A csapatot már a Tisza felső szakaszának megtisztításáról ismerhetik hallgatóink, 8 éve gyűjtik a szemetet a Tisza árteréből, amelynek jelentős részét a folyó Ukrajnából hoz hazánkba.
2020-10-09 |
Már lehet regisztrálni a "72 óra kompromisszum nélkül" elnevezésű önkéntes ifjúsági akcióra, amelyet idén október 8. és 11. között tartanak. A Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház közös, háromnapos programjának célja, hogy népszerűsítse az önkénteskedést a magyarországi és a határon túli magyar fiatalok körében.
2020-10-02 |
Az adakozók online segíthetnek a rászoruló családoknak, időseknek. A szeptemberi kampányban 400 vödröt szeretnének megtölteni tartós élelmiszerekkel. Rádiónknak Kiss Ábel Lukács, a Dorkász Szolgálat Alapítvány igazgatója arról is beszélt, hogy az élelmiszercsomagok mellett az adományozók és a kiosztásban segítő gyülekezetek üdvözlete is eljut a nehéz sorsú emberekhez.
0:00
0:00
2020-09-17 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat „Radírozzuk ki a különbségeket” címmel meghirdetett tanszergyűjtési akciója során Debrecenben, a szervezet Leány utcai irodájában eddig már számos iskolai felszerelés gyűlt össze. A járványhelyzet miatt idén pénzzel is lehet segíteni. A szervezők országosan legalább 500, ezen belül a cívisvárosban 100 nehéz sorú diáknak szeretnék ilyen módon megkönnyíteni az iskolakezdést. Az augusztus 31-éig tartó gyűjtésben az MRSZ egy új partnerre is számíthat, ugyanis együttműködési megállapodást kötöttek a Startup Campus-szal, a kezdő vállalkozásokat segítő inkubátor szervezettel.
2020-08-25 |
Személyesen Pápa polgármestere öntötte be egy pápai lakos udvarára azt a több zsáknyi szemetet, amelyet korábban a férfi közterületen hagyott, ahelyett, hogy elszállíttatta volna, vagy maga vitte volna el egy hulladékudvarba azt. Az akció másnapján a család szerződést kötött a helyi hulladékkezelővel, így most már hivatalosan elszállítják tőlük a szemetet, havonta két ezer forintért. Áldozó Tamást, Pápa polgármesterét kérdezzük az akciójáról és arról, hogy mekkora problémát jelent egy önkormányzatnak az illegális szemét.
2020-05-10 |
Márciusban három napon át közlekedésbiztonsági ellenőrzésekre számíthatnak a gépjárművezetők országszerte. A rendőrök a biztonsági rendszerek mellett ellenőrzik majd a járművek műszaki állapotát és az okmányok meglétét. Az egyenruhások a tervek szerint Hajdú-Biharban több száz autóst állítanak meg a 3 nap alatt. Rádiónkat Suba István, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőrfőkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára tájékoztatta.
2020-03-12 |
Akik január 18-ig, vagyis szombatig a Korányi Frigyes vagy a Kerék utcai hulladékudvarba beszállítják a karácsonyfákat, sorsjegyet kapnak, mellyel sorsoláson vesznek részt és ajándékokat nyerhetnek. A további részletekről Éberhardt Gábort, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatóját kérdeztük.
2020-01-14 |
Idén először a Debreceni Ítélőtábla is csatlakozott a Magyar Református Szeretetszolgálat szeretetdoboz, tartós élelmiszer gyűjtő akciójához. A bíróság dolgozói két hét alatt 25 dobozt töltöttek meg, 200 ezer forint értékű ajándékokkal.
2019-12-06 |
Már nyolcadik alkalommal szervezi meg csokigyűjtő akcióját a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete. A terv idén is 2-3 ezer mikulás csomag megtöltése. A jótékonysági akcióban a BAGE, a Debreceni Kör Dáma Egyesület, a Debreceni Karitatív Testület, valamint partnereik gyűjtik a csokoládét, amelyet a december 16-i – Lovardában rendezett – “Szeretve lenni jó!” gálaesten adnak át a gyermekeknek. A város pedig a működésben is segíti az egyesületet.
2019-11-11 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt