A társasházas övezetekben a hulladékgyűjtő-szigetekre bármikor, a családi házas övezetekben pedig a biohulladék szállításának napján tegyük ki a fenyőfánkat karácsony után. Aki személyesen beviszi a karácsonyfáját a hulladékudvarba , az utalványt kaphat és értékes ajándékokat is nyerhet– hívja fel a figyelmet Csépke Hajnal Tünde, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft PR-referense.
2023-01-11 |
Különleges installációt állítottak fel a fogyatékos emberek világnapja alkalmából Miskolcon. A segédeszközökből épült közel 4 méteres egyedi installációt – egy különleges karácsonyfát – a Szimbiózis Alapítvány és a Miskolci Fogyatékosságügyi Szakmai Műhely közösen, a Miskolci Egyetem Gyógypedagógiai Tanszékének közreműködésével hozták létre, és állították fel a miskolci Városház téren.
2021-12-07 |
Akik január 18-ig, vagyis szombatig a Korányi Frigyes vagy a Kerék utcai hulladékudvarba beszállítják a karácsonyfákat, sorsjegyet kapnak, mellyel sorsoláson vesznek részt és ajándékokat nyerhetnek. A további részletekről Éberhardt Gábort, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatóját kérdeztük.
2020-01-14 |
Ha magról nevelünk egy fenyőfát, három év alatt csak néhány centis lesz. Egy másfél-két méteres fenyő átlagosan 12 éves. Magyarországon főleg az Őrségben és Zalában vannak a legnagyobb fenyőfa termesztők, de az Északi-Középhegységben is találhatóak szép számmal. Bár elég fenyőfa van hazánkban, bizonyos fajtákat Dániából és Németországból importálnak, míg hazai lucfenyőket Olaszországba és Ausztriába exportálnak. A klímaváltozás azonban valamennyi fenyőfa termesztését meg fogja nehezíteni a jövőben. A további részletekről Orlóci Lászlót a Magyar Díszkertészetek Szakmaközi Szervezetének elnökét kérdeztük, akitől tippeket is kérünk arra, hogy hogyan maradhat minél tovább szép a karácsonyfánk.
2019-12-24 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola