Nagyon komoly gondban van a hazai vendéglátós szakma, hiszen a vállalkozások működését veszélybe sodorta először a COVID világjárvány szülte helyzet és most a folyamatosan emelkedő nyersanyagárak mellett a drasztikus energiaárak állították az étteremtulajdonosokat választás elé. Vagy bezárják az üzletet vagy túlélnek a még megmaradt tartalékaikból. Illetve új megoldásokat is láthatunk, de ebből van kevesebb.
2023-01-15 |
A jól indult idegenforgalmi szezon az év végére bezárt vendéglátóhelyekkel, szállodákkal, szünetelő turisztikai attrakciókkal szembesült. Szendrei Mihályt, a Miskolc és térsége Turisztikai Egyesület elnökét hallják.
0:00
0:00
2022-12-22 |
Hajdúszoboszló fürdővárosként, kedvelt pihenőhelyként igazán megsínylette a járvány időszakát. A turizmust tekintve 2020-ban és 2021-ben lényegesen kevesebb volt a vendégéjszakák száma, és megváltozott a turisták aránya is.
2022-01-04 |
Az Észak Magyarországi régió kiemelkedik a szállásfoglalások tekintetében, az előzetes foglalásokból az látszik, hogy már hatvan százalékban foglaltak a szállások és szilveszterre ez megnőhet. A járvány miatt megnőtt a last minute foglalások száma, tehát még a karácsonyi ünnepekre várnak foglalásokat a vendéglátók.
2021-12-22 |
Az adatszolgáltatás 2022 júliusától indul el. A vendéglátóhelyek és az attrakciók csatlakozásával a teljes szektorról valós kép áll majd rendelkezésre jövő év második felétől.
2021-11-03 |
Egy hónappal, március 10-éig meghosszabbították az ágazati bértámogatási programot. Mivel a koronavírus-járvány miatt a korlátozásokat fenntartották, ezért tovább kaphatnak ebből a forrásból segítséget munkatársaik megtartásához a legnehezebb helyzetben lévő foglalkoztatók; a turizmus, vendéglátás, szálláshely és szabadidő szolgáltatás területén most a kényszerű zárlatban a fennmaradásért küzdő cégek, vállalkozások.
2021-02-07 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt