Megmenekült a cigándi járóbeteg szakellátó. A Dr. Ablonczy Pál Egészségügyi Központ működtetését az állam veszi át az önkormányzattól, az átadás-átvétel idején pedig vállalja az intézmény finanszírozását, így minden most elérhető szakrendelés tovább folytatódhat – hangzott el azon az élőláncos demonstráción, amelyet a nehéz pénzügyi helyzetbe került intézmény megmaradásáért szerveztek.
2023-04-14 |
A református Bethesda Gyermekkórházban is rendszeresen megfordulnak a CosHelp önkéntesei van aki Pókemberként, más hercegnőnek - például a Jégvarázs Elsájának - öltözik, van aki a Csillagok háborújából bújik be egy Rohamosztagos ruhájába, vagy épp Darth Vader jelmezébe. De hogy reagálnak a gyerekek, a szüleik, az orvosok, a nővérek, na és a kórházigazgató, ha történetesen Darth Vader kopogtat be az ajtón? Honfi Julival, a CosHelp csoport szervezőjével, illetve Bakonyi Barbara önkéntessel beszélgetünk.
2022-12-06 |
Július 1-jén ünnepeltük országszerte a magyar egészségügyi dolgozókat. A Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban ezen a napon adták át a Zempléni Betegekért-díjat és a miniszteri elismerő okleveleket. Az önkormányzat által szervezett városi ünnepségen pedig az Illés László Közegészségügyi- díjat és elismerő okleveleket ítélték oda azoknak, akik hivatásukat alázattal és eredményesen végezték
2021-07-07 |
A leukémia ugyan továbbra is nagyon súlyos, de az esetek többségében már nem halálos diagnózis a gyerekek számára. A Gyermekgyógyítók csapata, amely ma már az ország 8 kórházában – köztük Miskolcon is - gyógyítja a rákbeteg gyermekeket, idén 50 éves. A Magyar Gyermekonkológia Hálózat – vagy, ahogy sokan ismerik őket, a Gyermekgyógyítók – az ország egyik legrégebben működő, gyermekek gyógyításával foglalkozó közhasznú civil szervezete.
2021-05-13 |
Szemészek, fogorvosok, pszichiáterek és háziorvosok is dolgoznak már covid osztályokon, annyira kevés az orvos, és olyan sok a beteg. A Magyar Orvosi Kamara szigorúbb járványügyi szabályokat javasol.
2020-11-06 |
A Debrecen - Nagytemplomi Református Egyházközség Nyitott Ajtó Szociális Központ munkatársai szigorú szabályok mellett, de ellátják nappali gondozásban is időseiket, és a házi segítségnyújtás is működik. Vannak közös programok, amelyeket a járványügyi intézkedéseknek megfelelően megtartanak, de néhány átmenetileg szünetel. A Központhoz tartozik a Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedője is, a két intézményben 300-nál is több emberről gondoskodnak a szakemberek.
2020-11-04 |
Az alapítvány emellett, a beteg állapotától és panaszainak intenzitásától függően, lehetőséget biztosít járóbeteg szakorvosi konzíliumra és komplex otthoni ellátásra is, amelyre jelenleg van még kapacitása az Alapítványnak. A fekvő-és járóbeteg ellátás a megye egész területéről, az otthoni ellátás pedig Miskolc 35 kilométeres vonzáskörzetében igényelhető.
2020-10-17 |
Májusban regisztráltak utoljára annyi koronavírus fertőzöttet Magyarországon, mint az elmúlt napokban. Hogy ez már a járvány második hulláma-e, az jóformán mindegy, mert a lényegen nem változtat: fegyelmezetten figyelni kell a kötelező maszk használatra - mondja Kemenesi Gábor virológus. A szakember szerint ha ezt nem teszik meg az emberek, idővel akár komolyabb járványügyi szabályozások is jöhetnek. Mi lesz az iskolákkal, egyetemekkel, és merjük-e még meglátogatni az idős rokonainkat? Ezekre a kérdésekre is keressük a választ Kemenesi Gábor virológussal, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának munkatársával.
2020-08-16 |
Biztosítania kell a rendelőjében az elérhetőségeit, ha szabadságon van, akkor azt kell feltüntetnie a rendelője ajtaján, hogy ki az, aki helyettesíti – többek között erről is beszélt rádiónknak Csikós Péter. A nyíregyházi Egészségügyi Alapellátás igazgatója hozzátette: a vírusos időszak alatt lett kiemelten fontos, hogy telefonon vagy másik elérhetőségen keresztül kapcsolatba tudjon lépni a beteg a háziorvossal. Ha ez nincs meg, szabadon válthat orvost a beteg.
2020-07-22 |
Továbbra is zavartalanul működik, folyamatosan biztosított a háziorvosi ellátás Nyíregyházán – mondta el rádiónknak Csikós Péter, a Nyíregyházi Egészségügyi Alapellátás igazgatója. Hozzátette: védeni kell a háziorvosokat is és az őket segítő asszisztenseket. Éppen ezért a 65 év feletti, vagy krónikus betegségben szenvedő háziorvosoknak nem kötelező részt venniük a közvetlen betegellátásban, de elérhetőnek kell lenniük.
2020-04-16 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt