Nem sok ember létezik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, aki ne ismerné a Polip együttes alapító tagját, Csernák Tibort. Az 1970-es évek elején zongorán kezdte a pályafutását, majd szórakoztatózenei stúdió munkák után 1990-ben létre hozta a híres neves zenekarát. 2003-ban az Első Magyar Bárzongorista versenyen a legjobb tíz közé került. Azóta számos fellépésen van túl a billentyűs, énekes. Legújabban a Móricz Zsigmond Színházban is belevetette magát a munkába, hiszen felkérték, hogy egy mesedarab kapcsán, legyen a színházi zenekar tagja.
2021-02-06 |
A közkedvelt DAL című televíziós műsorban az elmúlt év után, idén is szerepel a nyíregyházi Tortuga zenekar, akik egy akusztikus dallal mutatkoznak be. Hegyi Ábeltől és Tomku Milántól megtudtuk, a négyfős csapatuk a produkció erejéig további négy fővel egészül ki, hogy még élvezetesebb produkciót nyújthassanak a nézőknek. Hosszútávú céljuk, hogy főállásban a zenéléssel foglalkozhassanak. Addig pedig igyekeznek minél több lehetőséget megragadni, így a televíziós szereplést is, amely az elmúlt évben is nagy ismertséget hozott számukra.
2021-01-29 |
A zenei formáció keresztény rock zenét játszik, mottójuk: „Ússz az árral szemben!”
0:00
0:00
2021-01-02 |
Tabajdi Ádám fiatal debreceni orgonaművész zenei tehetsége már korán megmutatkozott. Kezdetben zongorázott, majd beleszeretett az orgonába. Kántorizációs tevékenységet folytatott több debreceni gyülekezetben is nagy sikerrel.Tanulmányait felső szinten folytatta és tanárai biztatására jelentkezett és felvételt nyert a Párizsi Konzervatóriumba, ahol már diplomát szerzett. 2019 szeptemberén egy meghívásnak köszönhetően Japánba utazott, a távolkeleti országban egy évet töltött el.
2020-12-31 |
„Zongora meditációk” címmel jelent meg Csorba Gergő több száz éves egyházi adventi énekeket feldolgozó albuma. A zenész még advent első vasárnapján határozta el, hogy egy ilyen témájú ünnepi lemezzel kedveskedjen az igényes, meditatív muzsika kedvelőinek. Az ősi dallamok, úgy tűnik kiállták az idő próbáját, ezt igazolják a felvételek is, melyekről Tóth Emese kérdezte a művészt.
0:00
0:00
2020-12-23 |
A következő percekben Téglás Botond édesapjával, dr. Téglás Zsolttal beszélgetünk, aki a Sárospataki Vay Miklós Református Többcélú Szakképző Intézmény – Technikum, Szakképző Iskola és Diákotthon igazgatója.
2020-12-06 |
Erdős-Tóth Fruzsina énekes egyike volt azon művészeknek idén, aki átvehette Debrecen város Csokonai-díját. Az elismerést a kulturális élet, művészetek, közművelődés terén kimagasló, illetve éveken át maradandó értéket teremtő alkotó tevékenységért ítéli oda a városvezetés.
2020-11-07 |
A Művészi Zene Kör tagjai online oktatási anyagokat készítenek a nehéz időkre: egy nemzeti öntudatra építő „Örökség” című verses zenés kiadvánnyal és elsősorban furulyára és pengetős, billentyűs hangszerekre fókuszáló zeneoktatási programmal igyekeznek megkönnyíteni a tanulást a járvány idején.
2020-10-08 |
Pál apostol mondta, hogy mindent megvizsgáljatok, és ami jó, azt megtartsátok. Érdemes ilyen szempontok szerint hallgatni a popzenét is. Ha valaki hívővé válik, nem jelenti azt, hogy maga mögött kell hagynia a popzenét.
0:00
0:00
2020-07-09 |
Ragtime stílusban dolgozza fel a református énekeskönyv dicséreteit, zsoltárait egy kolozsvári duó. Domschy Mercédesz és Péntek Attila szeretné népszerűsíteni ezeket az énekeket, és megmutatni, hogy a reformátusok nem szomorkodnak a templomban, hanem megélik az örömhírt. Ugyan nem a koronavírus-járvány miatti karantén szülte az ötletet, de a kiteljesedést ez hozta el: a sok szabadidőben több feldolgozást tudtak elkészíteni. Mindez annyira megtetszett az online közönségnek, hogy már több koncertfelkérést is kaptak.
0:00
0:00
2020-06-17 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh