Ha arra gondolunk, hogy kik dolgoznak egy kórházban a betegek gyógyulásáért, elsősorban az orvosok és az ápolók jutnak eszünkbe. Pedig a gyógyítás alapja a tisztaság. A református Bethesda Gyermekkórházban 23 takarító dolgozik azért, hogy mindig, minden tiszta legyen, hiszen sosem lehet tudni, mikor érkezik egy üres kórterembe a következő kis beteg. A munka ünnepének apropóján ma azokra figyelünk, akik a tisztaságnak szentelik az életüket.
2020-05-01 |
Mosható, sterilizálható szájmaszkok varratását kezdte meg a református Bethesda Gyermekkórház - mondta el az Európa Rádiónak Bencze János a kórház diakóniai igazgatója. Az intézményben egyelőre van elég egészségügyi maszk, de úgy látják, a folyamatos utánpótlás nehezen biztosítható. Egy cég önkéntesen vállalta, hogy elkészíti az első 1500 darabot. További 1500 maszk megvarrásában a Református Nőszövetség segítségét kérte a kórház.
2020-03-21 |
Jótékonysági futóversenyt tartanak 2020. május 17-én a Sajóbábonyi Ipari Parkban. A Sok KIS Kéz Egyesület a bevétellel a miskolci Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Gyermekrehabilitációs Osztálya kis betegeit támogatja
2020-03-05 |
Egykori kollégák, barátok visszaemlékezéseit is olvashatjuk a Múltidéző – Emlékek és dokumentumok Velkey László, a Gyermekegészségügyi Központ alapítója iránti tisztelet jeléül című könyvben. A kötet szerzői: dr. Sólyom Enikő, dr. Lombay Béla és dr. Kiss Ákos Levente, akik a professzorhoz fűződő kapcsolatukról beszéltek a könyvbemutatón a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi könyvtát központi épületében.
2020-01-03 |
Új, speciális műszert vásárolt a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház. A laparoszkópiás torony beszerzését a városi önkormányzat és a térségben működő vállalkozások anyagi támogatása segítette. Az új eszközzel az ízületek túlterheléséből vagy sérüléséből adódó bántalmait, betegségeit tudják kezelni kisebb beavatkozással, rövidebb műtéti idővel és gyorsabb felépüléssel. Dr. Kovács Lajossal, a kórház megbízott főigazgatójával Jászter Beáta beszélget.
2019-12-10 |
Bár a kórház nem az önkormányzat fenntartásában működik, hanem állami kézben van, a város vezetése élénk figyelemmel kíséri az intézmény működését, s erős kapcsolatokat ápol a szakágazat irányítóival az esetleges problémák kiküszöbölése érdekében. A gyermekosztály bezárásáról egy internetes újságban röppent fel hír az elmúlt napokban. Erről, és egyéb aktuális témákról beszélgetünk a város alpolgármesterével, Dankó Dénessel.
2019-11-21 |
Kiváló Integrált Nagykórház díjat kapott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház. A díjat a Medicina konferencián Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke – az értékelő zsűri elnöke adta át Dr. Révész Jánosnak, az egészségügyi intézmény főigazgatójának. A pályázat bírálati szempontjait Dr. Velkey György, a budapesti Bethesda Gyermekkórház főigazgatója ismertette, aki mint a Kórházszövetség elnökségi tagja részt vett a zsűriben. Hangsúlyozta: az egészségügyi szakterületen nincs más ehhez hasonló, illetve ilyen típusú megmérettetés. Dr. Velkey Györgytől azt is megtudtuk, hogy saját kórháza, a Bethesda, a szakkórház kategóriában kapta meg az elismerést.
2019-10-11 |
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermeksebészeti Osztálya, a Nyékládházi Dargay Attila Gyermekvarázs Bölcsőde, a Szerencsi Óvoda és Bölcsőde, Gyárkerti óvodaépülete és a Ságvári Bóbita Óvoda. Csak néhány azon intézmények közül, amelyeket az elmúlt hónapokban az Ecsetre fel a gyermekekért önkéntesei varázsoltak szebbé mesefiguráikkal.
2019-08-14 |
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Sántha Kálmán Szakkórházának Szenvedélybetegek Aktív és Rehabilitációs Osztálya augusztus 1-jétől, csütörtöktől már nem a nyíregyházi Sóstói úti kórházban, hanem ismét Nagykállóban, a Sántha Kálmán Szakkórházban fogadja a betegeket.
2019-08-02 |
Több mint 250 új parkolóhelyet alakítottak ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházban. Az egészségügyi intézmény területén március elején indult az a beruházás, amely a gépjármű parkolóhelyek bővítését tűzte ki célul.
2019-08-02 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt