Újraválasztották Szenn Péter püspököt a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház lelkészi vezetőjének. Ez a horvátországi egyház képviseli a helyi magyar reformátusok többségét, 24 gyülekezetben 1200-2000 ember, köztük cseh és horvát anyanyelvű hívők is tartoznak hozzájuk.
2023-05-11 |
A horvátországi magyar reformátusok megosztottságának felszámolása is célja a következő zsinati ciklusnak a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház - erről beszélt az Európa Rádiónak Ódor Balázs, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatalának Kárpát-medencei és Külügyi Osztályának vezetője.
2023-05-04 |
24 óra leforgása alatt megrongálták Horvátország egyetlen köztéri bronz Petőfi szobrát, és felállították az ország első Tisza István szobrát. A Petőfi szobor rongálást vélhetőleg ugyan az követte el, aki tavaly februárban ledöntötte a mellszobrot a talapzatáról.
2022-06-15 |
5,3-mas erősségű földrengés rázta meg vasárnap reggel Horvátország fővárosát, Zágrábot. A földrengésben több épület megsérült, köztük a zágrábi katedrális, amelynek az egyik tornyának felső része leomlott. A zágrábi magyar reformátusok közül senki sem sérült meg, imatermük is átvészelte a földmozgást - mondta el az Európa Rádiónak Szenn Péter, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspöke.
2020-03-23 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt