A templomokat be lehet zárni a járványügyi intézkedések miatt, de az imádságnak a zárt ajtók, sőt még a száz éve meghúzott határok sem szabhatnak határt. Így a Kárpát-medencei imanapot idén is megtartják a református Nőszövetségek. A nemzeti összetartozás mellett a koronavírus-járvány megszűnéséért is fohászkodnak majd december 6-án.
2020-11-22 |
Az imádság az Istennel együtt töltött idő, beszélgetés a mennyei atyánkkal. Lehet-e helyesen vagy helytelenül imádkozni? Milyen részei lehetnek egy imádságnak?
2020-10-17 |
Évekkel ezelőtt indult el külföldön a "Szeresd a várost! - Mit tehetsz a környezeted lelki megújulásáért?" elnevezésű imaprogram a húsvét és pünkösd közötti időszakban. Az idén hazánkban is több ezren kapcsolódtak be az eseménybe, amely során május 15-én, pénteken este 6 órától a "Szólj be a papnak!" facebook oldalán a történelmi keresztény egyházak vezetői, képviselői országos kerekasztal beszélgetést tartanak a témában.
0:00
0:00
2020-05-15 |
Autós istentiszteleteket tartanak Kiskunmajsán és Móricgáton a református gyülekezet tagjai. A Bács-Kiskun megyei református egyházközség vezetői a koronavírus járvány miatt döntöttek a szokatlan forma mellett. Az első két alkalmon a szokásosnál többen vettek részt az istentiszteleten.
2020-05-10 |
Úrvacsorázzunk közösen húsvétkor - javasolja a református egyház Elnökségi Tanácsa. Azt kérik, hogy húsvétvasárnap 9 órakor a reformátusok, akik most nem tudnak templomba menni, kapcsolódjanak be a Duna Televízión sugárzott ünnepi istentiszteletbe, amit a budahegyvidéki református templomból közvetítenek. Kérik a gyülekezeti tagokat, hogy otthon készítsenek elő kenyeret és bort, majd úrvacsorázzunk együtt Kárpát-medence szerte.
2020-04-10 |
A koronavírus járvány miatt ideiglenesen bezárult a lehetőség, hogy a református gyülekezetek tagjai templomaikban közösen imádkozzanak. Ez a kisebb településeken is nagy kihívás elé állította lelkipásztorokat. Az ezer lelkes Körösszegapáti 160 református egyháztagját, a gyülekezet híveit és a csaknem száz hittanoktatásban résztvevő gyereket több úton igyekszik elérni Kurucz Tímea. A község lelkipásztora kihasználja az internet adta lehetőségeket, a digitális oktatás eszközeit, online istentiszteleteket közvetít, de az idősebbek számára írott, kinyomtatott anyagokkal is készül hétről-hétre.
2020-04-04 |
„Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!” (Mt 14,27)
2020-03-15 |
1887-ben indult Amerikából, és több mint 180 országban ünneplik meg ma az ökumenikus világ imanapot, amely ebben az évben március 6-án lesz. A liturgia anyagát a zimbabwei asszonyok állították össze. Debrecenben idén is a Tiszántúli Református Egyházkerület Nőszövetsége szervezi az alkalmat, amelynek a Fürdei úti református templom ad most otthont.
0:00
0:00
2020-03-06 |
Úton, hazafelé címmel szervezik meg ebben az évben az Aliansz Imahetet a Debrecen-Csapókerti Református Egyházközségben. A január 5-12 között tartandó alkalmakra felekezeti hovatartozás nélkül várnak mindenkit szeretettel a Csapókerti gyülekezeti házba, minden nap 17 óra 30 perctől.
0:00
0:00
2020-01-08 |
135 presbiter találkozott november 17-én, vasárnap délután a Csapókerti Református Egyházközségben. A Hirdesd az Igét! programsorozatra most a Debreceni Református Egyházmegyéből várták a jelentkezőket. Az esemény fő témája az ima, az imádkozás volt. Az igét Vad Zsigmond esperes-lelkipásztor hirdette, majd Fekete Károly püspök tartott előadást a témában. Ezt követően 4 presbiter bizonyságot tett, megvallották hitre jutásuk történetét a gyülekezet előtt. A program kerekasztal-beszélgetéssel zárult.
2019-11-21 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt