A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetését adták át Csomós Józsefné nyugalmazott gönci református lelkipásztornak, amint arról már híreinkben beszámoltunk. Az elismerést, a miniszterelnök előterjesztésére, csaknem négy évtizedes lelkészi és hitoktatói szolgálatáért, valamint Gönc város közösségi életében vállalt aktív szerepéért kapta.
2021-06-11 |
A fehérgyarmati Kölcsey Ferenc Református Általános Iskolában megrendezett lelkész- focikupa győztese a Szatmári egyházmegye lett. Koós Csaba Levente, a Nyírségi Református Egyházmegye lelkészi főjegyzője rádiónknak azt mondta: a lelkészek érezhetően más mentalitással fociznak, mint mások. A tornák célja a sportolás mellett az, hogy kapcsolatban legyenek a különböző egyházmegyék lelkészei.
2021-06-08 |
A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség lelkészválasztást tartott, ugyanis Vad Zsigmond lelkipásztor nyugdíjba vonulásával megüresedett egy lelkészi állás a gyülekezetben. A presbitérium még január 17-i ülésén határozott úgy, hogy Nagytiszteletű Beszterczey Andrást, a Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodájának vezetőjét hívja meg a szolgálatra. Beszterczey Andrással beszélgettünk.
2021-05-21 |
Elképesztő indulatokat váltott ki, hogy a katolikus, evangélikus és református egyházak püspökei azt kérték a kormánytól, hogy a lelkészeik mielőbb kaphassanak koronavírus elleni oltást. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma újságírói kérdésre egyébként azt közölte, most az idősek oltása a prioritás, ha köztük van lelkész, az ő oltásuk is zajlik. A közösségi médiában a kommentelők a kvázi elutasítás ellenére is dühös, gyűlölködő hozzászólásokat írtak.
2021-04-11 |
Ha Isten és az ember kapcsolata vetődik fel, akkor gyakran szembesülünk olyan kérdésekkel, amelyekre nem könnyű választ találnunk. Ezeket a kérdéseket gyakran feltesszük magunknak, de másnak nem mindig merjük. Mi most sorozatunkban erre vállalkozunk. Mit jelent Jézus Krisztus személye az Istenhez fűződő kapcsolatunkban. Miért higgyünk benne? Miért kell feltámadni, ráadásul a saját testünkben, ha egyszer meghaltunk, átkerültünk a túlvilágra és ott jó helyen vagyunk?! Most ezekre a kérdésekre keressük a választ Dr. Gaál Sándorral, a Nyírségi Református Egyházmegye esperesével.
2021-03-27 |
Átlagosan 8 percenként hal meg egy beteg koronavírus miatt Magyarországon. Az egy éve tartó járvány eddigi legsúlyosabb napjait éljük. A kórházakban az orvosokon, ápolókon, takarítókon és betegeken kívül ott vannak a kórházlelkészek is. A következő percekben Hodánics Tamás kecskeméti kórházlelkésszel beszélgetünk.
2021-03-23 |
A koronavírus járvány első hullámában még minden este tapsoltak az emberek, hogy kifejezzék, hálásak az egészségügyben dolgozókért. Ma, a járvány egy évének legnehezebb napjaiban ennek már semmi nyoma. Ez volt az egyik ok, ami miatt Bella Violetta református lelkész úgy érezte, létre kell hoznia egy Facebook csoportot, ahol a tagok az egészségügyben dolgozókért imádkozhatnak együtt. A lelkész szerint fontos, hogy a frontvonalban harcolók érezzék, tudják, sokan számontartják őket, imádságban hordozzák fáradozásaikat. Bella Violetta református lelkészt hallják.
2021-03-12 |
Balog Zoltán dunamelléki püspököt választották a Magyarországi Református Egyház Zsinata lelkészi elnökévé az egyház február 17-i zsinatán Budapesten. A református egyház lelkészi vezetőjét a négy egyházkerületet vezető püspök közül választotta meg titkos szavazással az egyház döntéshozó testülete, a lelkészi és világi tagokból álló 100 tagú zsinat.
2021-02-19 |
Gál Judit a debreceni Kenézy Gyula Kórházban lát el szolgálatot a covidos betegek mellett. Elmondása szerint a beszélgetésnek mindenki örül.
2020-12-26 |
2015 óta november 15-én, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem születésének és halálának napján ünnepeljük a Magyar Szórvány Napját. Ezen a napon emlékezünk a szórványban élőkre, arra, hogy mit jelenthet egy olyan országban magyarnak lenni, magyarul beszélni, ahol a kisebbséghez tartoznak.
2020-11-12 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh