A mozgalom két évtizede Angliából indult Bálint-naphoz kapcsolódva, mára 4 kontinensen, 21 országban ünneplik. Az eseményt Magyarországon 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és a civil szervezetek összefogásával.
2024-02-12 |
Egy különleges programra, ezúttal egy előadásra várja az érdeklődő párokat, házaspárokat a Nyíregyháza-városi Református Egyházközség májusban.
2023-03-17 |
Több mint 20 ország között Magyarországon is évről-évre, immár 16. alkalommal hívják fel a figyelmet a szervező keresztény egyházak és civil szervezetek a házasság, a család értékeire. A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség is több éve csatlakozik a mozgalomhoz. Ezúttal online, a gyülekezet honlapján és közösségi oldalain elérhető beszélgetésekkel, játékos randiesttel, pároknak szóló vacsorával és a jubiláló házasok hagyományos köszöntésével is várják az érdeklődőket.
2023-02-16 |
Ezúttal a „Szeretetbe kapaszkodva” mottót választotta a szervezőbizottság. A mozgalomba több felekezet és civil szervezetek is bekapcsolódtak. Az érdeklődők a hazassaghete.hu weboldalon tájékozódhatnak a helyi alkalmak, rendezvények felől.
0:00
0:00
2023-02-10 |
I. Rákóczi György erdélyi fejedelem és felesége, Lorántffy Zsuzsanna házassága rendkívül jótékony hatással volt a nemzet, a két dinasztia és Sárospatak sorsának alakulására. Közös életük részleteiről kérdeztük Pogácsásné Kusnyír Éva néprajzos-muzeológust, a Sárospataki Református Kollégium Múzeumának munkatársát.
2022-02-17 |
Idén 15.alkalommal rendezik meg Magyarországon a Házasság Hetét. A jubileumi év mottója: Maradjunk együtt! Február 13-20. között színes programokkal, előadásokkal, beszélgetésekkel, irodalmi estekkel hívják fel a figyelmet a házasság, a család fontosságára. Mennyire játszik szerepet a házasság sikerességében a szüleink párkapcsolatának mintája? Milyen segítséget nyújt a hit a felmerülő problémák kezelésében? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ Pankucsi Márta szociológussal.
2022-02-16 |
A kedvező kormányzati intézkedéseknek köszönhetően 2022-ben várhatóan emelkedik a házasságkötések száma. Kissné Sveda Lili szertartásvezető hozzátette: az utóbbi években megfigyelhető, hogy valami különleges helyszínt, időpontot keresnek a párok a nagy naphoz.
2022-01-11 |
Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével.
2021-02-13 |
Magyarországon 2021-ben február 7. és 14. között, vagyis ezen a héten, rendezik meg a Házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, immár 14. alkalommal. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. Legfőbb üzenete: a házasság egy férfi és egy nő életre szóló kapcsolata, egymás kölcsönös elfogadása erényekkel és hibákkal együtt.
2021-02-10 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt