A Debrecen-Úrréti Református Gyülekezetben évek óta hagyomány, hogy Nagycsütörtökön páskavacsorát szerveznek. Az idén különleges formában teszik ezt meg, a gyülekezet lelkipásztorai és tagjai, összesen hatan online tartanak vacsorával egybekötött beszélgetést, ahol a húsvét kérdéseivel, illetve a ma kialakult helyzettel szeretnének foglalkozni. A rendezvény nyitott, Nagycsütörtökön este 6 órától bárki kapcsolódhat a gyülekezet facebook oldalára és részt vehet az alkalmon.
2021-04-01 |
A hajdúnánási református templom az elmúlt évek alatt teljesen megújult. Először a torony renoválása valósult meg, majd az épület külső része most pedig a belső terek szépülnek meg. A gyülekezet a munkálatokhoz kölcsönt is vett fel. Emellett az egyházközséghez tartozó intézmények tatarozása is megtörténik. A gyülekezet lelkipásztorával, Gacsályi Gáborral beszélgettünk.
2021-03-25 |
A részletekről Salánki Istvánt, az Angliai Magyar Református Egyház londoni lelkészét kérdeztük.
2021-02-04 |
Lassan egy éve szolgál az abaújszántói református gyülekezetben Balogh Milán lelkipásztor, aki előzőleg a sárospataki egyházközség segédlelkésze volt. Két hónapja költözött családjával az abaúji kisvárosba, tervei szerint szeretné a református közösséget anyagi értelemben és lelki tekintetben is építeni.
2020-11-27 |
A fejlesztésnek köszönhetően számos helyiséggel bővült a gyülekezeti ház, ezentúl jobb, komfortosabb körülmények között szervezhetik meg alkalmaikat, és gyermek istentiszteleteket is tarthatnak a felújított épületben.
2020-11-07 |
Január 1-jétől önálló lesz az Úrréti Református gyülekezet, amely a Debrecen-Nagyerdei Református Egyházközséghez tartozott. Mostanra kialakult a gyülekezet élete rendszeres programokkal, bibliakörökkel és kiscsoportos találkozókkal minden korosztály számára. A következő hónapok a missziói egyházközséggé válásról szólnak. 
2020-10-23 |
A közösség azt vállalta, hogy a következő három évben tudatosan, rendszeresen szervez teremtésvédelmi eseményeket, programokat, például meglátogatják a gyülekezetükhöz tartozó méhészeket, madarakat figyelnek meg, kirándulnak a természetben. Emellett persze fizikai változtatásokra is készülnek, például lebomló szemeteszsákok és ökológiailag tisztítószerek használatát.
2020-10-17 |
Az elismerésre olyan már ökogyülekezetek pályázhatnak, akik nagyobb ívű teremtésvédelmi akciókat hajtanak végre. A díjazott dunántúli református közösségnek például van öt birkája, akik leváltották a fűnyírót, tovább őshonos gyümölcsfákat ültettek, és levendula ültetvényük is van. Bikádi László Károly lelkipásztor azt mondja, ezek a kezdeményezések közösséget is építenek, és ez leaglább olyan fontos, mint a teremtett világ megőrzése.
2020-10-14 |
A RefKatedra program a Tiszántúli Református Egyházkerület munkatársainak szervezésében indult 2019 őszén. Célja a vezetői, valamint gyülekezeti képzés. 45-en találkoztak október 5-én a debreceni Kölcsey Központban, hogy közösen készüljenek a 2021-es esztendőre.
2020-10-08 |
A délelőtti foglalkozásokon evangéliumi részletekkel ismerkedtek meg a gyerekek, arany-mondásokat és énekeket is megtanultak. A délutánok kirándulásokkal teltek illetve a paróka udvarán számos programban vettek részt. A bibliatáborról Major Adriennel a Sajószentéteri Református Bányai Gyülekezet lelkipásztorával és Jelényi Lászlónéval, a Bányai Gyülekezetért Alapítvány kuratóriumának tagjával beszélgettünk.
2020-09-10 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt