Mikos Borbála, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának orvosigazgatója kapta idén a Dizseri Tamás szeretetszolgálati díjat. Az elismerést minden évben – idén már tizenhetedik alkalommal – olyannak ítélik oda, aki a Bethesda Kórház 2003-ban elhunyt főigazgatójának lelkületével, példamutatóan szolgálja a beteg, elesett emberek ügyét, egyszerre gyógyítva szeretettel azok testét és lelkét.
2021-06-10 |
A pandémia időszaka az egymásra figyelést, a segítő szándékot, az adományok jelentőségét is megerősítette. Nem gyakori, amikor egy magánvállalkozás tevékenységébe építi a társadalmi felelősségvállalást. Most egy ilyen történet következik, azzal a megjegyzéssel, hogy az adományozó és cége az idei esztendőben is tervezi, hogy bevételének 10 %-át, 3 millió forintot jótékonysági célra szán.
2021-03-31 |
Átlagosan 8 percenként hal meg egy beteg koronavírus miatt Magyarországon. Az egy éve tartó járvány eddigi legsúlyosabb napjait éljük. A kórházakban az orvosokon, ápolókon, takarítókon és betegeken kívül ott vannak a kórházlelkészek is. A következő percekben Hodánics Tamás kecskeméti kórházlelkésszel beszélgetünk.
2021-03-23 |
Egy olyan jól működő rendszer kiépítése a cél, melyben a tartósan beteg, gyakran halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek gyógyászati és oktatási rehabilitációja egyaránt megvalósulhat. Az alapítvány vezetése a főváros után felvette a kapcsolatot a kelet-magyarországi felsőoktatási intézményekkel is egy „KórházSuli-kurzus” beindítása, továbbá újabb önkéntes hallgatók bevonása érdekében.
0:00
0:00
Cáfolja a fehérgyarmati polgármester azt a szóbeszédet, hogy megszűnne, vagy csökkenne a kórházi ellátások száma a helyi kórházban. Az intézmény jelenleg covid kórházként működik. Dr. Péter Csaba rádiónknak arról is beszélt, hogyan viseli a város a járványhelyzetet és hogyan készülnek a nyitásra.
2021-02-28 |
Hosek Éva több mint húsz éve dolgozik a Bethesdában. Úgy érzi a helyén van, ma sem választana magának más szakmát, mint az ápolást. Munkája során vannak nagyon nehéz pillanatok, például amikor egy gyógyíthatatlan beteg gyermek szüleivel kell beszélnie, de sok nagyon szép és felemelő pillanat is van, főleg amikor gyógyultan távozik valaki az intenzív-osztályról.
0:00
0:00
2021-02-21 |
Gál Judit a debreceni Kenézy Gyula Kórházban lát el szolgálatot a covidos betegek mellett. Elmondása szerint a beszélgetésnek mindenki örül.
2020-12-26 |
A borsod megyei kórházban az új miniszteri utasítás értelmében az elmúlt egy hétben jelentős átszervezések történtek a járványügyi védekezésben, ebben ugyanis nemcsak a megyei kórház vesz részt, hanem gyakorlatilag valamennyi fekvőbetegellátó osztály - mondta rádiónknak Dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Központi és Egyetemi Kórház főigazgatója
2020-11-14 |
A Magyar Kórházszövetség és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom együtt megalapította a Családbarát Kórház és Családbarát Kórházi Osztály pályázatot és díjat. Kató-Nagy Szilvia projektmenedzser elmondta: a Koraszülött és újszülött pathológiai osztály, a Gyermek onkohaematológiai és csontvelőtranszplantációs osztály, a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály és a Fül-orr-gége és fej-nyaksebészeti osztály kapták meg a minősítést.
2020-10-18 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt