A fiatalember komoly gyülekezetépítésbe kezdett és úgy látszik: a falubeliek, közöttük a fiatalok is nyitottak az új kezdeményezésekre, válaszolnak a megszólításra. Ezért is kezdjük hamarosan a beszélgetést a karácsonyi időszak felidézésével, majd elérkezünk a mai nap aktualitásához: imahét kezdődik Encsencsen. A gyülekezet találkozhat régi lelkipásztorával, környékbeliekkel és határon túli szolgálattevőkkel.
2024-02-13 |
Lakatos Tamás fiatal református lelkipásztor szeptember elsejétől szolgál Encsencs községben. Az elmúlt két hónapban azonban olyan események, találkozások, utazások résztvevője lett, amely révén lassan kibontakozhat számára a nyírségi református egyházközség múltja.
2023-11-03 |
Nyolc évig szolgált a Nyírségi Egyházmegyéhez tartozó encsencsi református egyházközségben Fekete Lajos Péter, aki most családjával Vámospércsre költözött, ott folytatja lelkészi hivatásának gyakorlását. Ennek apropóján kérdeztük Dr. Gaál Sándort a Nyírségi Egyházmegye esperesét a lelkészválasztásról, a lelkészi állások betöltésének módjáról.
0:00
0:00
2023-07-07 |
Július 16-án, szombaton, délelőtt 9-kor kezdődik a rendezvény, amelyet koszorúzás előz meg, hiszen a faluból sokan haltak meg a világháborúkban vagy a málenykíj robot során.
2022-07-15 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt