A Bach Mindenkinek Fesztivált immár 8. alkalommal rendezték meg Johann Sebastian Bach születésnapjára emlékezve és zenei munkássága előtt tisztelegve. Kárpát-medence összesen 60 településén 150 ingyenes komolyzenei program zajlik. Debrecenben március 31-én 18 órától a Nagytemplomban Bódiss Tamás, Csorba Gergő, Kiss Zoltán orgonisták várják a közönséget.
2022-03-30 |
Kovács Zalán László fesztiváligazgató hangsúlyozta: a programok harmadát külhoni magyar területeken rendezik meg, a háború miatt egyedül a kárpátaljai rendezvények maradnak el.
2022-03-13 |
Sárospatak is csatlakozik a Bach Mindenkinek Fesztiválhoz. Közép-Európa legnagyobb kiterjedésű klasszikus zenére épülő fesztiválja idén március 16 és 22-e között több mint száz településen sok száz programot kínál az egész Kárpát-Medencében – közölte a sárospataki sajtótájékoztatón Kovács Zalán László tubaművész, fesztiváligazgató
2020-03-11 |
Október 31-e a reformáció emléknapja. A reformáció utat nyitott számos területen a művészetek fejlődése előtt is, így a zene, az irodalom, a könyvnyomtatás és még számos más művészeti ág reneszánszát hozta magával. Ha a zenére gondolunk, Johann Sebastian Bach művei ma is tovább viszik a reformáció örökségét. Az Európa Rádió Kitekintő című műsorában a Bach-családról, a méltán híres és meghatározó zenész-dinasztiáról beszélgettünk Nyíri Ferenc zenekari harsonaművésszel. A műsorban felcsendültek Bach meghatározó művei is, amelyeket harsonára is átírtak.
0:00
0:00
2019-10-31 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt