A járványhelyzet ellenére megélénkült az ingatlanpiac. Ez köszönhető a kedvezményes lakásépítési áfa újbóli bevezetésének, a lakásfelújítási program elindításának, a csokos lakások  illetékmentességének. Ám a szakemberek attól tartanak, az ismételten bevezetett korlátozások a lakáspiacot is visszavetik. A  miskolci Végső Ingatlanügynökség  vezető értékbecslőjét, értékesítőjét Végső Balázst a miskolci helyzetről kérdeztük.
2021-03-10 |
Átalakították a parkolási rendszert a nagybani piac területén annak érdekében, hogy gyorsabb legyen a behajtás. Kovalecz Róbert, a NyírVV irodavezetője rádiónknak elmondta: évtizedes probléma, hogy a hétvégi napokon hatalmas dugók alakultak ki a Rákóczi úton.
2021-02-04 |
Panellakás milliós négyzetméteráron, rekord az albérleteknél, egy nap alatt eladott ingatlanok - lakáspiaci legek, érdekességek 2020-ból. Tavaly a legolcsóbb ház 300 ezer forintért kereste a gazdáját, a legdrágább eladott panellakás pedig a Balaton partján kelt el 74 millió forintért - derül ki összefoglalójából. Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője rádiónknak azt mondta: bár Miskolcon néhány százalékkal nőttek az ingatlanárak tavaly, a város még mindig az egyik legmegfizethetőbb megyeszékhelynek számít. Itt is megfigyelhető volt az országos tendencia, miszerint leginkább a kertes házak iránt nőtt meg a kereslet.
0:00
0:00
2021-01-08 |
Minden esetben érdemes megvizsgáltatni a leszedett gombákat, hiszen beláthatatlan következményei lehetnek annak, ha valaki olyan fajtát fogyaszt el, amit nem ismer
2020-10-29 |
Új lendületet adhat az ingatlanpiacnak, hogy az új építésű lakások esetében az áfa összegét a kormány ismét 5%-ra csökkenti. Ezzel egyrészt a családok otthonteremtését segítik, másrészt a járvány miatt nehéz helyzetbe került építőipart is támogatni akarják. A korábbi években, amíg ez az áfakulcs volt érvényben, érezhető volt az ágazat erősödése, majd ez megtorpant. Szakértők arra számítanak, a kereslet és a kínálat szempontjából is pozitív változást hozhat a döntés.
2020-10-15 |
Új lehetőségek előtt az otthonteremtés. Lakásépítési bummot is hozhatnak a belengetett otthonteremtési és jegybanki programok – vélekedik az Ingatlan.com elemzésében Balogh László vezető gazdasági szakértő. Jelenleg a megyében 49, Miskolcon pedig 30 új építésű lakás vár gazdára. Lehetséges, hogy az új lakások piacán a jövőben változik a helyzet. Küszöbön áll a rozsdaövezeti lakásprogram, amelynek keretében a nagyvárosokban kedvezményes áfával épülhet több ezer új lakás.
0:00
0:00
2020-10-13 |
Elkezdődött a dohánypalánták ültetése országszerte. Ebben az évben közel 3000 hektáron termelt dohányra kötöttek szerződést a termelők, ami jóval kevesebb, mint tavaly volt.
2020-05-22 |
A beruházásra egy 80 millió forintos nyertes pályázat adott lehetőséget a Tokaj-hegyaljai település önkormányzatának. Csoma Ernő polgármester az átadásra szervezett ünnepségen elmondta: a gazdaság újraindításából a saját eszközeikkel szeretnék kivenni a részüket.
2020-05-17 |
A járvány után a gazdaság újraindításához az eddigieknél is nagyobb szükség lesz jól képzett szakemberekre. Ezért is fontos, hogy a Debreceni Szakképzéséi Centrum végzős fiataljai sikerrel zárják tanulmányaikat és megjelenjenek a munkaerő piacon.
2020-05-01 |
A lakásépítési kedv az idén visszaesett: a családi házakra kiadott engedélyeknél 25 százalékos, a társasházakra szóló engedélyeknél pedig 38 százalékos volt a csökkenés éves összevetésben.
2020-04-17 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh