Január 1-jétől önálló lesz az Úrréti Református gyülekezet, amely a Debrecen-Nagyerdei Református Egyházközséghez tartozott. Mostanra kialakult a gyülekezet élete rendszeres programokkal, bibliakörökkel és kiscsoportos találkozókkal minden korosztály számára. A következő hónapok a missziói egyházközséggé válásról szólnak. 
2020-10-23 |
A közösség azt vállalta, hogy a következő három évben tudatosan, rendszeresen szervez teremtésvédelmi eseményeket, programokat, például meglátogatják a gyülekezetükhöz tartozó méhészeket, madarakat figyelnek meg, kirándulnak a természetben. Emellett persze fizikai változtatásokra is készülnek, például lebomló szemeteszsákok és ökológiailag tisztítószerek használatát.
2020-10-17 |
Az elismerésre olyan már ökogyülekezetek pályázhatnak, akik nagyobb ívű teremtésvédelmi akciókat hajtanak végre. A díjazott dunántúli református közösségnek például van öt birkája, akik leváltották a fűnyírót, tovább őshonos gyümölcsfákat ültettek, és levendula ültetvényük is van. Bikádi László Károly lelkipásztor azt mondja, ezek a kezdeményezések közösséget is építenek, és ez leaglább olyan fontos, mint a teremtett világ megőrzése.
2020-10-14 |
A RefKatedra program a Tiszántúli Református Egyházkerület munkatársainak szervezésében indult 2019 őszén. Célja a vezetői, valamint gyülekezeti képzés. 45-en találkoztak október 5-én a debreceni Kölcsey Központban, hogy közösen készüljenek a 2021-es esztendőre.
2020-10-08 |
A délelőtti foglalkozásokon evangéliumi részletekkel ismerkedtek meg a gyerekek, arany-mondásokat és énekeket is megtanultak. A délutánok kirándulásokkal teltek illetve a paróka udvarán számos programban vettek részt. A bibliatáborról Major Adriennel a Sajószentéteri Református Bányai Gyülekezet lelkipásztorával és Jelényi Lászlónéval, a Bányai Gyülekezetért Alapítvány kuratóriumának tagjával beszélgettünk.
2020-09-10 |
Ebből az alkalomból a helyi gyülekezetben hálaadó istentisztelet lesz szeptember 6-án 9 órától. A járványügyi helyzetre tekintettel, ezúttal zárt körben.
2020-09-02 |
Május közepén a pandémiás enyhítésnek köszönhetően már birtokba vehették a hívek az új örökösföldi Református Templomot. A Nyírségi Református Egyházmegye június 20-án megtartott éves rendes közgyűlésén arról is döntött, hogy 2021. január 01-től leválva a Nyíregyháza Belvárosi gyülekezettől önálló működési státuszt kaphat az évek óta formálódó közösség. Változás, hogy július 1-től - igazodva a vasárnapi Istentiszteleti rendhez - 9 óra helyett 10.30 órakor kezdődik az istentiszteletet
2020-07-05 |
Tiz évvel ezelőtt kapott önálló gyülekezeti státuszt a rakamazi missziói gyülekezet. 2010. júniusában számos célt tűzött maga elé a gyülekezet, amely hamarosan valósággá is válik hiszen jól halad a 2019. decemberében indult templom építése.
2020-06-30 |
Az egyházközség 28 szolgálattevője a sátoraljaújhelyi Magyar Kálvária stációi alapján haladva felsorolta az elszakított városokat, ismertette legfőbb jellemzőiket, jelentőségüket, valamint imát mondtak az ott maradottakért, leszármazottaikért. A megemlékező istentisztelet ezen részét Fodorné Nagy Sarolta lelkipásztor szervezte,
2020-06-09 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh