Horváth Noel SMA II-es betegségben szenved és a teljes gyógyuláshoz egy génterápiára van szüksége, amely 730.000.000 forintba kerül. Jaczkovicsné Csoma Enikővel rádiónknak elmondta, idén szeptemberéig kell összegyűjteni a pénzt ahhoz, hogy Noel megkaphassa a terápiát.
0:00
0:00
2021-05-04 |
5 tonna vetőmagadományt gyűjtöttek össze a hajdú-bihari gazdák a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezete közös karitatív akciójában. A felajánlás Kárpátaljára kerül, a nehéz sorsú gazdálkodók és az önfenntartó egyházi intézmények, gyülekezetek megsegítésére. A támogató programot idén harmadszor szervezték meg. A több millió forint értékű tavaszi vetőmag mellé pénzt is átadtak az MRSZ-nek a jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozó termelők.
2021-04-20 |
A kupongyűjtő oldalak a termékeket vagy szolgáltatásokat csak közvetítik, nem értékesítik, így vásárlás esetén nem a kuponos oldal és a vevő között jön létre a szerződés, hanem a terméket ténylegesen eladó, vagy a szolgáltatást nyújtó cég és a vevő között. Görömbeiné Dr. Balmaz Katalinnal, a megyei Békéltető Testület elnökével beszélgettünk.
2021-01-07 |
Minden eddiginél nagyobb szükség van az összefogásra, ezért a Baptista Szeretetszolgálat a jelenlegi pandémiás helyzetben is elindította karácsonyi adománygyűjtő kampányát, a 17. Országos Cipősdoboz Akciót. Van még néhány nap, amíg eljuttathatják felajánlásaikat, adományaikat azok, akik szeretnék. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 3 helyszínen, ezen belül Miskolcon két helyen lehet leadni a becsomagolt ajándékokat. Az akció részleteiről Gaál Dáviddal, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.
2020-12-16 |
Már három ezer kiló ruhát, több mosógépet és táblagépeket is eljuttattak rászorulóknak a MátészalkaLeaks önkéntesei. A civil csoportnak nem ez a fő profilja, de látva a szükséget, úgy érezték, segíteniük kell. A járványhelyzet miatt most néhány hétig szüneteltetik ugyan az adományok átadását, de karácsonyra ismét gyűjtést hirdettek: most tartós élelmiszereket várnak, amivel szebbé és ünnepibbé tehetik a nélkülöző családok karácsonyát. A részletekről Lintényi Leventét a Mátészalkaleaks közösségszervezőjét kérdeztük.
2020-12-01 |
A történelmi keresztény egyházak, a város és a 33 tagszervezetet összefogó Debreceni Karitatív Testület idén közösen gyűjtik a rászorulóknak szánt adventi adományokat Debrecenben. A jótékonysági akciók összehangolása nem új kezdeményezés, ám újdonság, hogy a különböző felekezetek a karácsonyi kampányt is együtt bonyolítják.
2020-11-24 |
Szokatlan formában valósult meg az idén a Dorkász Szolgálat Alapítvány „Egyél jót és tegyél jót!” szlogennel meghirdetett tanszergyűjtése. Több százan vettek részt a rendezvényen, melyen 354 csomagot juttattak el magyar és kárpátaljai rászoruló diákok számára. A gyűjtés folytatódik, szeptemberben elkezdődik a Kék vödör akció.
2020-09-08 |
Ötven család vehette át Debrecenben a tanévkezdéshez szükséges tanszer támogatást a napokban, a Leány utcán. A Magyar Református Szeretetszolgálat országosan ötszáz családnak segít a támogatók jóvoltából. A tanszerekkel megpakolt táskák összértéke körülbelül 2 millió forint.
2020-09-02 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat „Radírozzuk ki a különbségeket” címmel meghirdetett tanszergyűjtési akciója során Debrecenben, a szervezet Leány utcai irodájában eddig már számos iskolai felszerelés gyűlt össze. A járványhelyzet miatt idén pénzzel is lehet segíteni. A szervezők országosan legalább 500, ezen belül a cívisvárosban 100 nehéz sorú diáknak szeretnék ilyen módon megkönnyíteni az iskolakezdést. Az augusztus 31-éig tartó gyűjtésben az MRSZ egy új partnerre is számíthat, ugyanis együttműködési megállapodást kötöttek a Startup Campus-szal, a kezdő vállalkozásokat segítő inkubátor szervezettel.
2020-08-25 |
A Dorkász Szolgálat Alapítvány 300-nál is több hátrányos helyzetű gyermek iskolakezdését támogatja augusztus elején összegyűjtött tanszerekkel. Emellett három tábort is szerveztek a nehéz körülmények között élőknek. Az elsőt fogyatékkal élő fiataloknak, a másodikat szegény családoknak a harmadik, most is zajló tábort pedig lányoknak szervezték, így összesen 150 embernek okozva örömet.
2020-08-14 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt