Energiaválság, háború, korábban világjárvány. Sokat hallott fogalmak, amik szinte teljesen megváltoztatták a hétköznapjainkat. Mit tehet ilyenkor egy cégvezető? Mikor viselkedik felelősségteljesen? Milyen döntéseket kell hoznia? És ez csak a munkahely, mivel hasonló nehézségekkel kell megküzdeni a családban is.
2023-02-23 |
Január utolsó hetében sok helyen megemlékezést tartanak, hiszen 1944 januárjában ezekben a napokban gyűjtötték be az elhurcoltakat.
0:00
0:00
2023-01-26 |
Az I. világháború hőseire emlékeztek Sátoraljaújhelyen, a Hősök temetőjében. 104 évvel ezelőtt, november 11-én, 11 órakor írták alá az I. világháború végét jelentő fegyverszünetet. Ennek a napnak az emlékére, Újhelyben is 11. hó 11-én, 11 órakor kezdődött a megemlékező, rendhagyó történelem óra, melyet Pavlics Tamás, a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön Börtönmúzeumának főelőadója tartott középiskolás diákoknak és más érdeklődőknek.
2022-11-17 |
A vírus után itt egy újabb aggódásra okot adó dolog: a háborús helyzet Ukrajnában. dr. Sárváry Andrea pszichológus az aggódásról, a félelemről és a kezelési technikákról beszél rádiónknak.
2022-05-25 |
Szükség volna egy olyan közös nyilatkozatra az orosz és az ukrán ortodox egyház vezetőitől, amely a háború végét segítené elő - mondja Magyar Márius ortodox esperes. Ám hozzáteszi: ennek megszületését nem látja most reálisnak.
2022-04-28 |
Másként szól-e húsvét üzenete idén, amikor az ünnep előtt szembesült a világ például a Kijev agglomerációjában talált tömegsírokkal? Máté-Tóth András valláskutató azt mondja, félő, hogy Ukrajnában a húsvét üzenete a nemzeti szuverenitást és az állami autonómiát védő nacionalizmus szolgálatába lesz állítva.
2022-04-16 |
Megmozdult az egész ország. Mindenki úgy segít, ahogy tud az ukrajnai háború elől menekülőknek. Számuk a következő hetekben megsokszorozódhat, hiszen az elhúzódó fegyveres konfliktus miatt egyre többen kényszerülnek arra, hogy elhagyják otthonukat. A kormány támogatása mellett nagy szükség van a civil szervezetek, vállalatok és önkéntesek segítségére is. Grunda János, a Szent István Rádió miskolci szerkesztőségének munkatársa a háború kirobbanását követően, szinte azonnal a bajbajutottak segítségére sietett. Vele beszélgetünk a következő percekben.
2022-03-23 |
A fő szerepet a segélyszervezetek vállalják, de a jótékonysági civil szervezetek és a magánszemélyek is kiveszik a részüket a munkából. Miskolciak is gyűjtenek, adományoznak, és eljuttatják a segítséget oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.
2022-03-11 |
A Magyarország szomszédságában, Ukrajnában dúló háborúra figyel aggódva a világ, napról-napra, percről percre követjük a híreket. De ilyen felfokozott válsághelyzetekben még fontosabb, hogy hiteles-e a tájékoztatás. Sok a meg nem erősített információ és a szándékosan terjesztett álhír, hiszen ma már a kommunikáció, a közösségi média is a pszichológiai hadviselés egyik terepe – mondta Kenyeres Attila egyetemi oktató, médiakutató.
2022-03-08 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt