A szélsőséges időjárás napokig adott munkát a tűzoltóknak, ugyanis sokan nyaralás miatt távol voltak az otthonuktól, így később észlelték a károkat. Személyi sérülés azonban egyik esetben sem történt. Emellett szabadtéri tűzesetekhez is kellett vonulniuk, bár lényegesen kevesebbhez, mint tavaly.
2023-08-29 |
Tovább tart a rendkívül súlyos aszály Magyarországon, amely nem csak a mezőgazdaságban, hanem az élővilágban is nagy károkat okoz. A következőkben a bükki patakok kiszáradásának veszélyeiről beszélgetünk.
2022-08-10 |
Óriási károkat okozott a vihar Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településén április 24-én. Miskolcon, Mezőkövesden, Bőcsön, Emődön fákat és oszlopokat csavart ki, valamint háztetőket, villanyvezetékeket rongált meg a forgószél.
2022-05-03 |
A raktárban 10-15 centiméter víz állt, és hatalmas gőzfelhő és pára keletkezett. Végül a legnagyobb kárt épp a gőz és a pára okozta: több mint 200 úrasztali terítő és textília ázott el, amelyeket most a múzeum különböző termeiben, irodáiban, folyosóin szárítanak. Emellett elázott még Ravasz László karosszékének lába, és több tucat természettudományos könyv. A múzeum januárra bezárt. A kár az első becslések szerint 500 ezer és 1 millió forint között van. A részletekről Fogarasi Zsuzsát, a kecskeméti Ráday Múzeum igazgatóját kérdeztük.
2020-01-14 |
Elszennyeződtek a kutak, házak tucatjait öntötte el a víz a május végi felhőszakadásnál, amikor több bükki településen, így Dédestapolcsányban is maradandó károk keletkeztek. A helyreállítás érdekében jótékonysági koncertet szerveznek, amelyre neves előadók, így Vikidál Gyula, vagy Vörös István is eljön majd.
2019-07-18 |
Az elmúlt napok szélsőséges időjárása az emberi szervezet mellett a növényeket is megviseli. Tűző nap kánikulával és zápor, zivatar, jégesővel váltakozott, gyakran még egy napon belül is. Azt már most lehet látni a gazdák szerint, hogy a a tavalyi évi termésmennyiséget nem fogják tudni majd elérni.
2019-06-28 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt