Ha nincs fellelhető örököse az elhunytnak, akkor a tulajdonát képező belföldi ingatlan és az ingatlanon található, a saját tulajdonában álló ingó dolgok az ingatlan fekvése szerinti települési önkormányzaté lesznek. A részletekről kérdezzük Szécsényi-Nagy Kristóf közjegyzőt, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara jogi ügyvezetőjét.
2023-07-13 |
Miskolc város vezetőinek az energiaárak brutális drágulása miatt számos olyan takarékossági intézkedést kellett meghozniuk az elmúlt hónapban, amelyek fájdalmasan érintették a borsodi megyeszékhely lakóit.
2022-11-09 |
Veszélyes hulladék tárolására is alkalmas hulladékudvar épül Sárospatakon az Abaúj-Zemplén Szilárdhulladék Gazdálkodási Önkormányzati Társulás kezdeményezésére. A beruházásról tartottak tájékoztatót a helyszínen. A létesítmény a helyi iparterület közelében készül el, ahol nem zavarja a lakókat – közölte Aros János a város polgármestere.
2022-03-02 |
Egy terephasználatra is alkalmas járművet adományozott a miskolci önkormányzat a városi rendőrségnek. A cél az, hogy tovább javuljon a település közbiztonsága.
2021-10-21 |
Miskolcon jelenleg 16 szegregátum van. Ezt állapította meg az a szakmai munkacsoport, amelyet a borsodi megyeszékhely önkormányzata hívott életre 2020-ban. A cél az, hogy megoldást találjanak a hátrányos helyzetű városrészekben élők felzárkóztatására.
2021-09-21 |
Még az idén elkezdődhet a sátoraljaújhelyi vasútállomás melletti Bortemplom felújítása, a beruházásra mintegy 1,8 milliárd forintot szánnak – jelentették be csütörtökön a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón. Az összeget a Tokaj-Zemplén fejlesztési program 150 milliárd forintos keretéből biztosítják, a tervek szerint az épület jövő decemberre készül el.
2021-09-04 |
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottsága idén is meghirdette a már évek óta nagy népszerűségnek örvendő pályázatait. A részletekről Tóth Csaba, a Miskolc város Polgármesteri Kabinet: Kulturális, Sport és Rendezvényszervezési Osztályának osztályvezetője nyilatkozott rádiónknak.
2021-06-11 |
Miskolcon jelenleg kilenc önkormányzati fenntartású integrált óvoda működik, huszonhárom tagintézménnyel . A javaslat szerint az óvodák száma nem változna, de lenne egy központi úgynevezett székhely óvoda és ahhoz tartozna a többi, 31 intézmény.
2021-05-15 |
A pályázatra kiírt lakások közül 14 piaci elven, míg 21 költségelven kerül bérbeadásra. A pályázati kiírásban szereplő lakások közül  egy pályázó egyszerre 3 piaci és 3 költségelvű lakásra pályázhat.
2021-05-09 |
A karcsai önkormányzat egyszerre igyekszik figyelni a település fejlesztésére, valamint a helyi gazdasági alapok erősítésére. Ezt több, egymás mellett futó program is igazolja. Ezekről beszélgettünk Milinki László polgármesterrel
2021-04-17 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt