A Debreceni Karitatív testület adománygyűjtő akciója november 13-án kezdődött. A munkatársak a Magyar Református Szeretetszolgálat dobozaiba várják az adományokat december 15-éig a város különböző pontjain, iskolákban, intézményekben és az Adventi vásárban. Elsősorban tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, de pénzbeli adományokat is fogadnak. A csomagokat az MRSZ juttatja el a rászorulóknak. Az akcióról sajtótájékoztatón számoltak be.
2023-11-21 |
Tizenegy tonna – körülbelül kétezer zsáknyi - hulladéktól szabadította meg a Bodrogot a negyedik alkalommal megrendezett Bodrogi PET Kupa mintegy 150-160 fős mezőnye. A versengést a BarlangÁszok csapata nyerte.
2023-09-08 |
A Debreceni Karitatív Testület ismét tanszergyűjtést szervez és a munkatársak várják az adományokat. Az egyénre szabott csomagokat, tagszervezeteiken keresztül, szeptember első heteiben juttatják el a rászoruló gyermekekhez. Az adakozási lehetőségekről Törő András Atyát a Testület elnökét hallják.
2023-08-25 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat idén is meghirdette a „Radírozzuk ki a különbségeket!” című tanszergyűjtő kampányát. A cél 1358 nehéz anyagi helyzetben lévő kisdiák támogatása, akik között mélyszegénységben élő gyermekek, nevelőszülőknél elhelyezett fiatalok, a háború elől elmenekült tanulók, valamint határon túli magyar iskolások is szerepelnek. Pénzzel és újonnan megvásárolt tárgyi adományokkal egyaránt hozzá lehet járulni a júliusban és augusztusban zajló akcióhoz.
0:00
0:00
2023-07-24 |
A társaság munkatársai a csatlakozó önkéntesekkel június 12-e és 16-a között szedik össze az utak mentén illegálisan kidobott hulladékokat. Az állami úthálózat kezelőjének mindez óriási és mindig visszatérő feladat: a 80 mérnökség területén a mindennapi munka során évente 12ezer tonna szemetet gyűjtenek össze, ami jelentős pénzösszeget és munkaerő-kapacitást vesz el.
2023-06-02 |
Miskolcon a miskolciaktól is várják az adományokat az elmúlt évekhez hasonlóan a 1353-as adományvonalon. Gáncs Kristóf az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta, hogy immár tizedik éve, hogy a május a gyermekek hónapja az Ökumenikus Segélyszervezetnél.
2023-05-08 |
Gyülekezeti ház építését tervezi a Leveleki Református Egyházközség, ezért jótékonysági hangversenyre várják mindazokat, akik adományaikkal szívesen segítenék a közösségi tér megépítését. A koncert március 25-én, 16.00 órától kezdődik a Leveleki Váci Mihály Művelődési Központban, ahol közreműködik a Szegedi Ökumenikus Kórus. Egyik karnagyukkal Nagy-Szabó Kornéliával beszélgetünk a most következőkben
2023-03-24 |
Műtétre gyűjt egy egyházasrádóci család, akiknek kislánya agykárosodást szenvedett kétnapos korában. Kornélia nagyon sok fejlesztésen van túl, és bár az orvosok azt mondták szobanövényként fogja élni az életét, rácáfolt, március 1-jén lett 5 éves és jelenleg járni tanul.
2023-03-15 |
A Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft. Vízkereszt után, január 6-tól idén is elkezdte a fenyőfák begyűjtését. A munkatársak a városközpontban és a lakótelepeken napi gyakorisággal, külön járatokkal szállítják el a kidobott fákat, a kertes házas övezetekben pedig a lakossági vegyeshulladék gyűjtésének napján viszik el a kukák mellé kihelyezett fákat.
2023-01-12 |
A társasházas övezetekben a hulladékgyűjtő-szigetekre bármikor, a családi házas övezetekben pedig a biohulladék szállításának napján tegyük ki a fenyőfánkat karácsony után. Aki személyesen beviszi a karácsonyfáját a hulladékudvarba , az utalványt kaphat és értékes ajándékokat is nyerhet– hívja fel a figyelmet Csépke Hajnal Tünde, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft PR-referense.
2023-01-11 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt