A Nyírmadai Művelődési Ház és Könyvtár Közművelődési Intézmény óriási erőket mozgósított és nagyon kreatív ötletekkel állt elő a pandémia idején is. Tóth Judit intézményvezető rádiónknak elmondta, nyáron is rengeteg programmal készülnek. Az egyik legkülönlegesebb a hétről-hétre új előadókat bemutató Tér Zene Fesztiváljuk amely őszig kínál gazdag és minőségi produkciókat.
2021-07-17 |
A jubileumi rendezvényt tavaly nyáron tartották volna, ám a járvány miatt akkor ezt nem tudták megtenni. Az idei program szervezése már hónapok óta tart, ugyanis Muhari Zoltán polgármester optimista volt, azt mondja a harmadik hullám legnehezebb napjaiban már felvette a kapcsolatot zenészekkel, fellépőkkel, és egyeztettek - ha lehet majd fesztivált rendezni, legyenek fellépők is Panyolán.
0:00
0:00
2021-07-11 |
Tavaly a járvány miatt elmarad, de idén már meg tudja rendezni hagyományos ökumenikus missziói konferenciáját a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa lelkészek és lelkészi munkatársak számára. A nagyon várt találkozásra június 21-étől 25-éig kerül sor Révfülöpön, és még lehet jelentkezni: a határidőt a körülményekhez igazodva kitolták június 8-áig.
2021-05-27 |
A Magyar Nemzeti Múzeum kötelékébe tartozó intézmény tavaly november első felében zárt be a koronavírus-járvány miatt. A belépéshez a látogatóknak ugyanazokkal a feltételekkel kell rendelkezniük, mint ami országosan is érvényes, kiegészítve az anyaintézmény igazgatójának rendelkezéseivel – közölte dr. Tamás Edit a múzeum igazgatója.
2021-05-19 |
Most már olyan koronavírusos betegek kerülnek kórházba, akik kaphattak volna védőoltást, de elutasították azt. Még olyan is volt köztük, aki erre büszke is volt - meséli Csilek András, infektológus.
0:00
0:00
2021-05-19 |
A Déri Múzeum fél évig tartott zárva a pandémia miatt, a májusi nyitás látogatószámai azonban még az emberek óvatosságát mutatják. Az intézmény az online programok során új közönséget szerzett, ám mostantól számítanak régi látogatóikra is
2021-05-18 |
Mint arról már beszámoltunk itt az Európa Rádióban, a református templomok május 2-án újra megnyíltak. Ebben a helyzetben óriási az egyház felelőssége, ugyanis találkozni kell, de csak a járványügyi szabályok betartásával, mert a vírus most is veszélyt jelent - mondta Miklós László, a Bocskaikerti Református gyülekezet lelkipásztora, aki szerint a tradíciót és az innovációt együtt kell alkalmazni.
2021-05-07 |
Mindez persze nem csak az időseknek ad, hanem a zenészeknek is élmény, hiszen tavaly nyár óta nem játszottak közönség előtt, csak kameráknak. A részletekről Dvorák Lajos csellóművész, a koncertek szervezője számolt be.
2021-05-07 |
Sok programmal készül a következő időszakra a nyíregyházi Móricz Zsigmond Kulturális Egyesület. Bihari Albertné, a civil szervezet elnöke rádiónknak elmondta, most már az internetes fotó és receptpályázatok mellett egyre több személyes találkozót is terveznek. Az idei nyáron igyekeznek bepótolni minden olyan programot, amelyet el kellett halasztaniuk a pandémia miatt. Kirándulásokkal, biciklitúrákkal, Krúdy Gyula emléksétával is várják majd az érdeklődőket.
2021-05-05 |
Nagyon eredményes volt az intézmény első osztályosok számára meghirdetett beiratkozási programja is, a tervezett két osztályt könnyedén el tudja indítani az iskola. Ezekről hallhatják a következőkben Repkáné Tóth Bernadett intézményvezetőt.
2021-04-25 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt