Beszélgetésünkben Dr. Magyar Erzsébet felsőzsolcai gyermekgyógyász főorvos segítségével foglaljuk össze mindazt, amit a betegségről és a jelenleg használt oltóanyagokról, a vakcinák működési mechanizmusáról tudni lehet.
0:00
0:00
2021-02-19 |
A járvány 11 hónapja után most megkönnyebbülést éreznek, és bíznak benne, hogy most már tényleg közel van a pandémia vége. A járvány második hullámában a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei idősotthon munkatársai és lakói között is voltak fertőzöttek.
2021-02-17 |
Csütörtökön elindult Magyarországon a koronavírus elleni vakcina regisztráció alapú oltása. Ez az oltási kampány 3. köre, most a legidősebbek jutottak és juthatnak hozzá a vakcinához a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon, akik a neten vagy a kipostázott adatlappal jelentkeztek. Több mint 5ezer praxist vontak be ebbe a körbe, a háziorvosok megkapták az érintett páciensek listáját. 6 főt lehetett mindenhonnan beküldeni az oltópontokra, ahol a Pfizer-Biontech készítményt kapták meg a szépkorúak. Mivel a Moderna vakcinából a vártnál eddig kevesebb érkezett, ebből február 4-e és 8-a között az ország 1080 háziorvosi körzetébe jut(ott) egy-egy ampulla, ami 10 embernek elég. Hajdú-Bihar megye 254 háziorvosi körzetéből 138 tudott ehhez most csatlakozni. Ahogy érkeznek a szállítmányok, folytatják a legveszélyeztetettebb korosztály beoltását.
2021-02-07 |
Életének 55. évében koronavírus fertőzésben elhunyt Váradi Sándorné, az Újfehértói Református Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője, a helyi gyülekezet presbitere. Váradi Sándorné részt vett az újfehértói református iskola megalapításában, amelyet az iskola 2012-es indulása óta vezetett. A következő percekben Váradi Sándornéra emlékezünk az intézményt fenntartó Újfehértói Református Egyházközség lelkészével, Baracsi Istvánnal.
2020-12-09 |
Nehezen kapott levegőt, sípolt a tüdeje, és halálfélelme is volt annak a 27 éves nőnek, aki alapbetegség nélkül is két hétig kórházi kezelése szorult a koronavírus-fertőzése miatt. Kovács-Ferencz Viktória azt valószínűsíti, hogy tömegközlekedés közben kaphatta el a vírust. Most, hogy felépült, még óvatosabb lesz, mert fél, hogy újra elkaphatja a betegséget, amelyről már tudja, mennyire veszélyes. A következő percekben elmeséli betegsége, kórházi kezelése, és gyógyulása történetét..
0:00
0:00
2020-11-12 |
Szemészek, fogorvosok, pszichiáterek és háziorvosok is dolgoznak már covid osztályokon, annyira kevés az orvos, és olyan sok a beteg. A Magyar Orvosi Kamara szigorúbb járványügyi szabályokat javasol.
2020-11-06 |
Javasolják, hogy legyen újra vásárlási idősávja az időseknek, hogy tiltsák be vagy legalább korlátozzák a sporteseményeken a nézőszámot, és az elektív, azaz a tervezhető egészségügyi ellátások felfüggesztését is javasolják.
2020-10-31 |
Bodrogi László a Nyíregyházi Közterületfelügyelet igazgatója rádiónknak elmondta: a kormány a vírushelyzetre vonatkozó minden rendeletét a rendőrség illetékes betartani. A közterületfelügyelőknek az a feladatuk, hogy ha valaki nem tartja be a szabályokat, azt jelezzék a rendőrségnek
2020-10-11 |
A koronavírus második hullámában a fertőzés terjedésének lassítása érdekében újabb szigorítások bevezetésére volt szükség Magyarországon. Ezek egyike, hogy október elsejétől minden oktatási intézményben mindenkinek kötelező belépés előtt ellenőrizni a testhőmérsékletét.
2020-10-06 |
Miért változott meg ennyire az emberek hozzáállása a koronavírus-járványhoz? Miért volt nagyobb a félelem márciusban, mint szeptemberben, amikor most ráadásul még jóval több fertőzöttről is van tudomásunk? Egyáltalán, mi határozza meg azt, hogy az emberek mitől félnek? Lehet-e racionális a félelem? A következő percekben Szántó Richárddal, a Budapesti Corvinus Egyetem docensével beszélgettünk.
2020-10-02 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt