A Magyar Nemzeti Bank körlevélben szólította fel a hazai hitelező és pénzforgalmi intézményeket arra készüljenek fel a törlesztési moratórium lezárultát követő időszakra. Olyan finanszírozási konstrukciókat, fizetési ajánlatokat is szükséges kialakítaniuk, amelyekkel orvosolni tudják majd adósaik esetlegesen felmerülő fizetési nehézségeit. Erről kérdeztük Binder István felügyeleti szóvivőt.
0:00
0:00
2020-04-29 |
Ingyen hitelhez juthatnak a gazdák az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitelével. Az év végéig megkötött új hitelszerződéseknél a felvehető hitel maximumát a jelenlegi 100 millió forintról 200 millió forintra növelték, és az agrártárca költségvetéséből kamat-, illetve költségmentessé alakították a konstrukciót. Feldman Zsolt az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára az anyagi támogatás mellett a legfontosabb segítségnek az értékesítési lehetőségek biztosítását nevezte.
2020-04-22 |
A járványhelyzetre való tekintettel március közepétől maximum 5,9 százalékos THM mellett adhatnak személyi kölcsönt a bankok, ez kevesebb, mint fele az eddiginek. Ez azonban csak az év végéig lesz érvényben. Az a bankoktól függ, hogy jövő januártól mekkora kamatot vagy THM-et számolnak ezekre a hitelekre. A kedvezményes hitellehetőség előnyeiról és veszélyeiről érdeklődtünk.
2020-04-01 |
Elsősorban lakásvásárlásnál használják fel a családok a babaváró kölcsönt, ami a harmadik gyermek megszületése után teljesen támogatássá válik. Ennek az oka az lehet, hogy a nagycsaládokat tervező fiatalok így tudnak egy biztos alapot lefektetni a családalapításhoz. A Miskolci Nagycsaládosok Egyesületének elnöke Bak László azt is elmondta, hogy Miskolcon, hogyan segítik még a nagycsaládokat.
2020-03-03 |
A banki értesítések eredményeképpen mostanáig már csaknem kétezer ügyfél alakíttatta át fix kamatozásúvá korábbi változó kamatozású jelzáloghitel-szerződését. Az MNB által kiadott ajánlás azokat a szerződéseket érinti amelyeket 2015. február 1-je, a fair banki szabályozás hatályba lépése előtt kötöttek, változó kamatozásúak, legalább 10 év futamidejük van hátra, és az ügyfél alapvetően rendben fizeti törlesztőrészletét.
2020-02-04 |
Változtak a közjegyzői díjak júliustól. Az átlagembereknek, magánszemélyeknek általában olcsóbbak lettek a díjszabások, a 200 millió forint fölötti ügyletek drágábbak lettek, és a cégeknek is többet kell majd fizetniük.
2019-07-05 |
Új családtámogatási elemek indulnak el, és korábbiak változnak július 1-től. Hétőfől indul a babaváró hitel, a 7 személyes családi autók vásárlásához igényelhető támogatás és a falusi csok is.
2019-06-28 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt