Energiaválság, háború, korábban világjárvány. Sokat hallott fogalmak, amik szinte teljesen megváltoztatták a hétköznapjainkat. Mit tehet ilyenkor egy cégvezető? Mikor viselkedik felelősségteljesen? Milyen döntéseket kell hoznia? És ez csak a munkahely, mivel hasonló nehézségekkel kell megküzdeni a családban is.
2023-02-23 |
Kínában napok óta tüntetések vannak, még olyan hangokat is lehet hallani, hogy „takarodjon a kommunista párt” - de Salát Gergely Kína-kutató hangsúlyozza, a tiltakozások alapvetően a zéró covid politika miatt van.
2022-12-06 |
Szezonális lett a koronavírus, télen így biztosan több megbetegedés lesz, emellett idén az influenzajárvány is a megszokottnál jóval komolyabb lehet – hívják fel a figyelmet a virológus szakemberek. A témában Dr. Asztalos Ágnest, a Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetőjét kérdeztük.
2022-11-15 |
A rehabilitáción egy csapat dolgozik, így ha szükséges több szakterület orvosa, valamint gyógytornászok, dietetikusok és pszichológusok is segítik a gyógyulást. A programra még várják a jelentkezőket. A részletekről Varga János, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának docense számolt be.
2022-05-11 |
2020 őszétől viszont az intézmény hallgatói aktívan segítették a járvány elleni védekezést. És nemcsak az Egészségtudományi Kar diákjai. A Miskolci Egyetem hallgatói az Országos Mentőszolgálattal együttműködve 2020 őszétől vettek részt önkéntes munka formájában a COVID-19 járvány elleni küzdelemben.
2022-05-08 |
Hogyan lehet 170 fogyatékkal élő embernek elmagyarázni, hogy világjárvány van, és fel kell borítani az évek, évtizedek óta megszokott életüket? Ki segít a munkatársaknak, ki támogatja ebben a helyzetben az intézményvezetőt? A járvány után pedig hogy lehet visszatérni a korábbi normákhoz? A covid két éve után, a következő percekben ezekre a kérdésekre keressük a választ vendégünkkel, Görcsös Évával, az őrbottyáni Juhász Zsófia Református Szeretetotthon vezetőjével.
0:00
0:00
2022-04-27 |
A gyógynövényekhez kapcsolódó néphagyomány kutatását tartja legfontosabb feladatának a nyíregyházi Bacsikné Szigeti Gabriella okleveles gyógynövényalkalmazási szakember, akit a Post Covid–os tünetekről is illetve azokról a gyógynövényekről is kérdeztünk, amelyek fogyasztásával egészségtudatosabban élhetjük a mindennapjainkat.
2022-02-12 |
2020-ban 40 százalékkal, a tíz évvel ezelőtti szintre esett a taxitársaságok összesített árbevétele. Abban az évben csaknem 1500 taxis egyéni vállalkozó adta vissza az engedélyét.
2022-02-01 |
Huszonkettedik alkalommal rendezik meg a Doni Hősök Emléktúrát. A koronavírus-járvány miatt már 2021-ben is egyéni módon teljesítették a résztvevők a menettávokat. Így idén is azonos feltételek mellett, egyéni indulókként vehetnek részt a doni tragédia emléke előtt tisztelgők, azzal a kiegészítéssel, hogy immáron csak védettségi igazolvánnyal együtt lehet csatlakozni a rendezvényhez. A túrának nem lesznek hagyományos értelemben vett útvonalai, hanem a különböző térségekben menetelők csillagtúra jelleggel, egy-egy kijelölt kiindulópontról elindulva és oda visszatérve keresik fel az érintendő településeket. A zempléni emléktúra január 27-én indul, Mikóházáról.
2022-01-21 |
Dr. Onozó Beáta a Borsod-Abaúj-Zemplém megye gyermek alapellátó megyei kollegiális vezetője elmondta: népszerű a szülők körében, hogy nemcsak online jelentkezhetnek az oltásra. A megyei felmérés szerint a városokban nagyobb az érdeklődés, a kisebb falvakból közös oltópontokra szállítják a gyerekeket.
2022-01-07 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt