A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán utazásorvostan tantárgyat oktató Felkai Péter „A járványok története” címmel könyvet írt. A szerző írásában felhívja a figyelmet arra, hogy a járványok mindig részei voltak az emberiség történetének, de azok a tudomány és a társadalom összefogásával legyőzhetők.
2023-01-20 |
Müller Cecília országos tisztifőorvos január 12-én jelentette be, hogy járványos szintre emelkedtek az influenzaszerű megbetegedések Magyarországon.
2023-01-17 |
A galambok összepiszkítják a korábban felújított épületeket, ráadásul betegséget is terjesztenek.
2022-05-08 |
Hogyan lehet 170 fogyatékkal élő embernek elmagyarázni, hogy világjárvány van, és fel kell borítani az évek, évtizedek óta megszokott életüket? Ki segít a munkatársaknak, ki támogatja ebben a helyzetben az intézményvezetőt? A járvány után pedig hogy lehet visszatérni a korábbi normákhoz? A covid két éve után, a következő percekben ezekre a kérdésekre keressük a választ vendégünkkel, Görcsös Évával, az őrbottyáni Juhász Zsófia Református Szeretetotthon vezetőjével.
0:00
0:00
2022-04-27 |
2020-ban 40 százalékkal, a tíz évvel ezelőtti szintre esett a taxitársaságok összesített árbevétele. Abban az évben csaknem 1500 taxis egyéni vállalkozó adta vissza az engedélyét.
2022-02-01 |
Azt mondják 100 évente sújtja az emberiséget egy-egy nagyobb járvány. Az internetet bejárta az a képmontázs, mely a pestis, a kolera, a spanyol nátha és a koronavírus járványt szemléltette korabeli ábrázolással vagy fotóval. Most következő beszélgetésünknek ezen tények adták a vezérfonalát.
2021-12-29 |
A járványügyi adatokból világosan látszik, hogy a negyedik hullám felfelé futó szakaszában vagyunk. De mire számíthatunk, mi vár ránk? Csilek András, a Magyar Orvosi Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Területi Szervezetének elnöke, infektológus szakorvos lesz a vendégünk, akivel az aktuális kérdések mellett arról is beszélgetünk, hogy szerinte kötelező kellene-e tenni a covid elleni vakcinát Magyarországon.
2021-11-06 |
Tavaly új piaci területek bevonásával – például a teherszállítással, vagy gépek parkoltatásával, karbantartásával – igyekeztek talpon maradni. Most a pandémia visszahúzódásának köszönhetően újra indulhat a személyforgalom is a reptéren. Hétvégén felszáll az első menetrend szerinti járat, a nyári főszezonban több népszerű külföldi városba is el lehet jutni repülővel a cívisvárosból, és bár a charterkínálat elég szűk és bizonytalan, egy nyaralójárat is beindul a tervek szerint. 
2021-06-06 |
Most már olyan koronavírusos betegek kerülnek kórházba, akik kaphattak volna védőoltást, de elutasították azt. Még olyan is volt köztük, aki erre büszke is volt - meséli Csilek András, infektológus.
0:00
0:00
2021-05-19 |
Hiába ugyanazokba a padokba ülnek be az alsó tagozatos diákok hétfőn, mint ahonnan az online oktatás előtti utolsó nap felkeltek - mégis minden más lesz. Szontágh Pál, a Református Pedagógiai Intézet vezetője azt mondja, az a példanélküli helyzet állt elő, hogy a tanároknak és a diákoknak ugyanaz a tapasztalata - a járvány, az elszigetelődés, a bezártság, és sokaknál a személyes veszteségek is.
0:00
0:00
2021-04-16 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt