A rendelet ugyanakkor kimondja, hogy azokban a tárgyakban, amelyek középszinten csak szóbeli vizsgarésszel rendelkeznek, meg kell szervezni a szóbeli vizsgákat is Erről,és a tavalyi év e téren szerzett tapasztalatairól is kérdeztük Dr. Ábrám Tibort, a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon igazgatóját.
2021-04-14 |
Mócsánné Nagy Ágnes, az intézmény igazgatója rádiónknak elmondta: néhány héttel ezelőtt nem érte őket váratlanul a döntés, hogy távoktatásra kell átállniuk, hiszen erre szeptember óta lehetett számitani. Hogyan viszonyulnak az oltáshoz az iskola pedagógusai? Ez is kiderül a következő beszélgetésből.
0:00
0:00
2021-04-11 |
Szünetel az ügyfélfogadás, és nem működik a jogi képviselő vagy védő nélkül eljáró ügyfelek számára az ügyfélsegítő szolgáltatás. A részletekről dr Horváth Dóra bírót, a Miskolci Törvényszék szóvivőjét kérdeztük.
2021-04-10 |
Április 19-e helyett május elejét javasolja az iskolák újranyitására a Pedagógusok Szakszervezete. Fülöp Attila, megyei elnök rádiónknak elmondta: a tanárok jelentős része középkorú vagy idősebb és ennélfogva veszélyeztetett, éppen ezért félnek, hogy elkapják a vírust. Legfőbb problémájuk az, hogyha április elsején elkezdődik számukra a védőoltások beadása, még nem szerzik meg a védettséget április 19-ére.
2021-04-03 |
Már a küszöb alatt sem adhatják ki a könyveket – fogalmazott rádiónknak Tomasovszki Anita a nyíregyházi Móricz Zsigmond Könyvtár igazgatója.
2021-03-14 |
A „Europe at Home” projekt különböző európai városokat kapcsol össze egy közös művészeti nézőponton keresztül, ami nem más, mint a pandémia okozta társadalmi elszigeteltség. Ehhez a portugál Faro által létrehozott nemzetközi művészeti projekthez csatlakozott most Debrecen is, melyben Váczi Lilla médiaművész és Áfra János költő, író képviseli városunkat. Áfra János költővel beszélgetünk, aki egy már kész művével jelenik meg a programban, majd Váczi Lilla médiaművészt is bemutatjuk önöknek, aki erre az alkalomra egy 10 fotóból álló sorozatot készített.
0:00
0:00
2021-03-10 |
Elkezdődtek egy, a szabolcsi megyeszékhelyen játszódó egész estét film forgatásának munkálatai és javában zajlanak a próbák a színházban, bár zárt ajtók mögött. A színészeket megviseli, hogy nem találkozhatnak személyesen a közönséggel, mégis igyekeznek a teátrum tagjait és a rajongókat is impulzus alatt tartani. Kirják Róbert, igazgatót hallják.
2021-03-09 |
A koronavírus-járvány a református gyülekezetek életére is rányomta a bélyegét. Sárospatakon a helyi református közösségnek is sok templomi alkalomról le kellett mondania és elmaradt számos tervezett programjuk is. Mindezek ellenére szép sikerekről és eredményekről számolt be rádiónknak dr. Fodor Ferenc lelkipásztor.
2021-02-07 |
Az olvasók kiválasztják a könyveket, s egy előre megbeszélt időben, a járványügyi szabályokat betartva átvehetik azokat. A részletekről Nagyné Szentesi Mónika könyvtárigazgatót hallják.
2021-02-05 |
Az afrikai sertéspestis, a ragadozók erőteljesebb jelenléte és a járvány okozta szabályozások hátráltatták a vadászok életét megyénkben is – ezt mondta rádiónknak Tóth Á. Dénes, az Országos Magyar Vadászkamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Területi Szervezetének titkára. A vadászathoz szorosan kapcsolódó ágazatokat is súlyosan érintették az járványügyi szabályok.
0:00
0:00
2021-02-05 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh