A fiatalember komoly gyülekezetépítésbe kezdett és úgy látszik: a falubeliek, közöttük a fiatalok is nyitottak az új kezdeményezésekre, válaszolnak a megszólításra. Ezért is kezdjük hamarosan a beszélgetést a karácsonyi időszak felidézésével, majd elérkezünk a mai nap aktualitásához: imahét kezdődik Encsencsen. A gyülekezet találkozhat régi lelkipásztorával, környékbeliekkel és határon túli szolgálattevőkkel.
2024-02-13 |
Tíz éve szolgál lelkipásztorként a sárospataki református gyülekezetben dr. Fodor Ferenc lelkipásztor, valamint a főgondnoki tisztséget is ugyanennyi ideje tölti be dr. Mátyás Péter. Az elmúlt 10 év alatt egyszerre zajlott a közösségépítés, valamint az egyházközség ingatlanjainak felújítása.
2023-11-13 |
A Lencztelep Debrecen fejlődő városrésze, ahová az utóbbi években sok fiatal család költözött. Ez meghatározza a helyi református gyülekezet életét, működését. A nyarat úgy tervezik, hogy az óvodások, iskolások számára egyaránt legyen élmény július hónap folyamán egy tábor keretében. A családokat augusztusban a Mályi-tó partjára várják néhány napra.
2023-06-27 |
Az egyházközség tagjai körülbelül 5 évvel ezelőtt már rendeztek ilyen alkalmat azzal a céllal, hogy közelebb hozzák a gyülekezethez azokat, akik még nem mertek belépni az egyetemi templom kapuján. Mostanra egy jótékony eseménnyé alakult az immár közös szervezésű vásár, ugyanis nem csak eladhatták ruháikat a jelentkezők, hanem adakozhattak is.
Szokatlan ötlettel állt elő a Parakletos Könyvesház: egy saját maguk által kiadott társasjátékot keresnek, amelyből teljesen kifogytak. Azt kérik, ha valakinek már nem kell a korábban megvásárolt Magvető c. játékuk, válasszon helyette egy új játékot, a régit pedig adja vissza a kiadónak.
2023-04-19 |
Gyülekezeti ház építését tervezi a Leveleki Református Egyházközség, ezért jótékonysági hangversenyre várják mindazokat, akik adományaikkal szívesen segítenék a közösségi tér megépítését. A koncert március 25-én, 16.00 órától kezdődik a Leveleki Váci Mihály Művelődési Központban, ahol közreműködik a Szegedi Ökumenikus Kórus. Egyik karnagyukkal Nagy-Szabó Kornéliával beszélgetünk a most következőkben
2023-03-24 |
Az anyaegyház, Besenyőd mellett a leveleki az egyik legdinamikusabban fejlődő gyülekezet. 25 évvel ezelőtt templomot építettek, amelyet azóta korszerűsítettek is, most pedig gyülekezeti ház építését határozták el. Simon Döme András lelkipásztort és Terbócs László presbitert hallják.
2023-03-15 |
A nemrégen önálló egyházközségként megalakult, 2020-ban templommal gyarapodó közösség nem csak az istentiszteletekre, hanem – szinte a hét minden napján – alkalmakra is várja a hitüket gyakorolni vágyókat. Emellett fejlesztenek is. Napelem már van az új épületen, most hőszivattyúra gyűjtenek, hogy könnyebben vegyék az akadályokat az energiaválság közepette.
2023-02-27 |
A Miskolc Alsóvárosi Református Egyházközségben is megtartották az ökumenikus imahetet. A szomszédos római katolikus gyülekezettel a Szent István római katolikus templomban tartották az imahét indító alkalmat, a zárást pedig a Miskolc-Alsóvárosi református templomban.
2023-02-01 |
A Debrecen-Úrréti Református Gyülekezet 2 évvel ezelőtt lett önálló missziói egyházközség. Mára 65-70 felnőtt és 10-20 gyermek vesz részt a vasárnapi Istentiszteleteken, hetente 10-12 alkalmuk van, így 140-150 emberrel tartanak folyamatosan kapcsolatot, tehát fejlődik gyülekezet élete.
2023-01-15 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt