korábbi évekhez hasonlóan most is rekordszámú bortétel érkezett
2023-07-18 |
Uherkovich Zotán, a DRK Gimnáziumának biológia-földrajz szakos pedagógusát a 10 éve alapított, rangos Bonis Bona – a Nemzet Tehetségeiért díjjal jutalmazták tehetséggondozó munkájáért. Az elmúlt 25 évben a napi pedagógusi feladatok mellett tehetséges gyerekekkel foglalkozott, akik komoly elismerésekben részesültek.
2023-06-12 |
Az első szabadon választott polgármester, Katona Rezső emlékére állított emléktáblát a sátoraljaújhelyi önkormányzat. A városvezető 1990-ben, a Kereszténydemokrata Néppárt jelöltjeként nyerte meg a választást. Egy helyi vállalat vezérigazgatója volt, a város köztiszteletben álló polgára.
2023-06-09 |
Minden év júniusának első vasárnapján a pedagógusokat köszöntjük, idén ez a nap június 4-re esik. Mai magazinunkban egy kivételes tehetségű, a hivatásának élő, rendkívül szerteágazó tevékenységet folytató pedagógust ismerhetnek meg hallgatóink, aki éppen kerek 60 éve áll a katedrán
0:00
0:00
2023-06-01 |
A díjakat azoknak a vármegyében dolgozó, vagy életükkel és munkásságukkal a vármegyéhez kötődő óvodapedagógusoknak, tanítóknak, tanároknak,főiskolai és egyetemi oktatóknak adományozzák, akik oktató-nevelő munkájuk során jelentős eredményt értek el a jövő generációjának nevelése, oktatása terén.
2023-06-01 |
A Kulturális és Innovációs Minisztérium a Nemzeti Tehetség Program keretében a „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” díjat adományozta Ugyan Attila, a Nyírség Táncegyesület vezetőjének, a nyíregyházi Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola néptáncpedagógusa részére.
2023-06-01 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt