Annyi adat halmozódik fel és annyi adattal kell dolgozni az egészségügyben, hogy szükség van olyan szakemberekre, akik egészségügyi ismeretek birtokában informatikai tudással is bírnak. Kinőtte magát tehát egy új terület: a bioinformatika és ezzel együtt a bioinformatikus képzés, amelyet már a Debreceni Egyetemen is el lehet érni. Erről beszélgetünk dr. Móré Marianna dékánnal.
Modern eszközök és szoftver programok segítik az orvosi munkát a Szabolcs – Szatmár - Bereg Vármegyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházban, Nyíregyházán.
2023-09-27 |
Bereiné dr. Jakab Beáta irányítja a jövőben főigazgatóként a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházat – jelentette be dr. Révész János, a kórház irányító megyei intézménye, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főigazgató főorvosa keddi rendkívüli sajtótájékoztatóján. A friss menedzsment új orvosok szerződtetését és egy 150 millió forint értékű fejlesztést jelentett be.
2023-04-28 |
Megmenekült a cigándi járóbeteg szakellátó. A Dr. Ablonczy Pál Egészségügyi Központ működtetését az állam veszi át az önkormányzattól, az átadás-átvétel idején pedig vállalja az intézmény finanszírozását, így minden most elérhető szakrendelés tovább folytatódhat – hangzott el azon az élőláncos demonstráción, amelyet a nehéz pénzügyi helyzetbe került intézmény megmaradásáért szerveztek.
2023-04-14 |
A városvezetés kezdeményezésére létrehozott tanács 2023. március 16-án tartotta alakuló ülését. A Tanács tagjai az egészségügyben és az idősellátásban érintett szakmai érdekképviseleti szervezetek delegáltjai, akik tapasztalataikkal segítik a városvezetés munkáját.
2023-04-04 |
A régi infektológiai épület helyén áll majd az új, kétezer négyzetméter alapterületű, háromemeletes nővérszálló Nyíregyházán, amely több mint másfél milliárd forintos uniós forrásból épül meg – várhatóan idén őszre.
2023-04-03 |
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, Az Év Kiváló Szakdolgozója címet adományozott Illencsik Katalinnak, a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház főnővérének, aki diplomás ápolóként a sebészeti és traumatológiai osztályon dolgozik.
2023-02-02 |
Új helyre, a Klinikai Központ területére költözött a Hospice-palliatív osztály, mely 2017-ben a Kenézy Kórházban nyitotta meg kapuit 20 ággyal a végstádiumban lévő, daganatos betegek ellátására.
2023-02-01 |
Pintér Sándor belügyminiszter MINISZTERI ELISMERŐ OKLEVELET adományozott Bakosné Vass Krisztinának, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda, iskolavédőnőjének az egészségügy területén végzett kimagasló szakmai munkája elismeréseként.
2022-12-16 |
Jelentősen előre haladtak a sürgősségi és baleseti ellátó osztály felújításában. A Gyermek Sebészeti Traumatológiai és Égési Osztály fekvőbeteg részlegének felújítása már be is fejeződött, a műtő részleg komplex rekonstrukciója, felújítása és bővítése pedig jelenleg is folyamatban van.
2022-11-17 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt