A Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottsága DAB Plakett-díjjal ismerte el Fazakas Sándor a Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanszékvezető tanárának, a Doktori Iskola vezetőjének tudományos és tudományszervező munkásságát.
2021-03-12 |
Tizenharmadik alkalommal adták át a Mazsaroff-díjat a Miskolci Galériában. A díj célja, hogy anyagi és erkölcsi támogatást nyújtson olyan tehetséges, fiatal képzőművészeknek, akik alkotópályájuk elején állnak és kötődnek elsősorban Miskolc városához, vagy a megyéhez, illetve a régióhoz. Az idei elismerést Gulyás Andrea Katalin képzőművész kapta.
2021-02-19 |
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház 2020. december 5-én, az Önkéntesség Világnapja alkalmából díjjal ismerte el a megyében kiemelkedő tevékenységet végző önkénteseket. „Az év Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkéntese 2020” díjat hárman érdemelték ki. A címre a megyében működő civil, for- és nonprofit szervezetek, a megyében működő intézmények, a helyi önkormányzatok polgármesterei valamint magánemberek is beküldhették ajánlásaikat. A szakmai zsűri elé számos jelölés érkezett, ennek alapján hozták meg döntésüket. A díjról, és az önkéntes munka fontosságáról Jernei Péterrel, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház irodavezetőjével beszélgettünk.
2020-12-16 |
A Buday Barnabás evangélikus esperes, Madaras Péter, a Cine-fest programigazgatója, valamint Szolyák Péter, a Herman Ottó Múzeum igazgatója alkotta zsűri dönti majd el a beérkezett jelölések közül, ki az a három személy, aki az év Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkéntese elismerésben részesül. A javaslatokat november 30-áig várják. További részletek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szakmai vezetőjétől, Jernei Pétertől.
2020-11-27 |
Győri Tibor, a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium igazgatója kapta idén az Anyanyelvünkért és Széphalomért Díjat. Az elismerést hagyományosan a magyar nyelv napján adják át Széphalmon. Idén erre a járványügyi helyzet miatt nem volt lehetőség. A díjról, a díjazottról, és a nyelvmúzeum levélíró pályázatának győzteseiről Nyiri Pétert a múzeum igazgatóját kérdeztük.
2020-11-22 |
A miskolci önkormányzat elismerő oklevélben részesítette Duberné Dunaveczki Évát, a Magyar Vöröskereszt miskolci Hajléktalanokat Gondozó Központjának intézményvezetőjét. Az elismerést a Szociális Munka Ünnepén a városházán vette át a humanitárius szervezet intézményvezetője az elmúlt két évtizedben végzett folyamatos és odaadó munkájáért, amelyet a szociálisan rászoruló és magára maradt emberekért végez.
2020-11-19 |
A Magyar Érdemrend lovagkeresztje (polgári tagozat) kitüntetésben részesült Kiss-Tóth Emőke védőnő, szociológus, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának dékánja, főiskolai tanára.
2020-11-07 |
Kecskeméti János szülei nyomdokain haladva választotta a sportot és az élet úgy hozta, hogy mindig lányokkal foglalkozhatott, nem véletlenül, hiszen neki is négy lánya van. Szereti a zenét, tanítványaival egykor felvételeket is készített. Úgy véli: a közös zenélés és a csapatsport megtanít egymás elfogadására.
2020-11-06 |
Az elismerést a Magyar Marketing Szövetség Városmarketing Gyémánt Díj” átadóján vehette át a miskolci küldöttség. A városok, települések marketing tevékenységét elismerő „Városmarketing Gyémánt Díj” átadóját a Magyar Marketing Szövetség Budapesten tartotta.
2020-09-30 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt