Magyarországon 2021-ben február 7. és 14. között, vagyis ezen a héten, rendezik meg a Házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, immár 14. alkalommal. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. Legfőbb üzenete: a házasság egy férfi és egy nő életre szóló kapcsolata, egymás kölcsönös elfogadása erényekkel és hibákkal együtt.
2021-02-10 |
Olyan megengedő szemlélet alakult ki a világban és az egyházban, hogy egy házasság újrakezdhető. Éppen ezért is tartja fontosnak a nyíregyházi gyülekezet, hogy a pandémiás helyzet ellenére részt vegyen a Házasság Hete programsorozatban és legalább egy alkalommal fogadja a hozzá térő házasokat.
0:00
0:00
2021-02-06 |
Vasárnapig tartott az Ökumenikus Imahét idei országos programsorozata. Debrecenben a záró alkalomnak hagyományosan a református Nagytemplom adott otthont. Az istentiszteleten együtt szolgáltak a református, baptista, evangélikus, ortodox, görögkatolikus és római katolikus felekezetek egyházi vezetői. A perselyadományokat idén a helyi járványkórház eszközbeszerzéseire ajánlották fel.
2021-01-28 |
Október 23-a az egyik legnagyobb nemzeti ünnepünk. Egy zenemű pedig már az első napoktól összefonódott az 1956-os forradalommal az egész ország számára, pedig nem is erre az alkalomra íródott.
2019-10-23 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt