A Csokonai Nemzeti Színház – Debrecen szeptember 9-én tartja évadnyitó társulati ülését. A 2023-as/2024-es szezon már az új vezetéssel indul, és a több évig tartó teljes felújítás után visszaköltözhetnek a majd 160 éves Kossuth utcai épületbe.
2023-09-09 |
Urbán Tibor régóta ismert a miskolci kultúrkörökben. Múltról, jelenről, fájdalmairól, boldogságáról beszélgetünk.
2023-06-21 |
Egy unikális kortárs képzőművészeti kiállítás kezdődött mely azt szimbolizálja, hogy Szikszó vezetése, közössége és barátai nemcsak kérik ,hogy a nemzetközi intercity megállóhely "nézhető" és használható legyen, hanem tenni is akarnak felújításáért, megújulásáért. Málló vakolat, ablak és ajtó nélküli beázó épület , de a vonat még megáll. Ez a kisállomás Szikszón.
2023-06-05 |
A nagyrészt műkedvelő muzsikusokból álló együttest Tóth László karnagy alapította és irányította hatvan éven át.
2023-04-21 |
Mohos Nagy Éva operaénekesként és a Debreceni Egyetem tanáraként az elmúlt évtizedekben egyedülálló miliőt és szakmai műhelyt teremtett, amely meghatározza a kar jelenlegi énekképzését és annak jövőjét is. Világsztárok nőttek fel a kezei alatt, a szakma meghatározó művészei tanultak tőle – méltatta az operaénekest, magánénektanárt Lakatos Péter a Zeneművészeti Kar dékánja azon az ünnepi hangversenyen, melyen az iskolateremtő professzort köszöntötték 75. születésnapja alkalmából. Ebből az apropóból volt Mohos Nagy Éva stúdiónk vendége.
2023-03-15 |
Elmondása szerint a gyermekkor is tükröződik munkában. Kavicsok, fém, vas és festék. Csak töredéke annak az alapanyagnak, melyet a művész használ. A szobrok és képek installációk ezek egyvelegét képezik Lipkovics Péter művészetének. A Szikszón felcseperedő fiatal orvosnak készült, majd rájött, hogy az alkotásban tudja kifejezni önmagát. Amatőr munkái mellett, asztalosként, bútorkészítőként, lakberendezőként dolgozott.
2023-03-15 |
A sokoldalú költőnőt sokáig elfeledték, pedig a századfordulós modern líra és Ady vagy a Nyugatosok egyik előfutárának tartják az irodalomtörténészek. Jó ideje már, hogy szülőfalujában, a szabolcs megyei Anarcson igyekeznek folyamatosan kiléptetni ebből az elfeledett szerepből. Kertész Zoltánnéval a Czóbel Minka Baráti Kör titkárával a költőnőről elnevezett általános iskola igazgatójával beszélgetünk.
2023-01-20 |
Rubóczki Béla ikonfestőművész és restaurátor gyakorló görög katolikusként már kora gyermekkorában megérintették az ikonok. Felnőttként közelebb került a művészethez, először még csak az ikonok művészi értéke ragadta meg, később erős indíttatást érzett arra, hogy kipróbálja magát ikonfestőként. Alkotásai szabolcs megye számos templomában megtalálhatók.
0:00
0:00
2023-01-11 |
Az Átutazók Művészeti Egyesület minden évben megrendezi évzáró kiállítását, mely a Magyar Művészeti Egyesülettel közös szervezésben „Kifordított kiállítás” címmel nyílt meg. A részletekről Sipeki Péter nyilatkozott rádiónknak.
2022-12-18 |
Ennek záróakkordjaként október 23-ától február 12-éig látható az a tárlat, amelyen a rendszerváltás óta eltelt bő 30 év magyar kortárs művészeti világát mutatják meg különleges módon. A program célja az volt, hogy elsősorban a középiskolásokat ismertesse meg az elmúlt három évtized magyar képzőművészetével.
2022-10-27 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt