Civil segítőként már csaknem másfél éve igyekszik segíteni Hajdú Viktorné olyan családok életét, ahol súlyos betegséggel küzdő gyermekek az érintettek. A következő percekben erről a kezdeményezésről, illetve konkrét segítségnyújtási lehetőségről is beszélnünk. Ezúttal a csontvelőrendellenességben szenvedő Papp Zsombor gyógyulásához igyekszik hozzájárulni.
2020-10-24 |
A Tiszalöki Református Egyházközség Oltalmazó Otthona és Háza jelenleg családok átmeneti otthonaként szolgál. Az intézmény két telephellyel működik és összesen 50 fő befogadására alkalmas.
2020-07-24 |
Az év családbarát vállalatát keresi a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A családbarát cégek versenyét nyolcadik éve rendezik meg. Az Év családbarát vállalata 2020 pályázat célja kiválasztani azokat a hazai cégeket, amelyek a leghitelesebb módon képviselik a munka-magánélet egyensúlyának fontosságát, és legjobban figyelnek a családosok igényeire.
2020-07-02 |
A Miskolci Krízis Ambulancia munkarendje is megváltozott a járványügyi helyzetre való tekintettel, de folyamatosan fogadják online a szeretetnemart.hu oldalon és telefonon a különböző erőszak áldozatait. Hiszen a bezártság mindenkire frusztráló hatással van, és egy erőszakos kapcsolatban csak növeli a bántalmazást. Ezért az ambulancia munkatársai mindenkit arra kérnek, ha közelükben élőknél ilyen szituációkat hallanak vagy tapasztalnak, értesítsék a rendőrséget. Sándor-Lenkei Aida, az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci krízisambulanciájának szakmai vezetője biztosított minket arról, hogy a járvány idején is bárki fordulhat hozzájuk segítségért, hiszen megfelelőek az erre kialakított online felületek.
2020-04-02 |
Meg kellett barátkozni vele, ugyanis bevezetésére a koronavírus járvány kényszerítette a magyar kormányt. Indulása nem volt zökkenőmentes, és még sokáig nem is fog simán menni ez az oktatási forma. Az pedig, hogy ennek milyen hozadéka lesz, vagyis hogy gyermekeink hogyan tudják elsajátítani az oktatás ezen formájában a tananyagot, majd csak később derül ki.
0:00
0:00
2020-03-29 |
Elsősorban lakásvásárlásnál használják fel a családok a babaváró kölcsönt, ami a harmadik gyermek megszületése után teljesen támogatássá válik. Ennek az oka az lehet, hogy a nagycsaládokat tervező fiatalok így tudnak egy biztos alapot lefektetni a családalapításhoz. A Miskolci Nagycsaládosok Egyesületének elnöke Bak László azt is elmondta, hogy Miskolcon, hogyan segítik még a nagycsaládokat.
2020-03-03 |
A családon belüli erőszak miatt keresik fel a legtöbb esetben a Család- és Gyermekjóléti Központot Debrecenben. A városban működő család- és gyermekjóléti szolgálatok szakmai munkájának 2019. évét értékelték a napokban.
2020-03-01 |
Az adventi adománygyűjtés során a Debreceni Karitatív Testület 3500 nehéz sorsú családnak tudott segíteni tartós élelmiszerekkel. Az ernyőszervezet azonban nem csak a kiemelt ünnepi időszakokban támogatja a rászorulókat. A karácsonykor felgyűlt felajánlások egy részét ilyenkor év elején osztják ki. A munkatársak a napokban a farsangi rendezvényekhez csatlakozva óvodákba és idős otthonokba vittek ajándékokat, édességeket. Hamarosan pedig – már a gyermeknapra készülve – egy játékgyűjtő kampányt indítanak.
2020-02-26 |
Liszkai László, aki a borsod megyei Novajidrányban él is ilyen szakmát követ, mégpedig kamionos. Hosszú ideig van úton, most azonban szerettei körében töltötte a karácsonyt és tölti a szilvesztert is.
2019-12-31 |
Ezzel a címmel szervez jótékonysági fogócskát és családi napot vasárnap, december 15-én a Dorkász Szolgálat Alapítvány a debreceni melletti Dorcas Kemping területén. Az amerikai mintára most először meghirdetett, de remélhetőleg hagyománnyá tehető programon 500 forintos nevezési díjjal lehet részt venni, a befolyó pénzt pedig a szervezet karitatív munkájára, vagyis a rászoruló családokra, idősekre fordítják. A rendezvény ugyan az adventi időszakra esik, de az így gyűjtött adományok nem csak az ünnepek alatt jelentenek segítséget a nehéz sorsú emberek támogatásában.
0:00
0:00
2019-12-12 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt