A Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft. Vízkereszt után, január 6-tól idén is elkezdte a fenyőfák begyűjtését. A munkatársak a városközpontban és a lakótelepeken napi gyakorisággal, külön járatokkal szállítják el a kidobott fákat, a kertes házas övezetekben pedig a lakossági vegyeshulladék gyűjtésének napján viszik el a kukák mellé kihelyezett fákat.
2023-01-12 |
A társasházas övezetekben a hulladékgyűjtő-szigetekre bármikor, a családi házas övezetekben pedig a biohulladék szállításának napján tegyük ki a fenyőfánkat karácsony után. Aki személyesen beviszi a karácsonyfáját a hulladékudvarba , az utalványt kaphat és értékes ajándékokat is nyerhet– hívja fel a figyelmet Csépke Hajnal Tünde, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft PR-referense.
2023-01-11 |
A miskolci fenyőfaárusoknál a járvány ellenére sem csökkent az idei forgalom. Sokan még mindig az élő fenyőt részesítik előnyben, közülük a nordmann, az ezüst- és a lucfenyő a legnépszerűbb. Cserepes fenyőt is sokan választanak, azokat az ünnepek után kiültetik vagy parkoknak adományozzák.
2021-12-22 |
Ha magról nevelünk egy fenyőfát, három év alatt csak néhány centis lesz. Egy másfél-két méteres fenyő átlagosan 12 éves. Magyarországon főleg az Őrségben és Zalában vannak a legnagyobb fenyőfa termesztők, de az Északi-Középhegységben is találhatóak szép számmal. Bár elég fenyőfa van hazánkban, bizonyos fajtákat Dániából és Németországból importálnak, míg hazai lucfenyőket Olaszországba és Ausztriába exportálnak. A klímaváltozás azonban valamennyi fenyőfa termesztését meg fogja nehezíteni a jövőben. A további részletekről Orlóci Lászlót a Magyar Díszkertészetek Szakmaközi Szervezetének elnökét kérdeztük, akitől tippeket is kérünk arra, hogy hogyan maradhat minél tovább szép a karácsonyfánk.
2019-12-24 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt