Személyesen, telefonon és online is, tehát minden módon igyekeznek megtalálni és értékeinket elvenni azok, akik úgy gondolják, becsületes munkával nem tudnának megélni. Felgyorsult az adatlopás az utóbbi időben, amelynek ugyancsak egyetlen célja van: valahogyan kicsalni, ellopni értékeinket. Dr. Kovács Attila alezredessel, a megyei kapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetőjével beszélgetünk.
2023-03-08 |
Megérkeztek a tavaly év végi népszámlás első adatai, amely szerint egyértelműen látható, hogy tovább folytatódik az 1980 óta tartó folyamatos népességcsökkenés. A legtöbben Pest Vármegyében élnek, a legkevesebben pedig Békésben. Hajdú- Biharban is fogyatkozás mutatkozik, a 11 évvel ezelőtti népszámláláshoz képest 5 %-al kevesebben élnek itt. 2011 óta a lakásállomány azonban 4,6 százalékkal nőtt hazánkban mindenhol. A részleteket Kovács Marcell, a népszámlálás projektvezetője mondta el rádiónknak.
2023-02-23 |
Óriási fejlődésen mentek keresztül az utóbbi években az adathordozók. A CD kora leáldozott, jelenleg a pendriveok a legnépszerűbb adathordozók. A plasztikkártya pedig az új generáció legkedveltebb adathordozója, amely a felhőben tárolja az adatokat, így végtelen mennyiégű információ ráfér –árulta el Szűcs János szakember.
2022-02-24 |
Az adatszolgáltatás 2022 júliusától indul el. A vendéglátóhelyek és az attrakciók csatlakozásával a teljes szektorról valós kép áll majd rendelkezésre jövő év második felétől.
2021-11-03 |
Budapesten még óvatosabban találkoznak az emberek másokkal, mint vidéken, de mindenhol nőtt a kontaktok száma a kijárási korlátozás, majd a veszélyhelyzet jogi megszűnésével. A MASZK, azaz a Magyar Adatszolgáltató Kérdőív adataiból az is kiderül, hogy az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány szempontjából legveszélyeztetetbb korosztályt, az időseket alig látogatták meg a náluk fiatalabbak, viszont a korosztály tagjai egymással többet találkoztak, mint a járvány előtt. Az adatokat még gyűjtik, mert jelentősége lehet egy esetleg második hullám kezelésében. A részletekről Karsai Mártont a Közép-Európai Egyetem Hálózat és Adattudományi Tanszékének egyetemi docensét kérdeztük.
2020-07-02 |
Annak kell most adatot egyeztetnie június 26-ig, akinek a bankja személyes tájékoztatást küldött erről, akár netbankon, e-mail-en, postai úton vagy sms-en keresztül
2019-06-21 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola