Jó ütemben halad a Magyar Honvédség átfogó haderő reformja. A több lépcsős programnak része az elavult fegyverzet korszerűsítése, új harci járművek beszerzése, a hazai hadiipar fejlesztése és a katonák létszámának, képzettségének erősítése.
0:00
0:00
2021-11-14 |
A Magyar Honvédség legnagyobb szárazföldi alakulata, a debreceni központú 5. Bocskai István Lövészdandár új katonákat vár soraiba. A most zajló átfogó honvédelmi és haderőfejlesztési program egyik fontos része a létszám bővítése. Ehhez a szolgálatra alkalmas, elhivatott, képzett jelentkezőkre számít a sereg. A toborzásról számoltak be a katonai vezetők a napokban tartott tájékoztatón.
2021-08-18 |
A Miskolci Egyetemen járt Benkő Tibor, Magyarország honvédelmi minisztere. A campuson az érdeklődőket a Magyar Honvédség jelenlegi helyzetéről, jövőbeli feladatairól és a „Zrínyi 2026” honvédelmi és haderő-fejlesztési programról tájékoztatta.
2019-12-04 |
Kiképző és csapatszállító repülőgépek, helikopterek beszerzése, fegyverfejlesztés és gyártás, laktanyák korszerűsítése és életpálya modell kidolgozása. Ezek a már megvalósult és folyamatban lévő lépései a Zrínyi 2026 komplex honvédelmi és haderő fejlesztési programnak. A magyar hadsereg egészét érintő, hosszú távú program részleteiről számolt be Benkő Tibor honvédelmi miniszter Debrecenben, a Hajdú-Bihar megyei Kormányhivatal meghívására a megyei Államigazgatási Kollégium ülésén, az ágazatban dolgozó szakemberek előtt. A tárcavezetővel Oláh Ilona készített interjút.
2019-09-25 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt