Folytatódott az átlagos lakbérek, az albérleti árak emelkedése júniusban: országosan 2,1 százalékkal, Budapesten 2,5 százalékkal nőttek az egy hónappal korábbihoz képest a KSH-ingatlan.com lakbérindex szerint.
2023-07-28 |
Bákány Zsoltné Edina az Otthon Centrum Egyház utcai irodájának vezetője rádiónknak elmondta: megfordult a trend, most már kínálati piac kezd kialakulni Nyíregyházán is, ami az ingatlanok árában is megmutatkozik.
2023-05-01 |
Bákány Zsoltné a nyíregyházi Otthon Centrum Egyház utcai irodájának vezetője rádiónknak elmondta: sokkal jobbak az ingatlanvásárlók alkupozíciói az év elejéhez képest. Továbbra is nagy az érdeklődés a garzonok iránt, ellenben a rossz energetikai besorolású ingatlanokat nehezebb eladni.
2022-11-29 |
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az eladó lakóingatlanokat nézve a gázfűtésűek aránya a legjelentősebb, 46 százalékos. Bár az új rezsiszabályok augusztustól érvénybe léptek, de egyelőre nem borították fel a használt lakások piacát.
2022-09-22 |
Minden bizonnyal az első néhány hónapban ezek még nem jelentenek különösebb nehézséget a háztartásoknak, gondot inkábbb a téli fűtési időszak okozhat majd. A megemelkedett rezsiköltségek biztosan kihatnak az ingatlanpiacra is, bár mint Demeter Tibor, a miskolci Demeter Ingatlanközpont ügyvezetője rádiónknak elmondta: a hatás majd csak néhány hónap múlva lesz igazán jelentős.
2022-08-26 |
Miskolcon az átlagos négyzetméterár 406 ezer forintot tett ki, ami 34 százalékos emelkedésnek felel meg éves összevetésben. Érdekes tény viszont, hogy, a forint árfolyamváltozása miatt olcsóbbá váltak a magyarországi eladó ingatlanok a külföldiek számára, akiknek a megjelenése földrajzilag is jól körülhatárolható az országhatárokon belül. A külföldi vevőjelöltek elsősorban a budapesti ingatlanok iránt érdeklődnek, a fővárosban csapódik le a kereslet több mint 50 százaléka. Viszont a határmenti településeken is már megjelentek a külföldi vásárlók.
2022-07-20 |
Megjelentek a készpénzes vevők és 8-10 százalékkal olcsóbban keltek el azok az ingatlanok, amelyeket egyösszegben kifizettek - mondta rádiónknak Bákány Zsoltné Edina, az Otthon Centrum Egyház utcai irodájának vezetője.
2022-06-15 |
Egyre nagyobb az érdeklődés a panellások iránt a fővárosban és a megyeszékhelyeken – ez derül ki az egyik ingatlanhirdetési portál elemzéséből. Eszerint Miskolcon tavaly januárhoz képest 6 százalékkal magasabb, a három hónappal ezelőtti szinthez képest pedig 14 százalékkal nőtt a kereslet.
2022-01-25 |
Debrecenben 9 százalékos drágulás tapasztalható, most is a kisebb, (50 négyzetméter körüli) lakások iránt mutatkozik a legnagyobb kereslet, fontos szempont azonban az egyetem közelsége, a jó megközelíthetőség, a közlekedési infrastruktúra és a lakóhely környezetének minősége.
2022-01-14 |
öbb mint kétezer ilyen eladó lakás és ház található a kínálatban, ami az összes újépítésű ingatlanhirdetés egynegyedét teszi ki. A zöld otthonok ilyen nagy száma azért sem meglepő, mert 2022 júliusától szinte csak ilyen ingatlanok kaphatnak használatbavételi engedélyt.
2021-12-28 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt