Egyebek mellett szeretnék befejezni a vár megkezdett helyreállítását, ennek az időkapszuláját helyezték el a füzéri várban, az eseményen beszédet mondott Kövér László a magyar országgyűlés elnöke.
2022-03-24 |
Négy év múlva lesz ötszáz éve annak, hogy a vesztes mohácsi csata után a magyar szent koronát a füzéri-várba menekítette 1526 őszén Perényi Péter koronaőr. Erre az évfordulóra készülnek a zempléni településen
2022-01-11 |
Ez elsősorban az idősebb korosztályra és a krónikus betegekre vonatkozik. Debrecenben a 3. oltás beadására eredetileg két pontot nyitottak meg az egyetem Klinikai Központ Kenézy Campusán, de hamar szükségessé vált a kapacitás bővítése.
2021-08-14 |
A koronavírus járvány több mint egy éve van jelen a mindennapjainkban, azontúl, hogy testi egészségünkre igyekszünk odafigyelni, a megváltozott mindennapok a pszichénkre is hatással lehetnek. Ahogy különböző élethelyzetekben egyénenként másként reagálunk, a pandémia lelki megélésében is különbözőek lehetünk. A tavalyi tanévhez hasonlóan, a 2020/21-es tanévben is rövidebb- hosszabb ideig szünetelt a tantermi oktatás. Szögedi Dalma miskolci klinikai szakpszichológust és iskolapszichológust kérdeztük többek között arról is, miként élték meg a családok ezt az időszakot.
2021-05-20 |
A Magyar Orvosi Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke reméli, annyira drámai helyzet nem is áll majd elő, hogy szükség legyen a laikusok segítségére. A covid osztályon dolgozó orvos arról is beszélt az Európa Rádiónak, hogy hogyan lehet feldolgozni egy covid osztály nehézségeit, például az elhunytakat. Utóbbi komoly probléma napjainkban, hiszen már hatpercenként meghal valaki itthon covid fertőzésben, és világviszonylatban is, lakosságarányosan Magyarországon hal meg a legtöbb ember koronavírus miatt. Csilek András infektológussal, a Magyar Orvosi Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnökével beszélgetünk.
2021-03-25 |
Beszélgetésünkben Dr. Magyar Erzsébet felsőzsolcai gyermekgyógyász főorvos segítségével foglaljuk össze mindazt, amit a betegségről és a jelenleg használt oltóanyagokról, a vakcinák működési mechanizmusáról tudni lehet.
0:00
0:00
2021-02-19 |
A járvány 11 hónapja után most megkönnyebbülést éreznek, és bíznak benne, hogy most már tényleg közel van a pandémia vége. A járvány második hullámában a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei idősotthon munkatársai és lakói között is voltak fertőzöttek.
2021-02-17 |
Csütörtökön elindult Magyarországon a koronavírus elleni vakcina regisztráció alapú oltása. Ez az oltási kampány 3. köre, most a legidősebbek jutottak és juthatnak hozzá a vakcinához a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon, akik a neten vagy a kipostázott adatlappal jelentkeztek. Több mint 5ezer praxist vontak be ebbe a körbe, a háziorvosok megkapták az érintett páciensek listáját. 6 főt lehetett mindenhonnan beküldeni az oltópontokra, ahol a Pfizer-Biontech készítményt kapták meg a szépkorúak. Mivel a Moderna vakcinából a vártnál eddig kevesebb érkezett, ebből február 4-e és 8-a között az ország 1080 háziorvosi körzetébe jut(ott) egy-egy ampulla, ami 10 embernek elég. Hajdú-Bihar megye 254 háziorvosi körzetéből 138 tudott ehhez most csatlakozni. Ahogy érkeznek a szállítmányok, folytatják a legveszélyeztetettebb korosztály beoltását.
2021-02-07 |
Életének 55. évében koronavírus fertőzésben elhunyt Váradi Sándorné, az Újfehértói Református Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője, a helyi gyülekezet presbitere. Váradi Sándorné részt vett az újfehértói református iskola megalapításában, amelyet az iskola 2012-es indulása óta vezetett. A következő percekben Váradi Sándornéra emlékezünk az intézményt fenntartó Újfehértói Református Egyházközség lelkészével, Baracsi Istvánnal.
2020-12-09 |
Nehezen kapott levegőt, sípolt a tüdeje, és halálfélelme is volt annak a 27 éves nőnek, aki alapbetegség nélkül is két hétig kórházi kezelése szorult a koronavírus-fertőzése miatt. Kovács-Ferencz Viktória azt valószínűsíti, hogy tömegközlekedés közben kaphatta el a vírust. Most, hogy felépült, még óvatosabb lesz, mert fél, hogy újra elkaphatja a betegséget, amelyről már tudja, mennyire veszélyes. A következő percekben elmeséli betegsége, kórházi kezelése, és gyógyulása történetét..
0:00
0:00
2020-11-12 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt