Összesen 2604 lakástűz keletkezett az év első három hónapjában. Csak Miskolcon 9 lakástűzhöz kellett vonulniuk a tűzoltóknak. Mint Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője rádiónknak elmondta: a szabadtéri tüzek száma is magas volt a borsodi megyeszékhelyen: 124 ilyen tűzeset volt Miskolcon az elmúlt 3 hónapban, melyek során összesen 735 focipályányi terület égett le a városban.
0:00
0:00
2022-04-13 |
A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége és a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége múlt év végi országos felmérése szerint a gyógyszerészek csaknem 60 százaléka nyitott a gyógyszerellátáson túli patikai szolgáltatások nyújtására.
2022-04-08 |
Dr. Onozó Beáta a Borsod-Abaúj-Zemplém megye gyermek alapellátó megyei kollegiális vezetője elmondta: népszerű a szülők körében, hogy nemcsak online jelentkezhetnek az oltásra. A megyei felmérés szerint a városokban nagyobb az érdeklődés, a kisebb falvakból közös oltópontokra szállítják a gyerekeket.
2022-01-07 |
Az egészségügyi szakdolgozók, tehát például ápolók, beteghordók négy-öt százaléka mondott fel az elmúlt másfél évben. Van, aki a koronavírus járvány miatt, más azért, a szolgálati jogviszony miatt, de voltak olyanok is, akik a kötelező covid elleni oltás miatt hagyták el a pályát. De hogy fordulhat elő az egészségügyben, hogy valaki oltásellenes? Erről is beszélgetünk a következő percekben Balogh Zoltánnal, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnökével, aki életveszélyes fenyegetést is kapott azért, mert kiállt az oltás mellett.
2021-11-28 |
Amióta elkezdődött a tanév, megnőtt a felső légúti megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma mind a gyerekek, mind a felnőttek körében. Mi a helyzet az idei influenza-szezonnal? Miért fontos, hogy felvegyük a koronavírus elleni harmadik oltást is?
2021-11-12 |
Ez elsősorban az idősebb korosztályra és a krónikus betegekre vonatkozik. Debrecenben a 3. oltás beadására eredetileg két pontot nyitottak meg az egyetem Klinikai Központ Kenézy Campusán, de hamar szükségessé vált a kapacitás bővítése.
2021-08-14 |
Mint ismeretes, Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy az egészségügyben kötelező lesz az oltás. A munkaadóknak lehetővé kell tenni, hogy kötelezővé tegyék a koronavírus elleni védőoltást a munkavállalóik számára - nyilatkozta egy napilapnak Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke aki azt is elmondta: a kamara ezt jogalkotási javaslatként teszi majd a kormány elé. Parragh László lehetséges példaként említette a rendészeti szervek alkalmazottait, a közösségi közlekedésben vagy a vendéglátásban dolgozókat. A témában megkérdeztük a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, Bihall Tamást.
2021-07-30 |
Elképesztő indulatokat váltott ki, hogy a katolikus, evangélikus és református egyházak püspökei azt kérték a kormánytól, hogy a lelkészeik mielőbb kaphassanak koronavírus elleni oltást. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma újságírói kérdésre egyébként azt közölte, most az idősek oltása a prioritás, ha köztük van lelkész, az ő oltásuk is zajlik. A közösségi médiában a kommentelők a kvázi elutasítás ellenére is dühös, gyűlölködő hozzászólásokat írtak.
2021-04-11 |
A koronavírus okozta megbetegedésnél minden Magyarországon elérhető vakcina jobb - hangsúlyozza Falus András Széchenyi-díjas immunológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. A református tudóssal beszélgetünk arról, mit gondol a kínai vakcináról, hogy mit gondol, mikorra érhetjük el a nyájimmunistást, hogy a gyerekeket be kellene-e oltani?
2021-03-04 |
Most a háziorvosok is beléptek a rendszerbe, Hajdú-Bihar megyében 254, ebből Debrecenben 87 háziorvosi körzet van, és ahogy érkeznek a vakcinák, folyamatosan oltják a regisztráltakat. A szakember arra hívja fel a figyelmet, hogy  saját magunk és szeretteink érdekében regisztráljunk oltásra. Papp Csabát, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatóját kérdeztük.
2021-02-28 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt