A Művészi Zene Kör tagjai online oktatási anyagokat készítenek a nehéz időkre: egy nemzeti öntudatra építő „Örökség” című verses zenés kiadvánnyal és elsősorban furulyára és pengetős, billentyűs hangszerekre fókuszáló zeneoktatási programmal igyekeznek megkönnyíteni a tanulást a járvány idején.
2020-10-08 |
A koronavírus-járvány miatt szükséges távolságtartás betartását igyekeznek elősegíteni egy kolozsvári iskolában azzal, hogy a folyosókon KRESZ jelek segítik a közlekedést. Romániában kötelező a járvány miatt az iskoláknak a haladási irányt felrajzolni a folyosókon, ám az Apáczai Csere János Elméleti Líceumban nem elégedtek meg a sablonos megoldással, és tovább gondolták a kötelezőt.
2020-10-02 |
Miért változott meg ennyire az emberek hozzáállása a koronavírus-járványhoz? Miért volt nagyobb a félelem márciusban, mint szeptemberben, amikor most ráadásul még jóval több fertőzöttről is van tudomásunk? Egyáltalán, mi határozza meg azt, hogy az emberek mitől félnek? Lehet-e racionális a félelem? A következő percekben Szántó Richárddal, a Budapesti Corvinus Egyetem docensével beszélgettünk.
2020-10-02 |
A tanév utolsó tanítási napja 2021. június 15-e. Az általános iskolákban szükség van felzárkóztatásokra is az osztályokban, hiszen nagyon hosszú volt a digitális oktatás, ezért fontos a tananyagok felfrissítése is. Eddig a járványügyi protokollt az iskolák saját magukra szabva használják, és amennyire lehetséges betartatják. A protokoll betartása mellet tartották meg a tanévnyitó ünnepségeket is.
2020-09-08 |
A veszélyhelyzet véget ért, de a világjárvány nem, és a vírus még itt van közöttünk - mondja Kemenesi Gábor virológus. A szakember szerint a józan ész határin belül óvatosnak kell maradnunk, azaz zárt térben hordjunk maszkot, tartsunk távolságot másoktól, és gyakran mossunk kezet. Szerinte a második hullám nagyon valószínű, és ez a többi koronavírust ismerve általában nagyobb is lehet, mint a tavaszi volt. A virológust személyes szokásairól is kérdeztük, azt mondta, ő nem fog kezet kollégáival, nem megy étterembe sem külföldre nyaralni, a nagymamáját viszont meglátogatja, de a puszilós-ölelést elhagyja. Kemenesi Gábor biológust, virológust, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának munkatársát hallják.
2020-06-19 |
A karantén ideje alatt online vetítésekkel próbálta kárpótolni a mozi vezetősége a rajongókat. Június 8-ától viszont újra személyesen, a megfelelő távolságtartási szabályokat betartva, a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon, Kertmozivá alakulva fogadja a nézőket. A belépők elektronikus úton és személyesen egységesen 1000 forintos áron vásárolhatók meg.
2020-06-07 |
A járvány okozta súlyos gazdasági károkat elsősorban azzal lehet enyhíteni, ha sikerül megőrizni a meglévő munkahelyeket és újakat teremteni. Ezt célozza több, a veszélyhelyzetben bevezetett kormányzati pályázati program.
2020-06-03 |
A koronavírus járvány miatt két hónap kihagyás után indult újra a gépjárművezető-oktatás. A gépjárművezető-oktató örül, hogy újra elkezdődtek az órák, de sok még a kérdőjel. A részvétel fontos feltétele a védőfelszerelés (maszk és kesztyű) viselése, az óvintézkedések részeként a társaság korlátozza a résztvevők számát.
2020-05-30 |
A kijárási korlátozás enyhítését követően, a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoport, a korábban feltérképezett tanyavilágban ellenőrző körutat tett a hétvégén. A „Tanya-check” egyben felmérés is, melyben a munkatársak információt gyűjtöttek a járványveszély ideje alatt megszűnt munkahelyekről, egészségi és életminőségben történt állapotváltozásokról, a célzottabb segítségnyújtás érdekében.
0:00
0:00
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt