Magyarországon már 2010 óta rendezi meg a versenyt az Ökotárs Alapítvány. Évente átlagosan 35 fát neveznek be az emberek. Ebből választja ki a szakmai zsűri azt a 12 fát, amire a későbbiekben a nagyközönség szavazhat. Így kerültett be idén Miskolc valószínűleg legöregebb példánya, a bulgárföldi fekete nyárfa is. A fát Hollósy András önkormányzati képviselő nevezte be a versenybe, aki elmondta miért is különleges ez a fa.
2022-07-14 |
Dezső Zsigmond tervezőmérnök Debrecen város díszpolgára lett. A középiskolai tanulmányai után a Budapesti Műszaki Egyetemen végzett, majd a Keletterv munkatársa lett. A 90-es évek elején hozta létre saját cégét, amelyhez az elmúlt évtizedekben Debrecen számos jelentős épülete fűződik, mint például a Kölcsey Központ, a Nagyerdei Stadion és Strand, valamint szállodák. Munkáját nemzetközi szinten is jegyzik, elismerik.
2021-08-26 |
Nemzeti ünnepünk és államalapító Szent István király napja, augusztus 20. alkalmából ünnepi közgyűlést tartott Debrecen város képviselő-testülete. Ekkor adta át Papp László polgármester az idei díszpolgári címeket is. Ezen elismerések adományozásának hagyományos alkalma a város napja, április 11-e, azonban ebben az esztendőben a járványhelyzet miatt ez az esemény akkor elmaradt.
2021-08-24 |
Miskolc díszpolgári címet adományozott Kabdebó Lóránt magyar irodalomtörténésznek, kritikusnak és egyetemi tanárnak, a Miskolci Egyetem Bölcsészkara alapítójának, a Város napja alkalmából. Az idén 85 éves Kabdebó Lóránt számos kötet szerzője, a miskolci születésű költő, Szabó Lőrinc életének, munkásságának legnagyobb kutatója. Az erdélyi magyar-örmény családból származó kiváló szakember Miskolcra is otthonaként tekint. Jelenleg Budapesten él.
2021-05-26 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt