A járványügyi adatokból világosan látszik, hogy a negyedik hullám felfelé futó szakaszában vagyunk. De mire számíthatunk, mi vár ránk? Csilek András, a Magyar Orvosi Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Területi Szervezetének elnöke, infektológus szakorvos lesz a vendégünk, akivel az aktuális kérdések mellett arról is beszélgetünk, hogy szerinte kötelező kellene-e tenni a covid elleni vakcinát Magyarországon.
2021-11-06 |
Most már olyan koronavírusos betegek kerülnek kórházba, akik kaphattak volna védőoltást, de elutasították azt. Még olyan is volt köztük, aki erre büszke is volt - meséli Csilek András, infektológus.
0:00
0:00
2021-05-19 |
Májusban regisztráltak utoljára annyi koronavírus fertőzöttet Magyarországon, mint az elmúlt napokban. Hogy ez már a járvány második hulláma-e, az jóformán mindegy, mert a lényegen nem változtat: fegyelmezetten figyelni kell a kötelező maszk használatra - mondja Kemenesi Gábor virológus. A szakember szerint ha ezt nem teszik meg az emberek, idővel akár komolyabb járványügyi szabályozások is jöhetnek. Mi lesz az iskolákkal, egyetemekkel, és merjük-e még meglátogatni az idős rokonainkat? Ezekre a kérdésekre is keressük a választ Kemenesi Gábor virológussal, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának munkatársával.
2020-08-16 |
A veszélyhelyzet véget ért, de a világjárvány nem, és a vírus még itt van közöttünk - mondja Kemenesi Gábor virológus. A szakember szerint a józan ész határin belül óvatosnak kell maradnunk, azaz zárt térben hordjunk maszkot, tartsunk távolságot másoktól, és gyakran mossunk kezet. Szerinte a második hullám nagyon valószínű, és ez a többi koronavírust ismerve általában nagyobb is lehet, mint a tavaszi volt. A virológust személyes szokásairól is kérdeztük, azt mondta, ő nem fog kezet kollégáival, nem megy étterembe sem külföldre nyaralni, a nagymamáját viszont meglátogatja, de a puszilós-ölelést elhagyja. Kemenesi Gábor biológust, virológust, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának munkatársát hallják.
2020-06-19 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt