A takarmányból még akár hiány is kialakulhat, hisz van olyan Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gazda, aki szükségleteinek csak a negyedét tudta elraktározni.
2022-09-21 |
A következő két évben eltűnhet a magyar piacról a sütőipari vállalatok majdnem fele, miközben növekedni fog a nagyüzemek súlya. A pékek tapasztalata szerint a kereskedők tudomásul veszik, hogy növelni kell a pékáruk árát-olvashattuk a Napi.hu tavaly év végi cikkében. Ismertté vált a kormány intézkedése, miszerint a finomliszt árát tavaly októberi áron maximalizálják. Hogyan érinti ez a pékségeket?
2022-01-19 |
Nem csak az egy évvel korábbi időszakhoz viszonyítva, de júliushoz képest is nőtt az infláció augusztusban. A tavalyi év azonos időszakához viszonyítva 4,9 százalékkal, júliushoz képest 0,3 százalékkal nőttek átlagosan az árak.
2021-09-10 |
Az építőanyag árak 2021-ben drasztikusan megemeltek, egyes termékek, mint például a fa, a vas és az acél ára megduplázódott. Ilyen időszak a második világháború után fordult csak elő. Az egyik oka a koronavírus járvány miatti kiesés, a másik, hogy a világpiacon olyan események történtek, amelyek egy globális problémát idéztek elő. Balogh László, az Ingatlan.com gazdasági szakértője szerint normalizálni kell ezt a helyzetet.
2021-07-21 |
Még nincs pánik az építőiparban alapanyaghiány miatt. Ha a folyamatok így maradnának, még lehetne kezelni, ám jelenleg úgy tűnik, hogy a tendenciák nem ebbe az irányba mutatnak – mondta el rádiónknak Koji László, az Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke.
2021-06-04 |
Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács elnök-igazgatója rádiónknak azt mondta: a megyénkben is jelentős iparágat képviselő baromfihús-feldolgozóipar a takarmányárak drasztikus emelkedése miatt kényszerül drágításra. Közlése szerint Kína olyan mértékben vásárolta fel a kukoricát, hogy még az is kérdéses, lesz-e mit enni adni az állatoknak
2021-05-23 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt