Nagyon nehéz évet zár a halágazat. Több mint 120 éve nem volt olyan aszály mint az idén, ami a halgazdaságok munkájára is rányomta bélyegét. A takarmány ára 50 százalékkal emelkedett az elmúlt időszakban, ami a hal eladási árában is érezteti hatását.
2022-12-14 |
Miskolcon az átlagos négyzetméterár 406 ezer forintot tett ki, ami 34 százalékos emelkedésnek felel meg éves összevetésben. Érdekes tény viszont, hogy, a forint árfolyamváltozása miatt olcsóbbá váltak a magyarországi eladó ingatlanok a külföldiek számára, akiknek a megjelenése földrajzilag is jól körülhatárolható az országhatárokon belül. A külföldi vevőjelöltek elsősorban a budapesti ingatlanok iránt érdeklődnek, a fővárosban csapódik le a kereslet több mint 50 százaléka. Viszont a határmenti településeken is már megjelentek a külföldi vásárlók.
2022-07-20 |
Nem csak az egy évvel korábbi időszakhoz viszonyítva, de júliushoz képest is nőtt az infláció augusztusban. A tavalyi év azonos időszakához viszonyítva 4,9 százalékkal, júliushoz képest 0,3 százalékkal nőttek átlagosan az árak.
2021-09-10 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola