A címer egyszerre szimbolizálja az adott famíliának a társadalomban elfoglalt helyét, privilegizált helyzetét,és közös identitásukat meghatározó múltját- olvashatjuk a most megjelent „Nemesi címereslevelek Borsod Vármegye levéltárából” című kiadvány ajánlójában.
2023-03-30 |
Más –e a lelkészcsalád mint más család? Ezt a kérdéskört járták és járják majd  a következő alkalommal végig a lelkésztovábbképzés nyíregyházi rendezvényén. Sajtos Szilárd tábori lelkész ezúttal lelkipásztori minőségében, képzett családterapeutaként dolgozta ki a kétnapos képzés tematikáját, segítséget nyújtva ezzel a továbbképzésen résztvevő helyi, megyei lelkészeknek.
2022-11-10 |
30 évvel ezelőtt indult el a Muzsikál a család című koncertsorozat a sátoraljaújhelyi görögkatolikus templomban. A hangverseny szervezője a Lavotta Alapfokú Művészeti Iskola volt. Az első koncertet 1992-ben a Dombóvári család adta, akik 10 évvel később újra megörvendeztették a közönséget játékukkal. Idén ismét ők muzsikáltak, s immár három generáció állt a hallgatóság elé.
0:00
0:00
2022-05-20 |
A délelőtt 10 órakor kezdődő alkalmon előadások során mutatja be a fenti téma különböző aspektusait, amelyek egyaránt érdekesek lehetnek a családokkal foglalkozó intézmény- és ellátórendszer tagjai, az őket képviselő civil szervezetek és az egyéni résztvevők számára.
2022-02-15 |
A családok ma már nem a balassagyarmati vagy a vámosszabadi befogadóállomásokon élnek, hanem budapesti albérletekben. Hogy élnek? Van-e szükségük valamire? Segít-e nekik valaki például magyarul tanul, vagy a gyerekeknek beilleszkedni az iskolába?
2021-12-22 |
Debrecen városának Boncz László-díjával ismerik el azoknak a munkáját, akik a gyermekvédelem, gyermekjólét, családsegítés, idősgondozás területén, a fogyatékos személyek ellátásában, az egészségügyi alap- és szakellátásban, az egészségmegőrzésben végzik kiemelkedő tevékenységüket a lakosság érdekében.
2021-10-31 |
Az elmúlt hetekben több szakmai fórumnak volt az előadója Lengyelné Pogácsás Mária, a Gyermek és Családjóléti Központ vezetője, aki az ott szerzett tapasztalatokat osztotta meg a rádiónkkal.
2021-10-28 |
Több mint ötven éve bőrdíszművesként dolgozik a nyíregyházi Kohanecz Sándor, aki már gyermekkorában édesapja nyomdokaiba lépett. A család műhelye 1948 óta töretlenül áll az helyiek szolgálatában. Az elmúlt percekben az elmúlt fél évszázadot eleventette fel rádiónknak a kiváló szakember, akitől megtudhattuk azt is, hogy mi az igazi bőr ismérve.
2021-10-27 |
A Miskolci Egyetem volt hallgatója, már egyetemi évei alatt rajongott az írásért. A könyvben olyan recepteket gyűjtött össze, amelyek kortalanok, vagyis az egész család számára fogyaszthatók. Amarilla rádiónknak úgy fogalmazott: „Fontos egy anyukának odafigyelnie arra, hogy tudjon időt spórolni a konyhában, hogy több időt tudjon tölteni gyermekével”.
0:00
0:00
2021-09-22 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt