Magyarországon 60 ezer olyan gyerek van, aki kisebb-nagyobb ideig fájdalmai miatt hiányzik az iskolából. Vannak, akik csak évente néhány napot maradnak távol az osztályuktól, de vannak, akik már magántanulóként élik az életüket.
0:00
0:00
2023-12-12 |
Bereiné dr. Jakab Beáta irányítja a jövőben főigazgatóként a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházat – jelentette be dr. Révész János, a kórház irányító megyei intézménye, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főigazgató főorvosa keddi rendkívüli sajtótájékoztatóján. A friss menedzsment új orvosok szerződtetését és egy 150 millió forint értékű fejlesztést jelentett be.
2023-04-28 |
Modellből lett gyógytornász Békés Tímea, akinek a munkáját Dizseri-díjjal ismerték el a közelmúltban. A református Bethesda Gyermekkórház munkatársa azt mondja: élete legjobb döntése volt a váltás.
2023-03-17 |
A kerek évforduló tiszteletére október 5-én, szerdán délután jubileumi ünnepséget rendeztek a Magyarországi Református Egyház Zsinatának fővárosi székházában. Balog Zoltán püspök, a Zsinat lelkészi elnöke nyitó áhítata után Czibere Károly, a Magyar Református Szeretetszolgálat elnöke mondott köszöntőt és több előadás is elhangzott. Köztük az elmúlt 30 évről számolt be Gál Judit, a Református Kórházlelkészi Szolgálat vezető lelkipásztora, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusának kórházlelkésze.
2022-10-06 |
Már a tervezett komplexum hatszintes épülete érvényes építési engedéllyel rendelkezik. Mintegy 15 ezer négyzetméteren, 176 kórházi ágy kap helyet, valamint 10 műtőt is kialakítanak. A tervek szerint négy év múlva már a betegeket is fogadhatja a legkorszerűbb berendezésekkel, a legképzettebb szakembergárdával rendelkező egészségügyi centrum.
2022-09-15 |
Az egészségügyi ellátás fejlesztéséhez történő szakmai, közszolgálati és tudományos tevékenységének elismeréseként nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Batthyány-Strattmann László-díjban részesült Dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.
2022-03-31 |
A Hortobágyi Madárkórház elmúlt éve a koronavírus járvány ellenére is sikeres volt. Az intézmény mára 40, sérült madarakat fogadó telephellyel rendelkezik országszerte. Ai intézmény költségvetése 100 millió forint, ezért folyamatosan keresik a támogatókat, és az 1%-os adófelajánlásra is számítanak.
2022-03-08 |
Gál Judit a református kórházmisszió vezető lelkipásztora, a Kenézy Campus kórházlelkésze is készül az ünnepre: 30 darab papírbetlehemet készített munkatársaival, amelyeket a covid-osztályokra helyeznek ki, hogy egy kis ünnepet, világosságot csempésszenek a kórház falai közé, ugyanis a jelenlegi szabályozás értelmében nem tarthatnak közös istentiszteletet a kápolnában. A betlehemen egy áldás is szerepel és egy Ige, a Jézusi név, hogy velünk az Isten. Az elmúlt év tapasztalatairól, az ünnepi időszakról, valamint a jelenlegi helyzetről is mesélt nekünk.
2021-12-23 |
A már hagyományosnak számító programon a kicsik és nagyok megismerkedhettek az állatorvosi szakma rejtelmeivel. Találkoztak Olivérrel, a patika macskájával, akit orvosi segítséggel meg is vizsgáltak. Két kutya is segített a gyermekek állatszeretetre nevelésében, de a legnagyobb meglepetést a gyermekeknek a miskolci állatkert tatuja okozta.
2021-10-08 |
A Borsod megyei kórház és a Szent Ferenc kórház dolgozói, orvosai, ápolói a tiszteletet és hálát szimbolizáló valamint lélekemelő gondolatokat, imádságokat tartalmazó szíveket a járvány idején nyújtott áldozatos munkájuk köszöneteként kapták. A szivecskék Abaujvári Református Egyházközség keresztyén manufakturájában készülnek és Tóth Viktória lelkipásztor tavasszal több kórházba eljuttatta.
2021-06-27 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt