Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke szerint minden egyes felmondott, és így elveszített szakdolgozó az egészségügyi rendszer további ellehetetlenülését idézi elő. Balogh Zoltánnal arról is beszélgettünk, hogy szerinte miért is lenne szükség Magyarországon is egy úgynevezett vezető ápoló tisztségre.
2022-05-18 |
Az egészségügyi szakdolgozók, tehát például ápolók, beteghordók négy-öt százaléka mondott fel az elmúlt másfél évben. Van, aki a koronavírus járvány miatt, más azért, a szolgálati jogviszony miatt, de voltak olyanok is, akik a kötelező covid elleni oltás miatt hagyták el a pályát. De hogy fordulhat elő az egészségügyben, hogy valaki oltásellenes? Erről is beszélgetünk a következő percekben Balogh Zoltánnal, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnökével, aki életveszélyes fenyegetést is kapott azért, mert kiállt az oltás mellett.
2021-11-28 |
Fitt ápolók, fitt gondozók néven az Élet Forrása Egyesület új programsorozatot indított, amely 40 héten keresztül tart. Hadobásné Kiss Hedvig elmondta: a céljuk az, hogy a szociális és az egészségügyi szférában dolgozók egészséges életmódjáért tegyenek.
2021-10-31 |
Hosek Éva több mint húsz éve dolgozik a Bethesdában. Úgy érzi a helyén van, ma sem választana magának más szakmát, mint az ápolást. Munkája során vannak nagyon nehéz pillanatok, például amikor egy gyógyíthatatlan beteg gyermek szüleivel kell beszélnie, de sok nagyon szép és felemelő pillanat is van, főleg amikor gyógyultan távozik valaki az intenzív-osztályról.
0:00
0:00
2021-02-21 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt