A rendezvény két fő helyszínen zajlik, a miskolci Zenepalotában és a Miskolci Egyetem díszaulájában. A program gerincét a komolyzene adja, ami alkalmat ad arra, hogy a meghívott hazai és külföldi vendégművészek mellett a zeneművészeti kar növendékeinek tehetségét és tudását is megismerhesse a közönség. A fesztivált április 4-e és május 24-e között hallhatja a közönség.
0:00
0:00
2023-04-05 |
Négy tanszéken, 21 hangszeres és elméleti szakirányú képzést nyújt a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti kara. A felvételi jelentkezés határideje február 15-e-erre is felhiívja a figyelmet a kar dékánja, Papp Sándor.
0:00
0:00
2023-01-12 |
A nyitónapon zsoltáréneklő versenyre hívták a fiatalokat. A hangversenyek a belvárosi templomokban hallhatóak, a zárókoncerten, vasárnap 16 órától Mozart Requiemje hangzik el a Mindszenti templomban. A Veczán Pál evangélikus esperes emlékére tartott programról özvegye beszélt mikrofonunk előtt.
2022-10-13 |
Hagyományosan kétévente gyűlnek össze a hazai honvédség és a meghívott országok katonazenészei a cívisárosban, a mostani a 21. találkozó, tehát a fesztiválnak már négy évtizedes múltja van. Ezúttal a három magyar zenekar mellett négy közép-európai nemzet képviselteti magát: Ausztriából, Csehországból, Szerbiából és Szlovákiából érkeznek fellépők.
2022-10-05 |
A nyíregyházi Kun Alexandra hétéves korában kezdett megismerkedni a csellóval. Mint mondja: szerelem volt első látásra, így a zeneiskola után a fővárosban tanult, majd pedig Miskolcon.
2022-08-31 |
Idén Szergej Rachmanyinov második zongoraversenyét adta elő Hollerung Gábor karmesteri magyarázatával a Budafoki Dohnányi Zenekar, valamint a Kossuth- és Liszt-díjas Balázs János zongoraművész. A Zempléni Fesztivál - A megérthető zene című, rendkívül népszerű sorozata keretében lezajlott, különleges hangverseny a Cziffra György emlékév keretében jött létre.
0:00
0:00
2022-08-25 |
A két hetes intenzív továbbképzés keretében 20 mesterkurzus közül választhattak az érdeklődők. Ezúttal is felállt a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar, melynek debreceni hangversenyét július 23-án hallhatják a Kölcsey Központban Vásáry Tamás karmester vezényletével. A Világzenekar ezután Pécsen a Püspöki Palota udvarán majd Budapesten a Zeneakadémia Nagytermében koncertezik.
2022-07-22 |
A 21. Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája a Debreceni Egyetem és a város zenei kulturális és társadalmi életében egyaránt fontos rendezvény. A hallgatók részéről jelentkező igényt mutatja az idei 200 jelentkező, akik a világ 19 nemzetét képviselik. A szervezők ezúttal is gondoltak a közönségre, hiszen estéről-estére színvonalas klasszikus zenei koncertekkel kedveskednek a Zenés Esték a Nagyerdőn sorozat keretében.
Zongoradarabot írt a háború miatti érzéseiről egy munkácsi diáklány. Kovács Vladiszláva a Magyar Református Szeretetszolgálat ösztöndíjasa, már évek óta ösztöndíjjal támogatják őt a Nyilas Misi programon keresztül. Február 22-én felvételizett a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnáziumba, két nap múlva kitört a háború. Hogy élte meg az elmúlt hónapokot a kárpátaljai diák? Milyen lehetőségei vannak a háború alatt fejlődni a zongorázásában? Miért Debrecenben akar továbbtanulni? Ezekről is kérdeztük Kovács Kovács Vladiszlávát.
2022-07-14 |
Koncertet adtak a Kroó György Zene- és Képzőművészeti Iskola tanárai és diákjai a Sárospataki Református Kollégium imatermében. A budapesti, kőbányai intézmény már kilencedik alkalommal szervezett tábort a zempléni városban, amelyen közel félszáz diák vett részt. A tábor és a koncert szervezője, Dudás Eszter a budapesti iskola sárospataki születésű művésztanára.
2022-07-10 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt