A trianoni békediktátum 100. évfordulóján Centenáriumi Turulszobrot avatnak a sátoraljaújhelyi Magyar Kálvárián. A szobor már a helyén van, most végzik a végső munkálatokat és a tereprendezést. Matl Péter Magyar Örökség díjas szobrászművész, a Turul alkotója nyilatkozott rádiónknak.
2020-06-01 |
Az összetartozás jegyében a Gombaszögi-völgyet a kulturális emlékezet egy újabb emlékhelye gazdagítja majd. Önkéntesek segítségével sikerült megmenteni a selmecbányai honvéd-szobor 16 tonnás talapzatát.
0:00
0:00
2020-05-30 |
Január 6-án lenne 95 éves Gerald Durrell brit író és zoológus. 1998-ban a világon elsőként a Miskolci Állatkert és Kultúrpark avatta fel Gerald Durrell brit író és zoológus mellszobrát, ezzel tisztelegve munkássága előtt. A tavalyi évben özvegye, Lee Durrell is ellátogatott férje szobrához. Lee Durrell maga is részt vett több faj mentési programban, társírója volt könyveinek és a mai napig folytatja közös munkájukat.
2020-01-08 |
Elhelyezték a Centenáriumi Turulszobor alapkövét a sátoraljaújhelyi Magyar Kálvárián. Az emlékművet Matl Péter Magyar Örökség-díjas szobrászművész, a Vereckei Emlékmű alkotója készíti. A Patrónus Alapítvány és a sátoraljaújhelyi önkormányzat támogatása mellett közadakozást is hirdettek, ugyanúgy, mint 1936-ban, amikor a Magyar Kálváriát építették. Az alapkőletételről és a továbbiakról Szajkó Gábor, a Patrónus Alapítvány elnöke nyilatkozott rádiónknak.
2019-10-30 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt