Az utazási előfoglalások alapján elmondható, hogy idén visszatért a magyarok utazási kedve, de felértékelődött a biztonság iránti igényük is. A pandémia miatt elrendelt korlátozások feloldását követően, az emberek újra szeretnének külföldön nyaralni.
2022-05-20 |
A koronavírus járvány nemcsak az emberek életét nehezítette meg jelentősen, hanem az önkormányzatok működését is országszerte. Az idei esztendő elején a covid miatt bevezetett központi korlátozások plusz feladatok elé állította a Sajóbábonyi Önkormányzatot is, amelynek megoldásához módosítani kellett a költségvetést.
2021-12-31 |
Rakamaz kulturális életét nagyban befolyásolta az elmúlt két évben a pandémiás helyzet – tudtuk meg Takácsné Bánlaki Anikótól. A település kulturális alpolgármestere kiemelte: bár a karácsonyi koncert idén elmarad, de ünnepi díszekkel, manóházzal, adventi naptárral igyekeznek a városlakók kedvébe járni.
0:00
0:00
2021-12-07 |
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Miskolci Egyetem szakmai munkabizottsága tartotta ülését október 19-én az Egyetemen.
2021-10-21 |
A koronavírus-járvány miatti tavalyi kényszerszünet után idén újra megszervezték a Kutatók Éjszakáját a Sárospataki Református Teológiai Akadémián. Ezúttal az intézmény legújabb szervezeti egysége, a szeptember elseje óta fennálló Újszászy Kálmán Református Örökség Kutatóintézet mutatkozott be. Dr. Nagy Károly Zsolt szervezőt hallják.
2021-09-29 |
A Nyírmadai Művelődési Ház és Könyvtár Közművelődési Intézmény óriási erőket mozgósított és nagyon kreatív ötletekkel állt elő a pandémia idején is. Tóth Judit intézményvezető rádiónknak elmondta, nyáron is rengeteg programmal készülnek. Az egyik legkülönlegesebb a hétről-hétre új előadókat bemutató Tér Zene Fesztiváljuk amely őszig kínál gazdag és minőségi produkciókat.
2021-07-17 |
A jubileumi rendezvényt tavaly nyáron tartották volna, ám a járvány miatt akkor ezt nem tudták megtenni. Az idei program szervezése már hónapok óta tart, ugyanis Muhari Zoltán polgármester optimista volt, azt mondja a harmadik hullám legnehezebb napjaiban már felvette a kapcsolatot zenészekkel, fellépőkkel, és egyeztettek - ha lehet majd fesztivált rendezni, legyenek fellépők is Panyolán.
0:00
0:00
2021-07-11 |
Tavaly a járvány miatt elmarad, de idén már meg tudja rendezni hagyományos ökumenikus missziói konferenciáját a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa lelkészek és lelkészi munkatársak számára. A nagyon várt találkozásra június 21-étől 25-éig kerül sor Révfülöpön, és még lehet jelentkezni: a határidőt a körülményekhez igazodva kitolták június 8-áig.
2021-05-27 |
A Magyar Nemzeti Múzeum kötelékébe tartozó intézmény tavaly november első felében zárt be a koronavírus-járvány miatt. A belépéshez a látogatóknak ugyanazokkal a feltételekkel kell rendelkezniük, mint ami országosan is érvényes, kiegészítve az anyaintézmény igazgatójának rendelkezéseivel – közölte dr. Tamás Edit a múzeum igazgatója.
2021-05-19 |
Most már olyan koronavírusos betegek kerülnek kórházba, akik kaphattak volna védőoltást, de elutasították azt. Még olyan is volt köztük, aki erre büszke is volt - meséli Csilek András, infektológus.
0:00
0:00
2021-05-19 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt