Csenger városa több szempontból is különleges település Szabolcs-Szatmár-bereg megye északkeleti szegletében, a megye keleti peremén, közvetlenül a román határ mellett. Nincs olyan szócikk, hivatkozás, honlap, ahol a várost ne gyönyörű templomával, a piros-fekete téglából épült, festett kazettás mennyezetű 700 éves templomával jelenítenék meg. Itt szolgál neves elődei nyomdokában Dr. Tőkés Zoltán.
2022-11-01 |
A protestánsok október 31-én világszerte megemlékeznek arról, hogy 1517-ben Luther Márton ezen a napon tűzte ki 95 tételét Wittenbergben, ezzel indult el az egyház megújulása, a reformáció.
2022-10-31 |
Lélekben is el kell jutnunk a megújulásig, ehhez fontos az elcsendesedés a mai viharos időkben. Erről beszélt a 46. zsoltár soraiból merítve gondolatait Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.
2022-10-05 |
Az úrvacsorás alkalmon az evangélikus és baptista felekezetek vezetői is szolgálnak majd, valamint az Egyesített Ökumenikus Kórus is. A résztvevők az istentisztelet perselyadományával a Debreceni Karitatív Tanács adventi akcióját támogatják. A megemlékezés az aktuális járványügyi szabályok betartása mellett zajlik majd.
0:00
0:00
2021-10-31 |
Istentiszteletet közvetítettünk a debreceni református Nagytemplomból. Igét hirdetett Beszterczey András, a gyülekezet lelkipásztora.
Püski Lajos, a Tiszántúli Református Egyház főjegyzője és a Debrecen-Nagyerdei Református Gyülekezet lelkipásztora szerint a legfontosabb az egyénnek, mint a közösség tagjának visszatalálni a gyökerekhez.
2021-10-01 |
A Bodrogközi Emberért, az Emberségért Egyesület állíttatta a szobrot, készítője Turi Török Tibor szobrászművész. Az alkotást egy civil szervezetek számára szervezett rendezvény keretében adták át.
2021-09-18 |
Hétvégén világszerte megemlékeznek a protestáns felekezetek arról, hogy 1517. október 31-én Luther Márton német Ágoston-rendi szerzetes kitűzte 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára, ezzel útjára indult a reformáció.
2020-10-31 |
Egyedi zenei élményben lehet része azoknak, akik október 30-án meghallgatják a debreceni Református Nagytemplom Reformáció Ünnepi hangversenyét. A pénteken 18 órától kezdődő koncert kuriózuma, hogy egyszerre szólal meg a templom két orgonája, valamint a nemrég átadott új, 24 részes harangjáték Sárosi Dániel és Csorba Gergő orgonaművész közreműködésével. Így még nem párosították ezeket a hangszereket; lesznek olyan darabok is, amelyeknek ebben a formában itt lesz a premierje.
2020-10-28 |
Október a Reformáció Hónapja, melynek utolsó napján október 31-én a protestánsok világszerte megemlékeznek arról, hogy 1517-ben Luther Márton kitűzte a wittenbergi vártemplom kapujára 95 tételét, ezzel elindítva az egyház megújulását, a reformációt. Az ünnepi hónapot rendszerint számos rendezvény kíséri, idén azonban – mint az élet szinte minden területén – ebben is változást hoz a járványhelyzet.
2020-10-02 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt