Sárospatakon, a Bazilikában ünnepi szentmise keretében avatta fel legújabb rendes és tiszteletbeli tagjait az Európai Borlovagrend, amely először szervezett ilyen eseményt a városban. A programot azért szervezték a zempléni iskolavárosba, mert a nemzetközi szervezet tagjai, vezetői kiváló kapcsolatba kerültek Tokaj-Hegyaljával.
2023-07-19 |
Nemzeti imádságunk születésének 200-ik évfordulóján Himnusz Parkot avattak Kovácsvágáson. A parkban leleplezték Kölcsey Ferenc egészalakos szobrát, és 8 csónakos fejfát, amelyre a Himnusz egy-egy versszakát vésték. A park kialakításának ötlete Sándor Endre polgármestertől származik, aki az idei Nemzetközi Fafaragó Tábor alkotóit kérte fel a szobor és a fejfák elkészítésére.
2023-07-19 |
Átadták a Hotel Kőporost Hercegkúton. Az úgynevezett butik hotel mind a 12 szobája a települést is magába foglaló völgyre tekint. Az átadási ünnepségen elhangzott: a bárral és étteremmel is rendelkező szálloda megnyitásával szintet lépett a turisztikai kínálat a településen.
2023-07-10 |
Nyolc évig szolgált a Nyírségi Egyházmegyéhez tartozó encsencsi református egyházközségben Fekete Lajos Péter, aki most családjával Vámospércsre költözött, ott folytatja lelkészi hivatásának gyakorlását. Ennek apropóján kérdeztük Dr. Gaál Sándort a Nyírségi Egyházmegye esperesét a lelkészválasztásról, a lelkészi állások betöltésének módjáról.
0:00
0:00
2023-07-07 |
Az a fontos, hogy a legjobbak válasszák a pedagógus pályát, hiszen ők azok, akik a szülők mellett a legtöbb időt töltik a gyerekekkel és másodsorban rajtuk áll a fiatalok nevelésének sikere – mondta Novák Katalin köztársasági elnök Kovács Béla, egykori pedagógus emléktábla avatásán Tolcsván.
2023-04-27 |
Felavatták az újonnan épült cigándi járási tanuszodát. A beruházásra hazai forrásból közel 900 millió forintot költött az állam. Ennek eredményeként egy csaknem 1300 négyzetméteres komplexum jött létre, amelyben egy tanuló- és egy versenyek rendezésére is alkalmas úszómedencét alakítottak ki
2023-04-20 |
Egy igazi sárospataki pedagógus egyéniségnek, dr. Harsányi Istvánnak állítottak szobrot, amit a Sárospataki Református Kollégium udvarán avattak fel. Az eseményen többen megjegyezték: az országos szinteken is maradandót alkotó, 2002-ben elhunyt pszichológus – tanár máig ható tiszteletét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a várt avatóközönség többszöröse jelent meg az eseményen.
2023-01-26 |
Emléktáblát állítottak Sátoraljaújhelyen, a Kazinczy utca 31. szám alatt álló ház homlokzatán, Asztalos Béláné Lévay Adél okleveles zongoratanárnő tiszteletére, aki 96 évvel ezelőtt alapította meg a városban magán zeneiskoláját.
2022-11-29 |
A 9,2 milliárd forint összértékű kapacitásbővítő fejlesztéshez a magyar kormány 3,6 milliárd forint támogatást biztosított. A modern ipari technikával felszerelt háromszintes csarnokban dohányelőkészítő üzemet rendeztek be, mely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a cég megtartsa az elmúlt 15 évben elért fejlődési ütemet.
2022-11-22 |
Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke beszédében úgy fogalmazott, hogy régi adósságot törleszt az egyetem, amikor az 1847 és 1927 között élt gróf Degenfeld-Schomberg József tiszteletére emléktáblát avat, ugyanis a gróf elévülhetetlen érdemeket szerzett a Debreceni Magyar Királyi Egyetem megalapításának előkészítésében.
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt