Az építőanyag árak 2021-ben drasztikusan megemeltek, egyes termékek, mint például a fa, a vas és az acél ára megduplázódott. Ilyen időszak a második világháború után fordult csak elő. Az egyik oka a koronavírus járvány miatti kiesés, a másik, hogy a világpiacon olyan események történtek, amelyek egy globális problémát idéztek elő. Balogh László, az Ingatlan.com gazdasági szakértője szerint normalizálni kell ezt a helyzetet.
2021-07-21 |
Még nincs pánik az építőiparban alapanyaghiány miatt. Ha a folyamatok így maradnának, még lehetne kezelni, ám jelenleg úgy tűnik, hogy a tendenciák nem ebbe az irányba mutatnak – mondta el rádiónknak Koji László, az Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke.
2021-06-04 |
Az érdeklődők 34 százaléka keresett felújítandó lakóingatlant. A megyében április közepén összesen több mint 2 ezer használt ház vagy lakás várt vevőre az ingatlan.com adatai szerint. A felújítandó lakóingatlanok átlagos négyzetméterára pedig a megyében átlagosan 138 ezer forint volt, a felújított, újszerű vagy jó állapotú társaiké pedig 252 ezer forintot tett ki. A megyét és Miskolcot érintő legfrissebb ingatlanpiaci helyzetről Balogh Lászlóval, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjével beszélgettünk.
2021-05-01 |
A money.hu összefoglalójából kiderül az is, hogy a hivatalos jegybanki adatok alapján az idei év első két hónapjában a bankok új lakáshitel-szerződésének 13 százalékát adták a támogatott konstrukciók, a piaci alapú lakáshitelek aránya pedig 87 százalékos volt. Radimeczky Gézát, a Money.hu ügyvezetőjét a miskolci, illetve borsodi adatokról is kérdezzük.
2021-04-30 |
A járványhelyzet ellenére megélénkült az ingatlanpiac. Ez köszönhető a kedvezményes lakásépítési áfa újbóli bevezetésének, a lakásfelújítási program elindításának, a csokos lakások  illetékmentességének. Ám a szakemberek attól tartanak, az ismételten bevezetett korlátozások a lakáspiacot is visszavetik. A  miskolci Végső Ingatlanügynökség  vezető értékbecslőjét, értékesítőjét Végső Balázst a miskolci helyzetről kérdeztük.
2021-03-10 |
A nyári hónapoktól azonban ismét a bérleti díjak emelkedése prognosztizálható a koronavírus elleni oltás felfutásával és a turizmus beindulásával párhuzamosan. Ősztől pedig a hagyományos egyetemi oktatás várható beindulásával egyre több, elsősorban külföldi egyetemista jelenik meg a piac keresleti oldalán.
2021-01-26 |
Panellakás milliós négyzetméteráron, rekord az albérleteknél, egy nap alatt eladott ingatlanok - lakáspiaci legek, érdekességek 2020-ból. Tavaly a legolcsóbb ház 300 ezer forintért kereste a gazdáját, a legdrágább eladott panellakás pedig a Balaton partján kelt el 74 millió forintért - derül ki összefoglalójából. Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője rádiónknak azt mondta: bár Miskolcon néhány százalékkal nőttek az ingatlanárak tavaly, a város még mindig az egyik legmegfizethetőbb megyeszékhelynek számít. Itt is megfigyelhető volt az országos tendencia, miszerint leginkább a kertes házak iránt nőtt meg a kereslet.
0:00
0:00
2021-01-08 |
Az árakban némi csökkenés volt tapasztalható, bár Debrecenben és térségében az országos tendenciáktól eltérően alakult a helyzet. A munkahelyteremtő beruházásoknak is köszönhetően itt nem volt visszaesés. Balogh László, az ingatlan.com internetes szakportál vezető gazdasági szakértője értékelt.
2021-01-07 |
A napjainkban is meglévő épületet 1894-ben adták át, és néhány nem lényegi átalakítás, egyes részeinek funkció váltása után 1987 decemberében zárták be. Neve 1894-és 1948 között Korona, 49-és 53 között Kossuth, majd 53-87-ig Avas szálló volt. 90-ben több mint fél évszázad után a szálloda ismét visszakerült a város tulajdonába. Innen tart a szálló legújabb kori története. A romos épület ma már a belváros csúfságaként éktelenkedik. Úgy tűnik, most megoldást találtak a szálló sorsát illetően.
2020-12-03 |
Amíg Budapesten négyzetméterenként 880 ezer forintért vásárolhatunk új építésű lakást, addig Miskolcon 443 ezer az átlagár. A sereghajtó Nyíregyháza 395 ezer forintos négyzetméterenkénti árral. Balogh László, az ingatlan.com vezetője azt is elmondja: Miskolcon az elmúlt év hasonló időszakához képest dinamikusan emelkednek az új építésű lakások száma, jelenleg 35-öt kínálnak eladásra.
2020-11-11 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt