Napjaink egyik legfontosabb kérdése, hogy miből lesz energiánk, miből és milyen módszerekkel oldható meg a különböző vállalatok, gyárak, intézmények, illetve az egyes háztartások energiaellátása, lehetőleg mindez úgy, hogy ne zsigereljük ki még jobban a Földet.
2023-09-01 |
Nagyon jó minőséggel számolhatnak a vásárlók, hisz kedvező az időjárás a dinnyetermesztéshez. A kilós ára az út szélén és a boltokban 4-500 forint körül alakul, míg a nagybani piacon 3-400 forint közötti árakon számolhatunk vele. A részletekről Nagy László, dinnyetermesztő, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei alelnök számol be.
2023-07-12 |
Januárban –februárban mindent vittek a vásárlók, míg március kezdetére eltüntek a használt autót beszerezni szándékozó magyar vevők Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is. A Weltautó miskolci szaktanácsadója Szabados Levente arról tájékoztatott, hogy az élet drágulása, a minden szinten jelentkező magasabb árak, a rezsiszámlák rendezése, mind hozzájárulhatott a mostani stagnáláshoz.
2023-03-27 |
Akár december végére, de legoptimistább esetben is január végére el fog fogyni a magyar krumpli a boltokból - mondja Kulich Éva, az Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács sajtóreferense.
2022-11-30 |
Újabb praktikus megoldásokkal válik komfortosabbá mind az eladók, mind a vásárlók számára a Zsarnai piac. Ezzel tudunk az árusok és a vásárlók komfortjához hozzájárulni-mondta a Városgazda szolgáltatási vezetője.
2022-11-12 |
Minden bizonnyal az első néhány hónapban ezek még nem jelentenek különösebb nehézséget a háztartásoknak, gondot inkábbb a téli fűtési időszak okozhat majd. A megemelkedett rezsiköltségek biztosan kihatnak az ingatlanpiacra is, bár mint Demeter Tibor, a miskolci Demeter Ingatlanközpont ügyvezetője rádiónknak elmondta: a hatás majd csak néhány hónap múlva lesz igazán jelentős.
2022-08-26 |
Miskolcon az átlagos négyzetméterár 406 ezer forintot tett ki, ami 34 százalékos emelkedésnek felel meg éves összevetésben. Érdekes tény viszont, hogy, a forint árfolyamváltozása miatt olcsóbbá váltak a magyarországi eladó ingatlanok a külföldiek számára, akiknek a megjelenése földrajzilag is jól körülhatárolható az országhatárokon belül. A külföldi vevőjelöltek elsősorban a budapesti ingatlanok iránt érdeklődnek, a fővárosban csapódik le a kereslet több mint 50 százaléka. Viszont a határmenti településeken is már megjelentek a külföldi vásárlók.
2022-07-20 |
Megjelentek a készpénzes vevők és 8-10 százalékkal olcsóbban keltek el azok az ingatlanok, amelyeket egyösszegben kifizettek - mondta rádiónknak Bákány Zsoltné Edina, az Otthon Centrum Egyház utcai irodájának vezetője.
2022-06-15 |
Míg a covid nem okozott nehézséget az építőiparban, addig az ukrán háború, az alapanyagok és a munkaerőhiány, valamint a forint gyengülése egyenlőre kisebb mértékben, de befolyásolja az építési vállalkozások tevékenységét. Mindehhez még hozzájárulnak a bizonytalan megrendelések, különösen Borsod megyében. A nehézségek ellenére stagnálásra számít idén az ágazatban az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke.
2022-05-20 |
Egyre nagyobb az érdeklődés a panellások iránt a fővárosban és a megyeszékhelyeken – ez derül ki az egyik ingatlanhirdetési portál elemzéséből. Eszerint Miskolcon tavaly januárhoz képest 6 százalékkal magasabb, a három hónappal ezelőtti szinthez képest pedig 14 százalékkal nőtt a kereslet.
2022-01-25 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola