A szélsőséges időjárás napokig adott munkát a tűzoltóknak, ugyanis sokan nyaralás miatt távol voltak az otthonuktól, így később észlelték a károkat. Személyi sérülés azonban egyik esetben sem történt. Emellett szabadtéri tűzesetekhez is kellett vonulniuk, bár lényegesen kevesebbhez, mint tavaly.
2023-08-29 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat adománygyűjtést hirdet az épület megmentésére. A segélyszervezet a korona vírus járvány miatt a megszokott módon nem tud a határon adományokat átjuttatni, csakis pénzzel tudja támogatni az ott élő magyarokat. Most a viski templom kármentesítésére kéri a lakosságot. A pénzbeli adakozás módjai megtalálhatók az MRSZ honlapján, a jobbadni.hu oldalon.
2020-10-17 |
Elszennyeződtek a kutak, házak tucatjait öntötte el a víz a május végi felhőszakadásnál, amikor több bükki településen, így Dédestapolcsányban is maradandó károk keletkeztek. A helyreállítás érdekében jótékonysági koncertet szerveznek, amelyre neves előadók, így Vikidál Gyula, vagy Vörös István is eljön majd.
2019-07-18 |
Az elmúlt napok szélsőséges időjárása az emberi szervezet mellett a növényeket is megviseli. Tűző nap kánikulával és zápor, zivatar, jégesővel váltakozott, gyakran még egy napon belül is. Azt már most lehet látni a gazdák szerint, hogy a a tavalyi évi termésmennyiséget nem fogják tudni majd elérni.
2019-06-28 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt