A kukorica is jó állapotban van, bár még a betakarítása várat magára. Az őszi vetés előkészítés is zajlik a földeken. A repce vetése már elkezdődött, a magágy előkészítése még többnyire jó nedvességviszonyok közt történt.
2023-09-13 |
Az őszi és tavaszi vetésű kultúrákra optimális idő volt, megfelelő elosztásban jött az eső és a napsütés is. Az őszi árpa és a repce betakarítása is elkezdődött a földeken, de a napokban már a búza aratása is megkezdődhet.
2023-07-07 |
Ismét kereszttűzbe kerültek a vetési varjak, miután a gazdák a károkozásukról panaszkodnak. Az Agrárkamara kész módosítani a szabályozási környezetet, ezért közleményben kérte a vállalkozókat, hogy jelezzék a vetési varjak okozta károkat.
2023-06-15 |
Az Európai Unión keresztül kialakított gabonaexport elsődleges célja az volt, hogy az ukrán termények folyamatosan eljuthassanak a hagyományos észak-afrikai és közel-keleti piacokra, viszont ezek a szállítmányok, nemcsak az árakat nyomták le, hanem az ukrán gabona egy része ténylegesen a hazai tárolókban köt ki.
2023-02-16 |
Rácz Imrével, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szabolcs megyei elnökével beszélgettünk.
2023-01-12 |
A magyar méhészek és a méztermelés szempontjából augusztusban véget ért az év. És bár az idei szezont - a szántóföldi növénytermesztéshez hasonlóan - a szélsőséges időjárás határozta meg, mégsem lehet azt mondani, hogy mindenütt rossz évet zártak volna a méhészek.
2022-11-25 |
A takarmányból még akár hiány is kialakulhat, hisz van olyan Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gazda, aki szükségleteinek csak a negyedét tudta elraktározni.
2022-09-21 |
Bár az iskolarendszerű oktatás, a tényleges középiskolai képzés szeptember elsejével az agrárszakképzési centrumok iskoláiban is megkezdődött, a képzés jellegénél fogva náluk nincs leállás és a nyári időszakban is folyik oktatás, főként felnőttoktatás.
2022-09-09 |
A felajánlásokat augusztus 20-ig várják a gazdáktól. Taskó József a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke elmondta, hogy az idei aszályos évben kicsit kevesebb lesz az adomány, de bízik a gazdákban.
2022-07-15 |
Az egyre sűrűsödő aszályos időszakok miatt új öntözési struktúrára van szükség Magyarországon, amelynek kialakítása több éves folyamat – közölte Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a pénteki karcsai gazdafórumot megelőző sajtótájékoztatón. Hozzátette: első körben azt az alap-infrastruktúrát kell megteremteni, amely közelebb juttatja az öntözővizet a gazdák földjeihez.
2022-03-29 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt