Búzás László kémia-fizika szakos tanár szerint egy ilyen programsorozat sok olyan lehetőséget biztosít a fiataloknak, amelyeket tanórai keretek között nem tudnak megvalósítani.
2022-07-07 |
Miskolcon is megkezdődik a csípőszúnyogok gyérítése az országos, központi szúnyoggyérítési program részeként. A földi kémiai védekezést június 24-én és 25-én, a napnyugta utáni időszakban végzik el, amennyiben erre valamilyen ok, például a kedvezőtlen időjárás miatt nem lenne lehetőség, június 25-én és 26-án folytatják le a szükséges gyérítési munkálatokat. Ezen kívül Mukics Dániel tű. alezredes a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtószóvivője a nagy hőségre is felhívta a figyelmet, a műlt héten már másodfokú hőségriasztést adtak ki.
2021-06-23 |
Még a járványhelyzet előtt megrendezett versenyeken gyűjtöttek be kiemelkedő eredményeket a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának ifjú kémikusai, amelyet a kijárási korlátozás idején tovább sikerült növelniük egy online megmérettetésen való sikeres részvétellel. A többfordulós, be nem fejezett versenyek folytatása még bizonytalan, de a diákok ennek ellenére gőzerővel készülnek.
2020-06-01 |
A miskolci Szilágyi Dezső általános iskola is részt vett az Egri Eszterházy Károly Egyetem és a Magyar Kémikusok Egyesülete Kémiatanári Szakosztályának meghívására a nagy Periódusos Rendszer Performansz Guinness Record és Magyar Rekord állítás kísérletben. Minden vegyjelet plakátra álmodtak-rajzoltak-festettek a gyerekek. Az esemény célja a periódusos rendszer valamely változatának újszerű megvalósítása performansz formájában. A programot Ádám Noémi kémiatanár szervezte.
2019-12-28 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt