Múlt héten, február 13-dikán kora hajnalban érkezett haza az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kutató-mentő csapata, a Hunor Törökországból, melynek Tátrai János tűzoltó alezredes, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelője is tagja volt.
0:00
0:00
2023-02-24 |
Nemrégen jött haza a földrengés-sújtotta törökországi Antakyából a nyíregyházi Vincellér Tibor. A Kelet-Magyarországi Speciális Mentők önkéntes tagjaként, a Baptista Szeretetszolgálat önkéntes kutató-mentő munkatársaként már a katasztrófa másnapján a helyszínen segédkezett. Összesen hét személyt sikerült kimenteni a romok alól a mentőalakulatnak.
2023-02-20 |
Segélyszállítmányt indított Törökországba a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A segélyszállítmánnyal együtt Törökországba utazott a helyreállítást segítő hosszú távú program előkészítésére a szeretetszolgálat vészhelyzetkezelési csapata.
2023-02-16 |
Február 6-án 7.8-es erősségű földrengés pusztított Törökországban és Szíriában. Több mint harmincezer halottja, több millió károsultja van az elmúlt évtizedek legnagyobb természeti katasztrófájának. A humanitárius segélyakció hónapokig elhúzódhat, ebben nagy szerep jut azoknak az egyházi szervezeteknek, amelyek együttműködnek régi kinti partnereikkel a munkában.
2023-02-16 |
Egy hét után épségben és egészséges állapotban érkezett meg a Spider mentőcsapat vezetője Lehoczki László valamint nevelt lánya, Binda Nikoletta és előttük egy nappal Dr. Mezősi Tamás a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola vezetője.
2023-02-16 |
A térséget sújtó 7,8-as erősségű földrengés után elsőként a túlélők keresésében, mentésében vesz részt a 7 fős csapat és velük a 3 nemzetközi minősítésű kereső kutya. Az elmúlt 80 év legnagyobb természeti katasztrófája Törökország déli és középső részein és Szíria észak-nyugati területein pusztított.
2023-02-09 |
Az elmúlt év végén, december 28-án és 29-én két erősebb – 5,2-es, illetve 6,3-es erősségű – földrengés rázta meg Közép-Horvátországot. A földrengés utáni helyreállítási munkálatokban részt vett a nyíregyházi Vincellér Tibor is, akit az Adra Adventista Szeretetszolgálat kért fel a speciális munkára. Hatan, öt napot töltöttek el a helyszínen, de az időjárás is megnehezítette a munkájukat a földrengés sújtotta térségben. A részletekről a Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesület vezetője beszélt rádiónknak.
2021-02-02 |
5,3-mas erősségű földrengés rázta meg vasárnap reggel Horvátország fővárosát, Zágrábot. A földrengésben több épület megsérült, köztük a zágrábi katedrális, amelynek az egyik tornyának felső része leomlott. A zágrábi magyar reformátusok közül senki sem sérült meg, imatermük is átvészelte a földmozgást - mondta el az Európa Rádiónak Szenn Péter, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspöke.
2020-03-23 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt